Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Αρχαία μυστικά περιποίησης και ευεξίας στο Μουσείο Μπενάκη

Για επισκέπτες με δυσκολίες μνήμης ή άνοια.

μπενακη ελληνικου πολιτισμου.jpg

Η σωματική υγιεινή και η ομορφιά του σώματος είχαν ξεχωριστή αξία στα αρχαία χρόνια. Βότανα της ελληνικής γης, ευωδιαστά λουλούδια αλλά και πολύτιμα καλλυντικά από την Ανατολή γίνονταν αρώματα και κρέμες για το λουτρό, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τις θρησκευτικές τελετουργίες, ήδη από τη μυκηναϊκή εποχή. Οι Έλληνες πίστευαν πως τα αρώματα είχαν θεϊκή προέλευση και συμβόλιζαν την ευζωία.

Τα αρχαία μυροδοχεία από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού, φτιαγμένα από πηλό ή γυαλί, θα "ανοίξουν" μετά από χιλιάδες χρόνια για να ερεθίσουν την οσφρητική μας μνήμη αναδίνοντας μυρωδιές που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούνται στη φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών, συχνά και με θεραπευτικό σκοπό.

Η ανοιξιάτικη συνάντηση με το κοινό την Πέμπτη 18 Μαίου θα μεταμορφώσει τις αίθουσες του Μουσείου σε εργαστήρι ευεξίας ενεργοποιώντας την αίσθηση που συνδέεται αμεσότερα με τα συναισθήματα.

Η δράση υλοποιείται με τη συμβολή της Εύας Πάνου, Global Brand Training Senior Director της Apivita. 

Info: Μουσείο Μπενάκη | 18/5 | 12-1.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται και φέτος στα περισσότερα μουσεία της Αθήνας με δράσεις, ξεναγήσεις και ειδικά προγράμματα με ελεύθερη είσοδο. Δείτε την αναλυτική λίστα των μουσείων που συμμετέχουν φέτος στις δράσεις.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.