Δύο νέες κυκλοφορίες για ενήλικες από τις εκδόσεις Άγκυρα

Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο του Χρήστου Δασκαλάκη με τίτλο "Καλή Νίκη" και το βιβλίο έρευνας -ντοκουμέντο, του Τάσου Κοντογιαννίδη, με τίτλο "Διάσημοι έρωτες".

Εκδόσεις Άγκυρα

Οι εκδόσεις Άγκυρα κυκλοφορούν δύο νέες εκδόσεις για ενήλικες. Πρόκειται για το crossover μυθιστόρημα του Χρήστου Δασκαλάκη με τίτλο "Καλή Νίκη" και το βιβλίο έρευνας -ντοκουμέντο, του Τάσου Κοντογιαννίδη, με τίτλο "Διάσημοι έρωτες".

"Καλή Νίκη" Μία αληθινή ιστορία, Χρήστος Δασκαλάκης

Καλή Νίκη

Ένα κοινωνικά απομονωμένο παιδί βρίσκει στήριγμα στον μοναδικό άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την ύπαρξη και τις ανάγκες του. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Καλλινίκη, μια μοναχή που ζει σε ένα απομονωμένο μοναστήρι, πάνω στην κορυφή του λόφου, μακριά από τον πολιτισμό, χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο ή τρεχούμενο νερό. Ο ήρωας, μέσα από την παραμονή του εκεί και την καθημερινή  επικοινωνία μαζί της, αρχίζει να θέτει τα θεμέλια μιας ζωής που χρόνια μετά θα τον οδηγήσουν στο πιο όμορφο, ελπιδοφόρο και φωτεινό "ταξίδι" της ζωής του.

Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που, πέρα από το λογοτεχνικό του ύφος και τις απτές εικόνες που δημιουργεί στον αναγνώστη, αγγίζει με τρυφερότητα θέματα όπως: ο κοινωνικός αποκλεισμός, η διαφορετικότητα, η έμφυλη βία, η ανισότητα, η ανασφάλεια και η μοναξιά.

"Διάσημοι έρωτες", Τάσος Κοντογιαννίδης

Διάσημοι έρωτες

Η δύναμη του έρωτα μέσα από τις ιστορίες σπουδαίων προσωπικοτήτων και των σφοδρών ερωτικών σχέσεων που τους σημάδεψαν. Ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας του Λόρδου Βύρωνα; Πώς η "Κοιμωμένη του Χαλεπά" βρήκε τον αληθινό της έρωτα; Ποια Ελληνίδα πριγκίπισσα γοήτευσε τον βασιλιά της Αιγύπτου; Ανακαλύψτε τα μυστικά του έρωτα μέσα από αυτήν τη συλλογή με συγκλονιστικές ιστορίες. Από τον έρωτα που οδήγησε σε μονομαχία, στον έρωτα που έδωσε έμπνευση σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές τον Κωστή Παλαμά. Αυτές είναι μονάχα κάποιες ενδεικτικές ερωτικές ιστορίες που ξεδιπλώνονται στις σελίδες του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Cindy Sherman: Ποια είναι η θρυλική φωτογράφος που τιμά το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης;

Οι φωτογραφίες της πρωτοποριακής Cindy Sherman γεμίζουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς αυτό στρέφει και πάλι τα φώτα του στη σύγχρονη δημιουργία, προβάλλοντας, όχι απλώς το έργο μιας τρομερά επιδραστικής καλλιτέχνιδας, αλλά και τη σχέση του με την κυκλαδική τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
29/05/2024

Ιούνιος στην Εθνική Πινακοθήκη με ξεναγήσεις και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ συνεχίζουν τις δράσεις τους και το καλοκαίρι.

"CTRL+τ": Η Normandie Luscher "μιλάει" για τη διαχείριση του τραύματος και την επούλωση του

Οι επισκέπτες της γκαλερί θα κληθούν να αλληλεπιδράσουν με την εγκατάσταση, να μοιραστούν τις δικές τους αναμνήσεις και τραύματα αλλά και να συνεισφέρουν με τις ευχές τους, οδηγούμενοι να βρουν τη δική τους επούλωση.

Η έκθεση "Γυναικεία Ζητήματα" ενθαρρύνει την αποδοχή της διαφορετικότητας

Τα εκθέματα αποτελούν κωδικοποιημένες ιστορίες γυναικών, ειπωμένες από το στόμα γυναικών, αποδομένες με γυναικεία γραφή.

Πώς λειτουργεί η εξουσία; Ο Geoffroy de Lagasnerie συνομιλεί με την Αθηνά Αθανασίου

Η Αθηνά Αθανασίου θα συζητήσει με τον συγγραφέα για τις δομές εξουσίας, την αυθαιρεσία και τη βία, με αφορμή το καινούριο του βιβλίο.

"Tsiaras, Poseidon & The Hyperbolic Horse": Ο Φίλιππος Τσιάρας δημιουργεί ένα σύμπαν από υπέρ-φαντασιακά άλογα

Ο Τσιάρας χρησιμοποιεί ό,τι υλικά και τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης μπορεί να φανταστεί κανείς για να ανακαλύψει και να αποδομήσει το άλογο – φωτογραφία, ζωγραφική, κεραμική, μπρούτζο και γυαλί.

Οι φετινοί νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Μαμιδάκη ταξιδεύουν στην Κρήτη

Τα έργα θα παρουσιαστούν μαζί με το "Six Breaths per Minute" της Μαρίας Λουίζου.