Το Ίδρυμα Takis γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Οι επισκέπτες του Ιδρύματος θα συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις, στην παράσταση "Οι Κοσμοναύτες" και θα απολαύσουν ρεσιτάλ για Σαξόφωνο από τον Tom Giannakopoulos.

Το Ίδρυμα Takis γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων και προσκαλεί τους επισκέπτες του στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Μαΐου.

Οι επισκέπτες του Ιδρύματος θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις (7.30-8 μ.μ., 8.30-9 μ.μ., 9.30-10 μ.μ.), στην συμμετοχική παράσταση με σαπουνόφουσκες για μικρούς και μεγάλους "Οι Κοσμοναύτες" από την ομάδα La Petite Marguerite (8.30-9 μ.μ., 9.30-10 μ.μ.) καθώς και να απολαύσουν ρεσιτάλ για Σαξόφωνο από τον Tom Giannakopoulos (10.15-11 μ.μ.).

Το Ίδρυμα Takis KETE, ως κοιτίδα του καλλιτεχνικού και ερευνητικού του έργου από το 1986, θα υποδέχεται όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν και να μελετήσουν βαθύτερα το καλλιτεχνικό και επιστημονικό έργο του διεθνούς γλύπτη Takis, ο οποίος για περισσότερα από εβδομήνταχρόνια διηύρυνε τους ορίζοντες της παραδοσιακής γλυπτικής μέσα από την δημιουργία του και ενέταξε τον τομέα των θετικών επιστημών στην γλυπτική του. Ήδη από την δεκαετία του ‘50 φιλοτέχνησε κινητικά καιμουσικά γλυπτά, πίνακες, πραγματοποίησε performances και σχεδίασε θεατρικά σκηνικά. 

Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων γιορτάζεται κάθε χρόνο το Σάββατο πριν από την 18η Μαΐου, που είναι αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται και φέτος στα περισσότερα μουσεία της Αθήνας με δράσεις, ξεναγήσεις και ειδικά προγράμματα με ελεύθερη είσοδο. Δείτε την αναλυτική λίστα των μουσείων που συμμετέχουν φέτος στις δράσεις.

Info: Ίδρυμα Takis | 13/5 | 7-11 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
25/04/2024

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.