Δύο νέες κυκλοφορίες για ενήλικες από τις εκδόσεις Άγκυρα

Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο του Χρήστου Δασκαλάκη με τίτλο "Καλή Νίκη" και το βιβλίο έρευνας -ντοκουμέντο, του Τάσου Κοντογιαννίδη, με τίτλο "Διάσημοι έρωτες".

Εκδόσεις Άγκυρα

Οι εκδόσεις Άγκυρα κυκλοφορούν δύο νέες εκδόσεις για ενήλικες. Πρόκειται για το crossover μυθιστόρημα του Χρήστου Δασκαλάκη με τίτλο "Καλή Νίκη" και το βιβλίο έρευνας -ντοκουμέντο, του Τάσου Κοντογιαννίδη, με τίτλο "Διάσημοι έρωτες".

"Καλή Νίκη" Μία αληθινή ιστορία, Χρήστος Δασκαλάκης

Καλή Νίκη

Ένα κοινωνικά απομονωμένο παιδί βρίσκει στήριγμα στον μοναδικό άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την ύπαρξη και τις ανάγκες του. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Καλλινίκη, μια μοναχή που ζει σε ένα απομονωμένο μοναστήρι, πάνω στην κορυφή του λόφου, μακριά από τον πολιτισμό, χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο ή τρεχούμενο νερό. Ο ήρωας, μέσα από την παραμονή του εκεί και την καθημερινή  επικοινωνία μαζί της, αρχίζει να θέτει τα θεμέλια μιας ζωής που χρόνια μετά θα τον οδηγήσουν στο πιο όμορφο, ελπιδοφόρο και φωτεινό "ταξίδι" της ζωής του.

Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που, πέρα από το λογοτεχνικό του ύφος και τις απτές εικόνες που δημιουργεί στον αναγνώστη, αγγίζει με τρυφερότητα θέματα όπως: ο κοινωνικός αποκλεισμός, η διαφορετικότητα, η έμφυλη βία, η ανισότητα, η ανασφάλεια και η μοναξιά.

"Διάσημοι έρωτες", Τάσος Κοντογιαννίδης

Διάσημοι έρωτες

Η δύναμη του έρωτα μέσα από τις ιστορίες σπουδαίων προσωπικοτήτων και των σφοδρών ερωτικών σχέσεων που τους σημάδεψαν. Ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας του Λόρδου Βύρωνα; Πώς η "Κοιμωμένη του Χαλεπά" βρήκε τον αληθινό της έρωτα; Ποια Ελληνίδα πριγκίπισσα γοήτευσε τον βασιλιά της Αιγύπτου; Ανακαλύψτε τα μυστικά του έρωτα μέσα από αυτήν τη συλλογή με συγκλονιστικές ιστορίες. Από τον έρωτα που οδήγησε σε μονομαχία, στον έρωτα που έδωσε έμπνευση σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές τον Κωστή Παλαμά. Αυτές είναι μονάχα κάποιες ενδεικτικές ερωτικές ιστορίες που ξεδιπλώνονται στις σελίδες του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.