"Ελληνικά Κόμικς: Εντός και Διεθνώς": Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Η εκδήλωση έχει σκοπό τη γνωριμία του βιβλιόφιλου κοινού με την ελληνική σκηνή κόμικς και την προβολή των Ελλήνων Καλλιτεχνών, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει την ακμαία και δημιουργική εγχώρια πραγματικότητα των κόμικς.

Πεδίον του Άρεως ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΟΣ©

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ., η νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει εκδήλωση-γνωριμία με τα ελληνικά κόμικς, στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή "Μελίνα Μερκούρη" και παρουσιάζουν οι δημιουργκοί κόμικς, Αλέκος Παπαδάτος και Βασιλεία Βαξεβάνη.

Η εκδήλωση "Ελληνικά Κόμικς: Εντός και Διεθνώς" έχει σκοπό τη γνωριμία του βιβλιόφιλου κοινού με την ελληνική σκηνή κόμικς και την προβολή των Ελλήνων Καλλιτεχνών, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει την ακμαία και δημιουργική εγχώρια πραγματικότητα των κόμικς. Θα αποτελείται από 2 πάνελ: στο πρώτο θα μιλήσουν επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στην εγχώρια παραγωγή και αγορά και στο δεύτερο επαγγελματίες με εμπειρία στον διεθνή χώρο.

Ομιλητές Πρώτου Πάνελ: Αντώνης Βαβαγιάννης (δημιουργός κόμικς), Φιλήμονας Πατσάκης (υπεύθυνος εκδόσεων Διόπτρα), Δημοσθένης  Παπαμάρκος (συγγραφέας), Γιώργος Χαλκιάς (Βιβλιοπωλείο Πολιτεία).

Ομιλητές/τριες Δεύτερου Πάνελ: Μιχάλης Διαλυνάς (δημιουργός κόμικς), Κατερίνα Φράγκου (λογοτεχνική πράκτορας), Dani (δημιουργός κόμικς).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πεδίον του Άρεως

Πεδίον του Άρεως
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σύγχρονη τέχνη και ιστορία συνομιλούν στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας

Πρόκειται για μια εικαστική εγκατάσταση της Αφροδίτης Λίτη που συνομιλεί με τον χώρο και του αποτίνει φόρο τιμής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2023

ΥΠΠΟΑ: Εγκαίνια της έκθεσης του Μιχάλη Οικονόμου, στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

Η έκθεση φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Αβέρωφ και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ιδρυμα Θεοχαράκη. Η Λίνα Μενδώνη επεσήμανε πόσο σημαντική είναι αυτή η συνέργεια ανάμεσα στα δυο Ιδρύματα, που δίνουν την ευκαιρία τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου όσο και στην Αθήνα να γνωρίσουν το θαυμάσιο έργο του Οικονόμου.

Μουσείο Μπενάκη: Συναντήσεις για το έργο του Γιώργου Χατζημιχάλη

Στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης του καλλιτέχνη θα υπάρξουν συναντήσεις με ξεχωριστούς καλεσμένους: Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Κύριλλος Σαρρής, Ηλίας Παπαηλιάκης, Άννα Καφέτση.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (2-8/10)

Απόκοσμες εικόνες στο Radio Athènes, η κρυφή πλευρά της Αθήνας και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτήν την εβδομάδα.

Ο Δημήτρης Τρίκας αναβιώνει τη γειτονιά του Ελαιώνα με έναν αναπάντεχο τρόπο, ταξιδεύοντάς μας στο χθες και το σήμερα της περιοχής

Ο Δημήτρης Τρίκας μάς ξεναγεί στη νέα έκθεση που επιμελείται στο μετρό και τη γύρω περιοχή του Ελαιώνα, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η μακρόχρονη - και για αρκετούς άγνωστη - ιστορία της.

Στη limbo της χαρμολύπης: η διαχείριση της απώλειας θα μας απασχολήσει και καλλιτεχνικά τη φετινή σεζόν

Η τέχνη και η ψυχαγωγία ως αντίδοτο στη θλίψη και ως όχημα μετακίνησης και αντίστασης ποτέ δεν ήταν τόσο απαραίτητες. Το τραύμα και η δυστοπία κονταροχτυπιέται διαρκώς με την "απόλαυση της μαχητικότητας" αλλά και την ανάγκη της χαράς στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης (και όχι μόνο).

Η 6η έκθεση Γλυπτικής στο ΒΧΜ παρουσιάζει 101 γλυπτά-δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας

Το φιλότεχνο κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου θα γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής.