Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης σε ρυθμούς tango

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου.

Πανσέληνος Αυγούστου Μουσείο Ακρόπολης © Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023 με την μουσικοχορευτική εκδήλωση "Tango Acropolis" στο προαύλιο του Μουσείου στις 9 μ.μ.. Η βραδιά θα ξεκινήσει με χορογραφίες από κορυφαίους και διεθνούς φήμης χορευτές του tango. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της τριμελούς ορχήστρας "Con Estilo Tango" με αφιερώματα στους μεγάλους μουσικούς της Χρυσής Εποχής, όπως οι Astor Piazzola, Osvaldo Pugliese, Juan d’ Arienzo και άλλοι. Τα ακούσματα της ορχήστρας θα συνοδέψουν με χορό επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές του tango που θα μετατρέψουν τον προαύλιο χώρο του Μουσείου σε μια μεγάλη πίστα. Συμμετέχουν: Νίκος Παπαδημητρίου (πιάνο), Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Λία Σελαλμαζίδη (βιολί). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες (τηλεφωνικές κρατήσεις εστιατορίου στο τηλ. 210 9000915).

Η εκδήλωση "Tango Acropolis" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι νοστιμιές των γιαγιάδων της Μεσογείου σε ένα βιβλίο

Το Okupa θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Μιάρη "Mediterranea: Life-perfected Recipes from Grandmothers of the Mediterranean" (εκδ. Hyper Hypo).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Το ημερολόγιο του Κωνσταντίνου Λαδιανού είναι γεμάτο μύθους, τέρατα αλλά και θαύματα

Ο καλλιτέχνης συνεργάζεται με την γκαλερί CAN για μία ιδιαίτερη έκθεση.

Υδάτινοι κόσμοι και νοσταλγικές καλοκαιρινές εικόνες ζωντανεύουν στην Breeder

Δύο σύγχρονοι δημιουργοί εγκαινιάζουν τα πρότζεκτ τους αυτόν τον μήνα.

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κάπα

Η μεταφραστική πορεία του Σπύρου Ευαγγελάτου πάνω σε μια αρχαία κωμωδία και μια ιδιαίτερη ποιητική συλλογή κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον εκδοτικό.

Το 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως ξεκινά δυναμικά

Εκδήλωση για τους πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές, πάρτι, συναυλία και δραστηριότητες για παιδιά σηματοδοτούν την έναρξη της διοργάνωσης.

Οι must-see εκθέσεις για τον Σεπτέμβριο

Μια λίστα με όσα αξίζει να τσεκάρεις επιστρέφοντας από τις διακοπές.