Evripides Art Gallery: Η Έλενα Κυρκιλή & η Ελιάννα Προκοπίου παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά

Οι δύο ζωγράφοι προσκαλούν το θεατή των εκθέσεων σε μια απόδραση από "τη σκόνη της καθημερινότητας", σε ένα παιχνίδι μυστηρίου και ακραίας μαγείας, στα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Ουρανού μηνύματα

Η Evripides Art Gallery υποδέχεται τον Ιούνιο με δύο εκθέσεις. Η έκθεση με τίτλο "Συλλογές του βλέμματος", της Έλενας Κυρκιλή και η έκθεση με τίτλο "Ουρανού μηνύματα", της Ελιάννας Προκοπίου εγκαινιάζονται ταυτόχρονα την Τρίτη 30 Μαΐου ώρες 6-10 μ.μ..

Οι δύο ζωγράφοι προσκαλούν το θεατή των εκθέσεων σε μια απόδραση από "τη σκόνη της καθημερινότητας", σε ένα παιχνίδι μυστηρίου και  ακραίας μαγείας, στα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Συλλογές του βλέμματος

Έλενα Κυρκιλή: "Συλλογές του βλέμματος" - Ισορροπία μεταξύ αντιθέσεων

Συλλογές του βλέμματος

Στην δεύτερη ατομική της έκθεση στη γκαλερί Ευριπίδη η Έλενα Κυρκιλή παρουσιάζει 40 περίπου νέα έργα της– ελαιογραφίες, κατασκευές, κολάζ και ασαμπλάζ. Η Έλενα Κυρκιλή είναι δημιουργός και συλλέκτης: Συλλέκτης στιγμών, εμπειριών και αντικειμένων. Με το βλέμμα της εξετάζει εξονυχιστικά τα πράγματα γύρω της , ανακαλύπτει τις πολλαπλές διαστάσεις τους και τα μετουσιώνει σε έργα τέχνης.

Συλλογές του βλέμματος

"Once upon a time" με αυτή τη φράση ξεκινάνε οι πιο όμορφες ιστορίες που έχουμε στη μνήμη μας. Με την ίδια φράση, που είναι ο τίτλος ενός από τα αγαπημένα της έργα, η Έλενα Κυρκιλή ξεκινάει την αφήγηση των συναρπαστικών ιστοριών της και μας προσκαλεί να περιηγηθούμε  στο γοητευτικό, ανατρεπτικό, πολυσήμαντο, αινιγματικό και παιχνιδιάρικο , σύμπαν της ζωγραφικής της. Η εικαστική γλώσσα της έχει πολύ πλούσιο "λεξιλόγιο".

Ελιάννα Προκοπίου: "Ουρανού μηνύματα"- "Να νιώθεις το αόρατο & να μπορείς να το αναπαραστήσεις"

Ουρανού μηνύματα

Η Ελιάννα Προκοπίου έχει την τέχνη στο "dna" της. Απόγονος του ζωγράφου Γιώργου Προκοπίου και εγγονή του γνωστού κριτικού τέχνης και συγγραφέα Άγγελου Προκοπίου δεν θα μπορούσε να βρει άλλο τρόπο να εκφράσει τον πλούσιο συναισθηματικό της κόσμο από τη ζωγραφική. Στην τρίτη ατομική της έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από ακουαρέλες. Ατμοσφαιρικά τοπία, που κινούνται ανάμεσα στο ονειρικό και το πραγματικό, μεταφέρουν έντονη συγκίνηση στο θεατή τους.

Στη νέα της έκθεση που αποτελεί μια ιδιαίτερα ώριμη εξέλιξη της δουλειάς της, η Προκοπίου χειρίζεται με θαυμαστό τρόπο το χρώμα καθιστώντας το ζωγραφικό μέσο με το οποίο εξετάζει ενδελεχώς το αέναο παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά.

Εγκαίνια: 30/6 (6-10 μ.μ.)

Info: Evripides Art Gallery | Για την έκθεση "Συλλογές του βλέμματος": 30/5-17/6 | Για την έκθεση "Ουρανού μηνύματα": 30/5-17/6 | Ωράριο λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ.-8.30 μ.μ., Τετ. 11 π.μ.-5 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ.-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Έλενα Κυρκιλή. Συλλογές του βλέμματος

  • Ζωγραφική

Στη δεύτερη ατομική της έκθεση στη γκαλερί Ευριπίδη. η Έλενα Κυρκιλή, παρουσιάζει 40 περίπου νέα έργα της: ελαιογραφίες, κατασκευές, κολάζ και ασαμπλάζ. Με παιγνιώδεις τίτλους και έντονο το στοιχείο ενός επινοητικού αυτοσχεδιασμού, στην τωρινή ενότητα της δουλειάς της η ζωγράφος διακρίνει στα θραύσματα της καθημερινότητας την ευκαιρία μιας ιδιότυπης επανασύνθεσής της. Μεντεσέδες, κρυστάλλινα πόμολα, άδεια σωληνάρια λαδομπογιάς, καπάκια από αρώματα, πλαστικά λουλούδια, υφάσματα, πορσελάνινες φιγούρες, περίτεχνες κορνίζες και μεταλλικές σπάτουλες διαμορφώνουν το εικαστικό σύμπαν της, που κινείται ανάμεσα στις δύο και στις τρεις διαστάσεις. "Once upon a time " με αυτή τη φράση ξεκινάνε οι πιο όμορφες ιστορίες που έχουμε στη μνήμη μας. Με την ίδια φράση , που είναι ο τίτλος ενός από τα αγαπημένα της έργα, η Έλενα Κυρκιλή ξεκινάει την αφήγηση των συναρπαστικών ιστοριών της και μας προσκαλεί να περιηγηθούμε στο γοητευτικό, ανατρεπτικό, πολυσήμαντο, αινιγματικό και παιχνιδιάρικο , σύμπαν της ζωγραφικής της. Η εικαστική γλώσσα της έχει πολύ πλούσιο "λεξιλόγιο". Στα πολυδιάστατα έργα της συναντάμε τον πλούτο της εμπειρίας που δίνει ο ρεαλισμός και το βάθος του συναισθήματος που δίνει ο συμβολισμός.

Ελιάννα Προκοπίου. Ουρανού μηνύματα

  • Ζωγραφική

Η Ελιάννα Προκοπίου έχει την τέχνη στο «dna» της. Απόγονος του ζωγράφου Γιώργου Προκοπίου και εγγονή του γνωστού κριτικού τέχνης και συγγραφέα Άγγελου Προκοπίου δεν θα μπορούσε να βρει άλλο τρόπο να εκφράσει τον πλούσιο συναισθηματικό της κόσμο από τη ζωγραφική. Στην τρίτη ατομική της έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από ακουαρέλες. Ατμοσφαιρικά τοπία που κινούνται ανάμεσα στο ονειρικό και το πραγματικό. Με την οξυδέρκεια της ματιάς της η ζωγράφος αποτυπώνει στα έργα της γοητευτικά στιγμιότυπα όπως τα βίωσε η ίδια. Στη νέα της έκθεση που αποτελεί μια ιδιαίτερα ώριμη εξέλιξη της δουλειάς της, η Προκοπίου χειρίζεται περίτεχνα το χρώμα καθιστώντας το ζωγραφικό μέσο με το οποίο εξετάζει ενδελεχώς το αέναο παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.