Ένα τριήμερο φεστιβάλ ετοιμάζει το ΕΜΣΤ για το κλείσιμο της έκθεσης "Modern Love"

Η επιτυχημένη έκθεση του μουσείου ρίχνει αυλαία στα τέλη Σεπτεμβρίου και μας δίνει μια τελευταία ευκαιρία να διερευνήσουμε τις περίπλοκες σχέσεις ανθρώπου-τεχνολογίας.

Modern Love ΕΜΣΤ © Panos Kokkinias

Μετά την επιτυχία της έκθεσης "Modern Love: Η Αγάπη στα Χρόνια της Ψυχρής Οικειότητας", και με ρεκόρ επισκεπτών που αγγίζουν τους 100.000, το ΕΜΣΤ ανακοινώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ καθώς η έκθεση πλησιάζει στο τέλος της.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών, πάνελ, προβολών, περφόρμανς και ξεναγήσεων, το φεστιβάλ - όπως και η έκθεση - επικεντρώνεται στη σχέση ανθρώπου και τεχνολογίας εστιάζοντας στο θέμα της αγάπης και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Gabriel Abrantes, Melanie Bonajo, Arjon Dunnewind, Nest Collective, Nathalie Dixon, Sunny Dolat, Nick Fox, Κυριακή Γονή, Srećko Horvat, Juliet Jacques, Βάλερι Κοντάκος, Ariane Loze, Nora O Murchú, Έρικα Σκούρτη, Μαρία Τσαγκάρη.

Διαβάστε Επίσης

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το IMPAKT Centre for Media Culture (NL), υπό την επιμέλεια των Κατερίνα Γρέγου, Άννα Μυκονιάτη, Ιόλη Τζανετάκη.

Το φεστιβάλ θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση.

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας

  • Μεικτά Μέσα

Μια ομαδική έκθεση που εξερευνά την «H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας». Η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο απασχολούν εδώ τους καλλιτέχνες: η επιρροή τους στις σύγχρονες κοινωνίες, η σχέση τους με τον εργασιακό τομέα, το σώμα και το λόγο. Ο υπότιτλός της έκθεσης είναι δανεισμένος από το βιβλίο της Eva Illouz, «Cold Intimacies: The Making of Emotional Capitalism», που αναλύει πώς οι σύγχρονες στενές, οικείες σχέσεις καθορίζονται όλο και περισσότερο από οικονομικά και πολιτικά μοντέλα διαπραγμάτευσης και ανταλλαγής.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Endangered Games" μέσα στην γκαλερί Intermission

Ο καλλιτέχνης Σωκράτης Φατούρος δηµιουργεί ένα περιβάλλον που εµπεριέχει εικόνες απροσδιόριστου χρόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Το Atopos ανοίγει ξανά, αυτή τη φορά στη γειτονιά του Πειραιά

Ο νέος εκθεσιακός χώρος του Atopos ενεργοποιεί το αρχείο του Paranoise Radio μέσα από hip hop, electro, bass, drum’n’bass και techno ήχους.

Small Size Days 2026: Μια παγκόσμια θεατρική γιορτή για παιδιά 0–6 ετών με τη συμμετοχή της Artika

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου η τέχνη αγκαλιάζει τους νεότερους πολίτες του κόσμου μέσα από την τρυφερή παράσταση "Αγάπη είναι"

Ωνάσειος Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Πάνω από 10.000 τόμοι και αρχειακό υλικό ανοιχτά και ελεύθερα για το κοινό

Η νέα διαδικτυακή πύλη εξελίσσει τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση σε ένα σύγχρονο αποθετήριο για το ερευνητικό και ευρύτερο κοινό.

Η πρώτη έκθεση του Roe Ethridge στην Αθήνα έρχεται στη Gagosian

H έκθεση "Rude in the Good Way" ανοίγει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου ομότιτλου βιβλίου.

ΑΙ & Comics: Μία απαραίτητη συζήτηση για το μέλλον της ένατης τέχνης

Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων φιλοξενείται μία ημερίδα αφιερωμένη στη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.

Το "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" και τα αντι-αρχεία του AIDS και της κουίρ μνήμης

Η sold-out παράσταση των Κουμεντάκη - Παπαϊωάννου είναι η πιο εμβληματική από μια σειρά καλλιτεχνικές δράσεις τα τελευταία χρόνια που κοιτάζουν την κληρονομιά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και το τραύμα του AIDS.