Ένα εργαστήρι "ανήσυχων γονέων" του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη

Θα πραγματοποιηθεί ανοιχτός διάλογος ανάμεσα στους γονείς και τον συγγραφέα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα οικογένειας.

Εκδόσεις Ίκαρος

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 7 μ.μ., με αφορμή τη διεθνή ημέρα οικογένειας, οι εκδόσεις Ίκαρος, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.), η Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής "Ο Έπαχτος" και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά προσκαλούν το κοινό σε ένα εργαστήρι για "ανήσυχους γονείς" με τον ψυχίατρο-παιδοψυχίατρο και ψυχαναλυτή Αθανάσιο Αλεξανδρίδη.

Ο συγγραφέας, με αφορμή τα βιβλία του "Παιδικοί έρωτες", "Παιδικοί φόβοι", "Χτίζοντας ταυτότητα" και "Πάμε σχολείο;" θα δημιουργήσει έναν ανοικτό διάλογο με τους γονείς που θα συμμετέχουν, αναλύοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης είναι ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, ψυχαναλυτής. Από την "Εικόνα του σώματος των σχιζοφρενών" (1982) μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, περιοδικά και βιβλία. Κύριοι τομείς των ενδιαφερόντων του είναι η ψυχοπαθολογία των ψυχώσεων, των αρχαϊκών τραυμάτων και των ψυχοσωματικών αποδιοργανώσεων, η ψυχογλωσσολογία και η αισθητική. Από το 1992, με τη συστηματική παράλληλη έκδοση της ποιητικής του παραγωγής, δημοσιοποιεί και τον επέκεινα της σκέψης λόγο του.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πάρε μέρος στο Athens Digital Arts Festival 2026

Η 22η διοργάνωση του ADAF έρχεται την άνοιξη και δεν πρέπει να τη χάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (12-18/01)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Μια εικαστική εγκατάσταση αποκαλύπτει την πλούσια ιστορία του Σαρακήνικου

Η έκθεση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου, εν εξελίξει εικαστικού έργου που ξεκίνησε το 2017 και έχει παρουσιαστεί σε ακαδημαϊκά και καλλιτεχνικά πλαίσια στην Ελλάδα.

"Αστικές Πνοές" σε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Η ομάδα Shashin Lovers απαθανατίζει την πόλη που ζει, κινείται και αναπνέει μαζί μας.

Ακούγοντας την "Ηχώ του χρόνου" που κουβαλά μνήμες από το Ολοκαύτωμα

Στη νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις του ΜΙΕΤ, ο μουσικοκριτικός Jeremy Eichler εστιάζει σε τέσσερις κορυφαίους συνθέτες του 20ού αιώνα και εξετάζει πώς βίωσαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα.

Δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να να γνωρίσουν από κοντά τα ζητήματα που πραγματεύονται οι καλλιτέχνες.

Οι εκθέσεις του ΠΣΚ που δεν θα λείψουν από την ατζέντα μας

Αναδρομικά πρότζεκτ, περιπατητικές δράσεις και last calls για εκθέσεις που παρουσιάζονται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.