Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Πατάκη

Μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές και ιστορίες για τον παγκόσμιο Ψυχρό Πόλεμο εντοπίζουμε ανάμεσα στους νέους τίτλους βιβλίων, που κυκλοφορούν οι εκδόσεις Πατάκη.

Εκδόσεις πατακη

Έξι νέοι τίτλοι βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και θα εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη σας. 

"Καταγωγή ή οι ιστορίες των άλλων" του Νικόλα Α. Σεβαστάκη

εκδόσεις πατάκη

Ένα µυθιστόρηµα για τις αποσιωπήσεις της Ιστορίας και το πώς τα τραύµατα περνούν από γενιά σε γενιά, για το δέος προς το παρελθόν που µπορεί να γίνει βρόγχος ή εφαλτήριο, για την αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας µέσα από "τις ιστορίες των άλλων".

"Μεταποίηση" του Δημοσθένη Παπαμάρκου

εκδόσεις πατάκη

Νέα έκδοση της συλλογής "Μεταποίηση" έντεκα χρόνια μετά την πρώτη της κυκλοφορία. Ένας νεκρός που εξαναγκάζεται σε ανάσταση για να θεραπεύσει την απελπισία του αδελφού του, ένας μεταλλωρύχος που επιχειρεί να κρύψει τη μοναξιά του μέσα στο σκοτάδι των στοών, ένας ταριχευτής που μεταποιώντας σώματα νεκρών ζώων προσπαθεί να συνθέσει το χιμαιρικό σώμα της αγάπης, ο αρχηγός ενός θιάσου τεράτων που αναζητά την ευλογία ξεχασμένων θεών, ένας Μακεδόνας στρατιώτης που διαπιστώνει πως ο δρόμος του νόστου περνάει πάντοτε μέσα από τον Άδη.

"Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο", η συλλογή διηγημάτων της Αλεξάνδρας Κ*

εκδόσεις πατάκη

Γυναίκες που παρατηρούν άνδρες, γυναίκες που παρατηρούν γυναίκες, παιδιά που παρατηρούν άνδρες και γυναίκες να παίζουν ένα άνισο παιχνίδι. Είκοσι ιστορίες για καλές µαθήτριες, σκυμμένες πάντα πάνω από µια λάθος εξίσωση.

"Επί κλίνης κρεμάμενος", η νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Καταλειφού

εκδόσεις πατάκη

Κυρίαρχο σκηνικό των ποιηµάτων αυτών αποτελεί το κρεβάτι, ή καλύτερα "η κλίνη", µε τις ποικίλες µορφές που αυτή παίρνει διέποντας τη ζωή µας από τη γέννηση έως και τον θάνατο. Με τον ήρωα διαρκώς παρόντα και "κρεµάµενο", η κλίνη αναδεικνύεται σε σιωπηλό µάρτυρα και καταφύγιο στη διαδροµή σώµατος, µνήµης και ονείρων.

"Ο παγκόσμιος Ψυχρός Πόλεμος: Οι επεμβάσεις στον Τρίτο Κόσμο και η διαμόρφωση της εποχής μας" του Odd Arne Westad (μτφρ. Αναστάσιος Πανουτσόπουλος)

εκδόσεις πατάκη

Το βιβλίο του καθηγητή ιστορίας και διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήµιο του Yale, Odd Arne Westad, "Ο παγκόσµιος Ψυχρός Πόλεµος" είναι διεθνώς το βασικό έργο αναφοράς για την εµπλοκή του παγκόσµιου Νότου στη µείζονα διεθνή διεργασία της µεταπολεµικής εποχής, τον ανταγωνισµό µεταξύ της καπιταλιστικής Δύσης και της κοµµουνιστικής Ανατολής.

"Tο γιγάντιο καλαμάρι. Ταξίδι στο όνειρο της απεραντοσύνης" του Φάμπιο Τζενοβέζι (μτφρ. Φωτεινή Ζερβού)

εκδόσεις πατάκη

Το γιγάντιο καλαμάρι είναι ένα από τα τελευταία μυστήρια της θάλασσας. Για αιώνες η ύπαρξη του μυστηριώδους αυτού γίγαντα του βυθού αμφισβητήθηκε ως ναυτικό παραμύθι. Ο Φάμπιο Τζενοβέζι, ως έξοχος παραμυθάς, αφηγείται κομμάτια της ζωής του και πλήθος αληθινές ιστορίες. "Το Γιγάντιο καλαμάρι" είναι μια ιστορία του πολιτισμού δοσμένη με τρυφερό βλέμμα, μια επίκαιρη οικολογική κραυγή ενάντια στη ρύπανση των ωκεανών, ένας ύμνος στους οραματιστές που πιστεύουν στο φαινομενικά αδύνατο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.