Δύο νέες κυκλοφορίες για ενήλικες από τις εκδόσεις Άγκυρα

Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο του Χρήστου Δασκαλάκη με τίτλο "Καλή Νίκη" και το βιβλίο έρευνας -ντοκουμέντο, του Τάσου Κοντογιαννίδη, με τίτλο "Διάσημοι έρωτες".

Εκδόσεις Άγκυρα

Οι εκδόσεις Άγκυρα κυκλοφορούν δύο νέες εκδόσεις για ενήλικες. Πρόκειται για το crossover μυθιστόρημα του Χρήστου Δασκαλάκη με τίτλο "Καλή Νίκη" και το βιβλίο έρευνας -ντοκουμέντο, του Τάσου Κοντογιαννίδη, με τίτλο "Διάσημοι έρωτες".

"Καλή Νίκη" Μία αληθινή ιστορία, Χρήστος Δασκαλάκης

Καλή Νίκη

Ένα κοινωνικά απομονωμένο παιδί βρίσκει στήριγμα στον μοναδικό άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την ύπαρξη και τις ανάγκες του. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Καλλινίκη, μια μοναχή που ζει σε ένα απομονωμένο μοναστήρι, πάνω στην κορυφή του λόφου, μακριά από τον πολιτισμό, χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο ή τρεχούμενο νερό. Ο ήρωας, μέσα από την παραμονή του εκεί και την καθημερινή  επικοινωνία μαζί της, αρχίζει να θέτει τα θεμέλια μιας ζωής που χρόνια μετά θα τον οδηγήσουν στο πιο όμορφο, ελπιδοφόρο και φωτεινό "ταξίδι" της ζωής του.

Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που, πέρα από το λογοτεχνικό του ύφος και τις απτές εικόνες που δημιουργεί στον αναγνώστη, αγγίζει με τρυφερότητα θέματα όπως: ο κοινωνικός αποκλεισμός, η διαφορετικότητα, η έμφυλη βία, η ανισότητα, η ανασφάλεια και η μοναξιά.

"Διάσημοι έρωτες", Τάσος Κοντογιαννίδης

Διάσημοι έρωτες

Η δύναμη του έρωτα μέσα από τις ιστορίες σπουδαίων προσωπικοτήτων και των σφοδρών ερωτικών σχέσεων που τους σημάδεψαν. Ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας του Λόρδου Βύρωνα; Πώς η "Κοιμωμένη του Χαλεπά" βρήκε τον αληθινό της έρωτα; Ποια Ελληνίδα πριγκίπισσα γοήτευσε τον βασιλιά της Αιγύπτου; Ανακαλύψτε τα μυστικά του έρωτα μέσα από αυτήν τη συλλογή με συγκλονιστικές ιστορίες. Από τον έρωτα που οδήγησε σε μονομαχία, στον έρωτα που έδωσε έμπνευση σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές τον Κωστή Παλαμά. Αυτές είναι μονάχα κάποιες ενδεικτικές ερωτικές ιστορίες που ξεδιπλώνονται στις σελίδες του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.