"Μ’ ένα βιβλίο συζητώ": "Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα" γίνεται αντικείμενο δημιουργικής συζήτησης

Μία συζήτηση γύρω από τις βιογραφικές διηγήσεις του Στέφανου Δάνδολου: "Ιστορία χωρίς όνομα, Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ιστορία χωρίς όνομα

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, που έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις "Μ' ένα βιβλίο συζητώ" και έχει δημιουργήσει 912 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!", μας προσκαλεί την Κυριακή 28 Μαίου (6.30 μ.μ.) σε μια δημιουργική συζήτηση, αυτή τη φορά γύρω από τις βιογραφικές διηγήσεις του Στέφανου Δάνδολου "Ιστορία χωρίς όνομα, Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα", στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων και βιβλίων. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Πηνελόπη Δέλτα, γυναίκα παντρεμένη και ο αγαπημένος της - άλλο τραγικό πρόσωπο της Ελληνικής Ιστορίας - Ίων Δραγούμης. Άνθρωποι με σάρκα και οστά, με συναισθήματα και ευγενικά ιδανικά για την πατρίδα. Τα τραγικά διλήμματα που αντιμετωπίζει η Δέλτα. Τι να διαλέξει: το δρόμο της αγάπης ή το δρόμο του καθήκοντος προς τον σύζυγο και τα τρία κορίτσια της; Στον απόηχο της Ιστορίας παρακολουθούμε τις τόσο ζωντανές περιγραφές των χαρακτήρων και της φύσης καθώς και την εξέλιξη των γεγονότων το 1908 και το 1941.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, στείλτε μέχρι την Πέμπτη 25/5 το ονοματεπώνυμό σας στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Our Stories": Μια έκθεση φωτογραφίας για όλα όσα μας ενώνουν

Ένα κάλεσμα να δούμε ο ένας τον άλλο με περισσότερη κατανόηση και ευαισθησία.

Μια "κοιλάδα δακρύων" φτιάχνει ο ζωγράφος Πάνος Μπάκας

Πρόσωπα και μορφές, συνθέσεις και γεωμετρικές φόρμες, φυτά και ζώα γίνονται εφαλτήρια της αιώνιας αναζήτησης του ανθρώπινου ψυχισμού.

Τρεις σύγχρονοι καλλιτέχνες ανοίγουν το στούντιό τους και σε καλούν να ανακαλύψεις το έργο τους

Οι Παναγιώτης Κεφαλάς, Περσεφόνη Νικολακοπούλου και Εύη Ρουμάνη προσκαλούν το κοινό να έρθει σε επαφή με παλαιότερα και νέα σώματα δουλειάς.

"Θηραϊκές Τελετουργίες": Απαθανατίζοντας το αρχέγονο πνεύμα της Σαντορίνης

Η νέα ατομική έκθεση της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

Περιηγήσου στη νέα ψηφιακή έκθεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η φυσική έκθεση παρουσιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.