"Hidden Paradise": Η Τζάνετ Λιοδάκη μάς φέρνει πιο κοντά στη φύση

Η καλλιτέχνης, εμπνευσμένη από την Κρήτη και τα πανέμορφα αντιφατικά της τοπία αλλά και από τον δικό της κήπο, παρουσιάζει μέσα από τα έργα της τη φύση όπως αυτή τη βιώνει καθημερινά.

Janet Λιοδάκη Hidden Paradise

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Τζάνετ Λιοδάκη με τίτλο "Hidden Paradise" σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου.

Janet Λιοδάκη Hidden Paradise

Η καλλιτέχνης, εμπνευσμένη από την Κρήτη και τα πανέμορφα αντιφατικά της τοπία αλλά και από τον δικό της κήπο, παρουσιάζει μέσα από τα έργα της την φύση όπως αυτή τη βιώνει καθημερινά. Πρόκειται για μια έκθεση με σκοπό να φέρει τον θεατή πιο κοντά στη γαλήνη και την ηρεμία της φύσης, ξεφεύγωντας λίγο από το αγχωτικό αστικό τοπίο της καθημερινότητας.

Janet Λιοδάκη Hidden Paradise

Η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού αναφέρει για την έκθεση: "Η φύση, η τόσο πλούσια και ατελεύτητη, εξακολουθεί να εκπλήσσει τη ζωγράφο με κάθε ματιά. Στην προσπάθεια απόδοσης ετούτης της έκπληξης, γεννιούνται τα έργα αυτά που πάλλονται από ζωντάνια και από ρυθμό, από κίνηση και εκρηκτική έκφραση. Ο μέγας μικρόκοσμος του κρητικού λόγγου είναι εξακολουθητικά εδώ, χαϊδεύει τα πέλματα, προσκαλεί σε μοναχικούς περιπάτους όσους ξέρουν πώς να μην προσπερνούν".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Janet Λιοδάκη. Hidden Paradise

  • Ζωγραφική

Ερχόμενος στην έκθεση ο θεατής εισέρχεται αυθόρμητα στη γαλήνη που προφέρει η φύση, βιώνοντας την εναλλαγή από τη πολύβουη ζωή της πόλης με έναν μοναδικό τρόπο. Παρατηρώντας κανείς τα ζωγραφικά έργα της Janet Λιοδάκη βλέπει όλων των ειδών τα λουλούδια και τους καρπούς να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του. Όλες οι αισθήσεις ενεργοποιούνται, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να τα αγγίξεις, να τα μυρίσεις ακόμα και να τα γευτείς. Η καλλιτέχνης επιχειρεί μέσα από τα έργα της να μεταφέρει τον θεατή στο δικό της ησυχαστήριο, στον κήπο της και στην Κρήτη, τα αντιθετικά τοπία της οποίας την έχουν μαγέψει και αποτελούν την πηγή έμπνευσης της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.