
Την Πέμπτη 18 Μαΐου, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο για όλους, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.. Η έκθεση του Μουσείου πλαισιώνεται από προσωπικά αντικείμενα και μετάλλια Ελλήνων Αθλητών, επιτρέποντας στους επισκέπτες να αναβιώσουν ένδοξες στιγμές του Αθλητισμού που έγραψαν ιστορία στην χώρα μας.

Το Μουσείο αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, που μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία των Αγώνων, αναδεικνύει την άρρηκτη σχέση μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μεγάλους σταθμούς της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, από τη γέννησή τους στην Αρχαία Ολυμπία, έως και τις σύγχρονες μεγαλοπρεπείς διοργανώσεις και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την έναρξη λειτουργίας του, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, έχει υποδεχθεί επισκέπτες όλων των ηλικιών, σημαντικές προσωπικότητες και διακεκριμένους αθλητές και έχει οργανώσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και workshops για μαθητικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους.
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται και φέτος στα περισσότερα μουσεία της Αθήνας με δράσεις, ξεναγήσεις και ειδικά προγράμματα με ελεύθερη είσοδο. Δείτε την αναλυτική λίστα των μουσείων που συμμετέχουν φέτος στις δράσεις.