"Hidden Paradise": Η Τζάνετ Λιοδάκη μάς φέρνει πιο κοντά στη φύση

Η καλλιτέχνης, εμπνευσμένη από την Κρήτη και τα πανέμορφα αντιφατικά της τοπία αλλά και από τον δικό της κήπο, παρουσιάζει μέσα από τα έργα της τη φύση όπως αυτή τη βιώνει καθημερινά.

Janet Λιοδάκη Hidden Paradise

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Τζάνετ Λιοδάκη με τίτλο "Hidden Paradise" σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου.

Janet Λιοδάκη Hidden Paradise

Η καλλιτέχνης, εμπνευσμένη από την Κρήτη και τα πανέμορφα αντιφατικά της τοπία αλλά και από τον δικό της κήπο, παρουσιάζει μέσα από τα έργα της την φύση όπως αυτή τη βιώνει καθημερινά. Πρόκειται για μια έκθεση με σκοπό να φέρει τον θεατή πιο κοντά στη γαλήνη και την ηρεμία της φύσης, ξεφεύγωντας λίγο από το αγχωτικό αστικό τοπίο της καθημερινότητας.

Janet Λιοδάκη Hidden Paradise

Η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού αναφέρει για την έκθεση: "Η φύση, η τόσο πλούσια και ατελεύτητη, εξακολουθεί να εκπλήσσει τη ζωγράφο με κάθε ματιά. Στην προσπάθεια απόδοσης ετούτης της έκπληξης, γεννιούνται τα έργα αυτά που πάλλονται από ζωντάνια και από ρυθμό, από κίνηση και εκρηκτική έκφραση. Ο μέγας μικρόκοσμος του κρητικού λόγγου είναι εξακολουθητικά εδώ, χαϊδεύει τα πέλματα, προσκαλεί σε μοναχικούς περιπάτους όσους ξέρουν πώς να μην προσπερνούν".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Janet Λιοδάκη. Hidden Paradise

  • Ζωγραφική

Ερχόμενος στην έκθεση ο θεατής εισέρχεται αυθόρμητα στη γαλήνη που προφέρει η φύση, βιώνοντας την εναλλαγή από τη πολύβουη ζωή της πόλης με έναν μοναδικό τρόπο. Παρατηρώντας κανείς τα ζωγραφικά έργα της Janet Λιοδάκη βλέπει όλων των ειδών τα λουλούδια και τους καρπούς να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του. Όλες οι αισθήσεις ενεργοποιούνται, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να τα αγγίξεις, να τα μυρίσεις ακόμα και να τα γευτείς. Η καλλιτέχνης επιχειρεί μέσα από τα έργα της να μεταφέρει τον θεατή στο δικό της ησυχαστήριο, στον κήπο της και στην Κρήτη, τα αντιθετικά τοπία της οποίας την έχουν μαγέψει και αποτελούν την πηγή έμπνευσης της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.