Το Μουσείο Ακρόπολης σβήνει 14 κεράκια

Και το γιορτάζει με μια μουσική εκδήλωση για τον καθηγητή Δημητρίο Παντερμαλή, πρώην Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης.

Μουσείο Ακρόπολης © Νίκος Δανιηλίδης

Στις 20 Ιουνίου 2023 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει 14 χρόνια λειτουργίας και είναι η πρώτη χρονιά φέτος που την ημέρα των γενεθλίων του δε θα βρίσκεται εκεί ο αείμνηστος αθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής, ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης από το 2000 έως το 2019 και ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης από το 2009 έως το 2022. Πέρα από το έργο ζωής του, που ήταν το Μουσείο Ακρόπολης, ο Δημήτριος Παντερμαλής ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Η αγάπη του για το Δίον και η σύνδεσή του με τους κατοίκους του ήταν βαθιά. Υποστήριζε ποικιλοτρόπως τις πολιτιστικές δράσεις του τόπου και το έργο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. 

Ορχήστρα νέων Δίου

Με την ευκαιρία των γενεθλίων του Μουσείου Ακρόπολης την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, τιμώντας τη μνήμη του προέδρου του, το μουσείο προσκαλεί την Ορχήστρα Νέων Δίου να προσφέρει στους επισκέπτες του δωρεάν ένα μουσικό αφιέρωμα στην μελοποιημένη ελληνική ποίηση, στον προαύλιο χώρο του στις 9 μ.μ. Η πολυμελής ορχήστρα αποτελείται από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, με κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Συμμετέχουν ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ζωή Παπαδοπούλου και ο Μπάμπης Βελισσάριος. Την βραδιά παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.  

Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα είναι ανοιχτοί από τις 9 το πρωί έως τις 12 μεσάνυχτα με κανονικό εισιτήριο. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη.  

Διαβάστε Επίσης


            

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εικαστική σύμπραξη Ελλάδας και Κίνας στην έκθεση 'Crossed Orbits'

Η ζωγραφική κυριαρχεί στην έκθεση, που επιμελείται ο Κωνσταντίνος Θ. Σπυρόπουλος, και λειτουργεί ως φορέας πολιτισμικής μνήμης και ταυτόχρονα πεδίο υπέρβασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/01/2026

"Pοst tenebras lux": Νέοι καλλιτέχνες συστήνονται στον "Τεχνοχώρο"

Ανερχόμενοι δημιουργοί παίρνουν θέση απέναντι στη σύγχρονη καλλιτεχνική και κοινωνική συνθήκη.

Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Αθήνας

Ο κάτοχος του Νόμπελ 2025, ο συγγραφέας των ιλιγγιωδών προτάσεων που είδε έργα του στο σινεμά από τον Μπέλα Ταρ, έρχεται στην Τεχνόπολη για να συζητήσει και να υπογράψει βιβλία.

Αποκριάτικη διάθεση στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Όλες οι δράσεις που έρχονται στο μουσείο τον Φεβρουάριο.

Empty Hums: Η γλυπτική του Αντρέα Τζούροβιτς στην γκαλερί Bernier/Eliades

Εγκαίνια την για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με έργα που ισσοροπούν ανάμεσα στη γλυπτική και τη ζωγραφική.

Βιβλία ακόμη και με €1: Το Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.