Παρουσίαση του βιβλίου "Graphic Novel και ολοκαύτωμα" στον Ιανό

Την παρουσίαση συντονίζει ο Κώστας Λασκαράτος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αλβέρτος Ταραμπουλούς, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

«Graphic Novel και ολοκαύτωμα»

Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 6 μ.μ., η Αλυσίδα Πολιτισμού Ianos και οι εκδόσεις Ροπή, σε συνεργασία με την Ισραηλική Κοινότητα Αθηνών διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου των Γεωργία Καραντώνα και Τασούλα Τσιλιμένη, με τίτλο "Graphic Novel και ολοκαύτωμα", που παρέχει διδακτικές προτάσεις και εφαρμογές για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Την παρουσίαση συντονίζει ο Κώστας Λασκαράτος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αλβέρτος Ταραμπουλούς, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιαννικοπούλου Αγγελική, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Σκιτσογράφος, μεταδιδακτορικός ερευνητής ΤΠΤΕ, Παν. Αιγαίου. Λέων Ναρ, φιλόλογος, συγγραφέας και οι συγγραφείς του βιβλίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το βιβλίο "Graphic Novel και ολοκαύτωμα" προσφέρει μια σύντομη εισαγωγή στο πεδίο των Πολιτισμικών Σπουδών, των Σπουδών του Τραύματος, των Λογοτεχνικών Σπουδών και των Σπουδών των Κόμικς. Επιχειρείται μια σύντομη αναφορά στο graphic novel και ειδικότερα, μια ιστορική αναδρομή στο holocaust graphic novel (graphic novel για το Ολοκαύτωμα). Η ποικιλία και η ρευστότητα αναπροσαρμογής αυτής της κατηγορίας των graphic novels την καθιστούν έναν εξελισσόμενο κλάδο της αναπαράστασης του Ολοκαυτώματος, εγκαθιδρύοντας ένα καινοτόμο μέσο σύλληψης της πολιτισμικής μνήμης. Η συγκεκριμένη κατηγορία graphic novel αξιοποιείται εκπαιδευτικά τις τελευταίες δεκαετίες για την προσέγγιση του ιστορικού θέματος του Ολοκαυτώματος και της γενοκτονίας, ευρύτερα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Μικρή Ολλανδέζα και τα "Brotherakia" της στην Ταράτσα του Μεταίχμιου

Με αφορμή το πρώτο coloring book της γνωστής από το Youtube Μικρής Ολλανδέζας οι εκδόσεις προσκαλούν το κοινό σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με ζωγραφική και δροσερά ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/07/2025

Ιούλιος στο Σπίτι του Ελύτη

Δείτε εντός τις δράσεις που θα κάνουν τον Ιούλιο καλύτερο μέσα από μουσική και ποίηση.

10 εκθέσεις σε νησιά για art καλοκαιρινές εξορμήσεις

Ένας οδηγός για να συνδυάσετε μπάνια και εικαστικές εξερευνήσεις στις διακοπές σας.

Η έκθεση "Θραύσματα" μνημονεύει την αρχαία ελληνική τέχνη

Τέσσερις σπουδαίοι καλλιτέχνες αποδίδουν στα εικαστικά τους έργα την ωραιότητα των γλυπτών της κλασικής εποχής.

Η συγγραφέας των "Κοριτσιών του Λα Μπαλέν" Τζούλια Μαλί έρχεται στην Ελλάδα

Η Γαλλίδα θα συζητήσει για το βιβλίο της με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου και τη μεταφράστρια Μαρία Μαντή.

Η ελληνική ευρεσιτεχνία εμπνέει τη νέα έκδοση του Hyper Hypo

Οι εκδόσεις και η ομάδα Papairlines συνεχίζουν το φωτογραφικό porject "Travelogue: Greek everyday solutions to common problems" με τον δεύτερο τόμο.

"Ascension": Μια έκθεση για το "κακό μάτι"

Μια υβριδική εμπειρία μεταξύ ζωγραφικής, πνευματικότητας και τεχνητής νοημοσύνης.