"Hidden Paradise": Η Τζάνετ Λιοδάκη μάς φέρνει πιο κοντά στη φύση

Η καλλιτέχνης, εμπνευσμένη από την Κρήτη και τα πανέμορφα αντιφατικά της τοπία αλλά και από τον δικό της κήπο, παρουσιάζει μέσα από τα έργα της τη φύση όπως αυτή τη βιώνει καθημερινά.

Janet Λιοδάκη Hidden Paradise

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Τζάνετ Λιοδάκη με τίτλο "Hidden Paradise" σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου.

Janet Λιοδάκη Hidden Paradise

Η καλλιτέχνης, εμπνευσμένη από την Κρήτη και τα πανέμορφα αντιφατικά της τοπία αλλά και από τον δικό της κήπο, παρουσιάζει μέσα από τα έργα της την φύση όπως αυτή τη βιώνει καθημερινά. Πρόκειται για μια έκθεση με σκοπό να φέρει τον θεατή πιο κοντά στη γαλήνη και την ηρεμία της φύσης, ξεφεύγωντας λίγο από το αγχωτικό αστικό τοπίο της καθημερινότητας.

Janet Λιοδάκη Hidden Paradise

Η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού αναφέρει για την έκθεση: "Η φύση, η τόσο πλούσια και ατελεύτητη, εξακολουθεί να εκπλήσσει τη ζωγράφο με κάθε ματιά. Στην προσπάθεια απόδοσης ετούτης της έκπληξης, γεννιούνται τα έργα αυτά που πάλλονται από ζωντάνια και από ρυθμό, από κίνηση και εκρηκτική έκφραση. Ο μέγας μικρόκοσμος του κρητικού λόγγου είναι εξακολουθητικά εδώ, χαϊδεύει τα πέλματα, προσκαλεί σε μοναχικούς περιπάτους όσους ξέρουν πώς να μην προσπερνούν".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Janet Λιοδάκη. Hidden Paradise

  • Ζωγραφική

Ερχόμενος στην έκθεση ο θεατής εισέρχεται αυθόρμητα στη γαλήνη που προφέρει η φύση, βιώνοντας την εναλλαγή από τη πολύβουη ζωή της πόλης με έναν μοναδικό τρόπο. Παρατηρώντας κανείς τα ζωγραφικά έργα της Janet Λιοδάκη βλέπει όλων των ειδών τα λουλούδια και τους καρπούς να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του. Όλες οι αισθήσεις ενεργοποιούνται, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να τα αγγίξεις, να τα μυρίσεις ακόμα και να τα γευτείς. Η καλλιτέχνης επιχειρεί μέσα από τα έργα της να μεταφέρει τον θεατή στο δικό της ησυχαστήριο, στον κήπο της και στην Κρήτη, τα αντιθετικά τοπία της οποίας την έχουν μαγέψει και αποτελούν την πηγή έμπνευσης της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δείτε τους νέους τίτλους βιβλίων που περιμένουν να μπουν στα ράφια σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/06/2024

Ο Andrés Montero για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Χιλιανού συγγραφέα σε Αθήνα και Χαλκίδα, στο πλαισιο του 16ου Φεστιβάλ ΛΕΑ.

"Ρεματιά 10 χρόνια μετά": Η Δάφνη Λιαναντωνάκη μάς προσκαλεί στην έκθεση του Αρχείου της Ρεματιάς

Η καλλιτέχνης οργανώνει 3 απογευματινές συναντήσεις στις όχθες του Ρέματος, όπου θα διαθέσει τους χάρτες της Ρεματιάς σε όσους θέλουν να περπατήσουν και να σημειώσουν επάνω τους.

"Art of the Encounter": Περπατώντας από το Κάσελ ως την Αθήνα

Επτά χρόνια μετά, η Ελβετίδα καλλιτέχνης και περφόρμερ φέρνει και πάλι τώρα τις εμπειρίες της στην πόλη όπου τελείωσε το ταξίδι της.

Ένα θερινό σινεμά ανοίγει στην ταράτσα του ΕΜΣΤ

Το μουσείο δημιουργεί μια ιδανική συνθήκη για την προβολή ταινιών, βίντεο και οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών έργων.

Ναμπόκοφ, Μαρής και Ferey σε τρία ξεχωριστά αστυνομικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Άγρα

Αυτό το καλοκαίρι, οι εκδόσεις Άγρα μας προσκαλούν να απολαύσουμε τρεις ξεχωριστούς τίτλους που υπόσχονται να μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές μας.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα με ελεύθερη είσοδο για όλους

Με το σύνθημα "Let's Move" προτρέπει ενήλικες και παιδιά να υιοθετήσουν μια πιο δραστήρια καθημερινότητα και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.