Το εξωπραγματικό "Eternal Summer" του Θαλή Παπακωνσταντίνου

Ο ζωγράφος δημιουργεί με ακρυλικά, ρητίνες και λάδια είτε σε καμβά είτε σε γυαλί και συχνά πάνω σε τυπώματα έργων του, διαμορφώνοντας και εμπλουτίζοντας την ήδη υπάρχουσα εικόνα του με περαιτέρω, διαφορετικά στοιχεία.

Eternal Summer

Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 8 μ.μ. την δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Θαλή Παπακωνσταντίνου με τίτλο "Eternal Summer".

Απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητές τους Τ.Πατρασκίδη, Β.Βλασταρά στη Ζωγραφική και Ν.Τρανό στη Γλυπτική, δημιουργεί με ακρυλικά, ρητίνες και λάδια είτε σε καμβά είτε σε γυαλί και συχνά πάνω σε τυπώματα έργων του, διαμορφώνοντας και εμπλουτίζοντας την ήδη υπάρχουσα εικόνα του με περαιτέρω, διαφορετικά στοιχεία.

Eternal Summer

Σύμφωνα με την Τζωρτζίνα Θέου, ιστορικό τέχνης, στην έκθεση παρουσιάζονται φανταστικά τοπία αλλά και πορτρέτα προσφιλών του ατόμων, τα οποία διανθίζουν εικαστικά τα προσωπικά τους βιώματα τον καμβά. Ψυχεδελικά, με εξαιρετική λεπτομέρεια και έντονο αίσθημα της διαρκούς κίνησης, οι συνθέσεις του παρομοιάζονται με τόπους εξωγήινους, ονειρικούς, τους οποίους καλείται ο θεατής να ερμηνεύσει εις βάθος. Όλες οι μορφές και φόρμες των συνθέσεών του αγκαλιάζονται από παλλόμενες αύρες, αντιλαμβάνοντας έτσι κανείς την ενέργεια που διαχέεται στην επιφάνεια. Τα έργα του θα μπορούσαν εύλογα να χαρακτηριστούν ώς συμπαντικά και ενδότερα ενεργειακά, με κοινό παρονομαστή τον κόσμο του υποσυνείδητου συνυφασμένα με εκείνον των αναμνήσεων και των ονείρων.

Eternal Summer

Ο τίτλος "Eternal Summer" της έκθεσης είναι υιοθετημένος από τον ομώνυμο ενός έργου που απεικονίζει έναν σημαντικό άνθρωπο για εκείνον, αλλά εύκολα μπορεί να χαρακτηρίσει την έκθεση το σύνολό της, αφού ο καλλιτέχνης μας μυεί σε έναν κόσμο εξωπραγματικό και μαγικό, όπου όλα συμβιώνουν αέναα κάτω από έναν βαθύ κυανό ουρανό.

Eternal Summer

Εγκαίνια: 8/6 (8-11 μ.μ.)

Info: Art Zone 42 | 8/6-1/7 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 3-9 μ.μ.,Τετ., Σαβ.: 11 π.μ.-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Art Zone 42

Βασ. Κωνσταντίνου 42, Καλλιμάρμαρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Αναδρομική έκθεση για τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Μάνο Περράκη στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο

Στην έκθεση "Ars Theatralis: Από τα θέατρα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο" βλέπουμε την πορεία ενός δημιουργού υπεύθυνου για τον σχεδιασμό μερικών από τα σημαντικότερα θέατρα της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2023

Survival Kit 14: Μια εγκαταλελειμμένη αγορά στη Ρίγα μετατρέπεται σε έναν πολυφωνικό χώρο τέχνης

Το φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης της Λετονίας επιστρέφει με την έκθεση "Εξ’ αποστάσεως φιλίες" και ταξιδεύει ως την Αφρική, προκειμένου να εξερευνήσει τις περίπλοκες σχέσεις της ηπείρου με τη βαλτική χώρα, όσα τις ενώνουν αλλά και τι τις χωρίζει.

Βλέποντας την πόλη με άλλο μάτι μέσα από το πρότζεκτ "Momentary Lapse of Α Shutter"

Μέσα από την ματιά 42 φωτογράφων, ο θεατής ανακαλύπτει την αλληλεπίδραση μεταξύ της ανθρώπινης και της αστικής τοποθεσίας μέσα από μια ποικιλία φωτογραφικών τεχνικών.

"Στη σκιά": Οι επιμελητές της έκθεσης μιλούν για τις Ελληνίδες καλλιτέχνιδες που αξίζει να γνωρίσουμε

Ο Χριστόφορος Μαρίνος και η Κάλλη Πετροχείλου ξεχωρίζουν τα μεγάλα ονόματα που παρουσιάζονται στην έκθεση της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Η ανθρωπιστική πλευρά της τέχνης, στην έκθεση της Ελένης Μπαχτή

Σε συνεργασία με την Human Flourishing Movement (HMF) που επικεντρώνεται στον τομέα της ψυχικής ευημερίας και της προαγωγής του ατομικού και κοινωνικού ευ ζην, αντίτυπα των έργων της Ελένης Μπαχτή διατίθενται προς πώληση για να υποστηρίξουν το έργο της HMF.

Ένας υδάτινος ζωγραφικός κόσμος αποκαλύπτεται στη νέα έκθεση που παρουσιάζει το Κέντρο Τεχνών Μετς

Την ηρεμία, τη γαλήνη και την πνευματική ανάταση της ψυχής που κατακλύζει τον άνθρωπο όταν βρίσκεται ενωμένος με το στοιχείο του νερού, απεικονίζει η Δέσποινα Καραντάνη στην νέα της ατομική έκθεση ζωγραφικής.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης "Ιλεάνα Τούντα" φιλοξενεί δύο σύγχρονες ατομικές εκθέσεις για το φθινόπωρο

Ποιος είπε ότι η τέχνη δεν μπορεί να μιλάει για κοινωνικά φαινόμενα; Η Αλεξιάδης Ψαδαρέλη και ο Γιώργος Σταματάκης μάς μιλούν για τα έργα τους με επίκεντρο το φύλο, τη φύση και τον άνθρωπο.