Ο street art καλλιτέχνης Punk Me Tender φέρνει στη Μύκονο μία έκθεση με άρωμα Ελλάδας

Γνωστός για τις πολύχρωμες πεταλούδες του, ο Punk Me Tender εμπνέεται από την ελληνική κουλτούρα και δημιουργεί μία νέα σειρά τοιχογραφιών.

Punk Me Tender

Τις πολύχρωμες πεταλούδες του, που τον έκαναν γνωστό σε όλο τον κόσμο, αλλά και έργα που εμπνεύστηκε από την ελληνική ιστορία και τα χρώματα της Ελλάδας, μεταφέρει ο Punk Me Tender, από το Λος Άντζελες στη Μύκονο, στην πρώτη του ατομική έκθεση στη χώρα μας, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts (6/7).

Με pop art αισθητική, ο Punk Me Tender χρησιμοποιεί τις τεχνικές του graffiti και της street art με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο. Γεννήθηκε στο Παρίσι, αλλά ζει μόνιμα και εργάζεται εδώ και δύο περίπου δεκαετίες στο Λος Άντζελες. Έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην πόλη, δημιουργώντας μερικές από τις πλέον εντυπωσιακές τοιχογραφίες της. Διακεκριμένος κολορίστας, ενορχηστρώνει στα έργα του δυναμικές εκρήξεις χρωμάτων, που αποπνέουν αισιοδοξία και χαρά ζωής. Ο ίδιος βουτά τα χέρια του στο χρώμα και δίνει σχήμα στα θέματα του, μέσα από μια χειρωνακτική διαδικασία που τον κάνει μέρος του έργου. Οι δημιουργίες του είναι εντελώς ενστικτώδεις, καθώς ο καλλιτέχνης δεν ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. 

Punk Me Tender

Οι θρυλικές πεταλούδες του Punk Me Tender, που έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν του και διαρκής πηγή έμπνευσης του, ενσαρκώνουν την ελευθερία, την ομορφιά και τη μεταμόρφωση, που θέλει να εκφράσει. "Οι καλλιτέχνες πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τέχνη για να υπενθυμίζουν στους ανθρώπους πώς μοιάζει η ελευθερία. Νομίζω ότι αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος κάθε καλλιτέχνη", λέει ο ίδιος. Για την έκθεση του στην Ελλάδα εμπνεύστηκε και από σημαντικά ελληνικά γλυπτά, όπως η περίφημη Νίκη της Σαμοθράκης, ή πρόσωπα της αρχαιότητας.  

Θέλοντας να προσδώσει μαγεία στη δουλειά του ο Punk Me Tender δημιουργεί λάμψεις με τη "stardust", όπως αποκαλεί ο ίδιος την σκόνη από αστραφτερούς, θρυμματισμένους κρυστάλλους Swarovski , με την οποία περιλούζει τα έργα του, προσθέτοντας ένα ακόμα προσωπικό στοιχείο. 

Punk Me Tender

Το έργο του Punk Me Tender, τόσο στη ζωγραφική, όσο και στη φωτογραφία έχει πολλές αναφορές στις γυναίκες, στη μόδα, στο στυλ.  Εκτίθεται σε περισσότερες από 30 γκαλερί υψηλής αισθητικής σε όλο τον κόσμο και είναι περιζήτητο από διεθνείς συλλέκτες και αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων. Ο ίδιος συνεργάζεται συχνά με διάσημους, δημιουργώντας έργα για την προσωπική τους συλλογή. 

Εγκαίνια: 6/7 (9 μ.μ. – 1 π.μ., παρουσία του καλλιτέχνη)

Info: Kapopoulos Fine Arts (Ενόπλων Δυνάμεων 15, Μύκονος, 2289027005) | 6-10/7 | Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 1 π.μ. με συνεχές ωράριο | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.