Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

Δυο συναντήσεις με τον Δημήτρη Καταλειφό

Οι συναντήσεις του "Να Μου Γελλάς", η ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. Την Κυριακή 4 Ιουνίου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Καταλειφός θα είναι καλεσμένος στο σαλόνι του "Να Μου Γελλάς", με αφετηρία την τελευταία ποιητική συλλογή του "Επί κλίνης κρεμάμενος" (εκδ. Πατάκη). Εκεί, παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" θα γίνει μια κουβέντα αληθινή: για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη. Δώρο από το "Να Μου Γελλάς", σε κάθε συμμετέχοντα, το βιβλίο "Επί κλίνης κρεμάμενος", που θα μπορεί να τους αφιερώσει προσωπικά ο Δημήτρης Καταλειφός.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Δημήτρης Καταλειφός κυκλοφόρησε τρεις ποιητικές συλλογές, που απέκτησαν επάξια τη θέση τους δίπλα στη συναρπαστική πορεία του στο θέατρο: η πρώτη με τίτλο "Συμπληγάδες γενεθλίων", είναι αφιερωμένη "στους απόντες". Η δεύτερη με τίτλο "Πίσω από τζάμια θολά" αφιερώθηκε "στη Νέα Σμύρνη, στη Νεάπολη και στο Παγκράτι". Την τρίτη με τίτλο "Επί κλίνης κρεμάμενος" που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες, την αφιέρωσε "στους θλιμμένους". 

Η δημιουργός του "Να Μου Γελλάς" Νικολέττα Λέκκα γράφει για το βιβλίο: "Μια συλλογή γεμάτη χρώματα. Το μαύρο διεκδικεί επίσημα πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά το κίτρινο νικάει. Με ένα τρόπο αβίαστο, που μόνο όσα έχουν σημασία ξέρουν. Μια συλλογή γεμάτη διαδρομές. Και στο χώρο. Μα περισσότερο στα πιο δύσβατα μονοπάτια. Στους χρόνους. Τον ενεστώτα, τον αόριστο, τον υπερσυντέλικο με την αμείλικτη αυστηρότητά τους. Μόνη παρηγοριά ο παρακείμενος, κερδίζει τη συμπάθεια. Ποιήματα γραμμένα στο πρώτο ενικό. Σε κάποια σελίδα στρέφονται στο τρίτο πρόσωπο. Μερικές σελίδες μετά το "εγώ" επιστρέφει. Σε όλες τις σελίδες, θα μπορούσες να είσαι εσύ. Μια συλλογή γεμάτη βλέμματα. Μέσα από το πρίσμα μιας δυνατής πράσινης ματιάς. Πόσο λάθος να κοιτάξουν; Ειδικά όταν κοιτάζουν μέσα τους".

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 3 Ιουνίου στο namougellas.com | Ώρα συνάντησης: 6-8 μ.μ. | Τόπος συνάντησης: Πλάκα (Αθήνα) και μέσω τηλεδιάσκεψης για όσους δε μπορούν να παρευρεθούν ζωντανά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.