Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

Δυο συναντήσεις με τον Δημήτρη Καταλειφό

Οι συναντήσεις του "Να Μου Γελλάς", η ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. Την Κυριακή 4 Ιουνίου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Καταλειφός θα είναι καλεσμένος στο σαλόνι του "Να Μου Γελλάς", με αφετηρία την τελευταία ποιητική συλλογή του "Επί κλίνης κρεμάμενος" (εκδ. Πατάκη). Εκεί, παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" θα γίνει μια κουβέντα αληθινή: για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη. Δώρο από το "Να Μου Γελλάς", σε κάθε συμμετέχοντα, το βιβλίο "Επί κλίνης κρεμάμενος", που θα μπορεί να τους αφιερώσει προσωπικά ο Δημήτρης Καταλειφός.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Δημήτρης Καταλειφός κυκλοφόρησε τρεις ποιητικές συλλογές, που απέκτησαν επάξια τη θέση τους δίπλα στη συναρπαστική πορεία του στο θέατρο: η πρώτη με τίτλο "Συμπληγάδες γενεθλίων", είναι αφιερωμένη "στους απόντες". Η δεύτερη με τίτλο "Πίσω από τζάμια θολά" αφιερώθηκε "στη Νέα Σμύρνη, στη Νεάπολη και στο Παγκράτι". Την τρίτη με τίτλο "Επί κλίνης κρεμάμενος" που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες, την αφιέρωσε "στους θλιμμένους". 

Η δημιουργός του "Να Μου Γελλάς" Νικολέττα Λέκκα γράφει για το βιβλίο: "Μια συλλογή γεμάτη χρώματα. Το μαύρο διεκδικεί επίσημα πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά το κίτρινο νικάει. Με ένα τρόπο αβίαστο, που μόνο όσα έχουν σημασία ξέρουν. Μια συλλογή γεμάτη διαδρομές. Και στο χώρο. Μα περισσότερο στα πιο δύσβατα μονοπάτια. Στους χρόνους. Τον ενεστώτα, τον αόριστο, τον υπερσυντέλικο με την αμείλικτη αυστηρότητά τους. Μόνη παρηγοριά ο παρακείμενος, κερδίζει τη συμπάθεια. Ποιήματα γραμμένα στο πρώτο ενικό. Σε κάποια σελίδα στρέφονται στο τρίτο πρόσωπο. Μερικές σελίδες μετά το "εγώ" επιστρέφει. Σε όλες τις σελίδες, θα μπορούσες να είσαι εσύ. Μια συλλογή γεμάτη βλέμματα. Μέσα από το πρίσμα μιας δυνατής πράσινης ματιάς. Πόσο λάθος να κοιτάξουν; Ειδικά όταν κοιτάζουν μέσα τους".

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 3 Ιουνίου στο namougellas.com | Ώρα συνάντησης: 6-8 μ.μ. | Τόπος συνάντησης: Πλάκα (Αθήνα) και μέσω τηλεδιάσκεψης για όσους δε μπορούν να παρευρεθούν ζωντανά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Black Paintings": Οι απόκοσμες εικόνες της Kazuna Taguchi

Η διεθνής καλλιτέχνιδα ταξιδεύει από τη Βιέννη για να μας παρουσιάσει μια σύγχρονη έκθεση που συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

Καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη παρουσιάζουν μια πολυμορφική έκθεση στο Okay initiative space

Με στόχο την προώθηση μιας διακρατικής, καλλιτεχνικής συνεργασίας, καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη συνεργάζονται και συγκρούονται στην πολυμορφία των διαφορών στην έκθεση "TRESholds".

"100memories": Περίπατος και μια εφήμερη παράσταση αφήγησης στη Νίκαια Αττικής

Το κοινό θα περιηγηθεί στον προσφυγικό συνοικισμό της Νίκαιας και τα βήματά του θα διασταυρωθούν με αυτά των ανθρώπων που πέρασαν από τους ίδιους δρόμους -από τις ίδιες γειτονιές- στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα.

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.

"Elsewhere": Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου

Η φωτογραφία του καλλιτέχνη βασίζεται σε πρωτογενές υλικό "του ορατού", που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας.