Συλλεκτική έκδοση για το έργο του μεγάλου Κώστα Τσόκλη έρχεται στα ράφια

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μέλισσα, σε 200 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα.

C. Tsoclis catalogue raisonné 1953-2022

Ο εκδοτικός οίκος Μέλισσα παρουσιάζει τη νέα, συλλεκτική έκδοση "C. Tsoclis | catalogue raisonné, 1953-2022" αφιερωμένη στον σπουδαίο Κώστα Τσόκλη.

Η έκδοση κυκλοφορεί σε 200 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα. Περιλαμβάνει το βιβλίο, που φέρει χειροποίητο εξώφυλλο (διά χειρός Κώστα Τσόκλη), μοναδική κασετίνα από πλεξιγκλάς και ειδική χάρτινη θήκη με την υπογραφή του καλλιτέχνη.

Η έκδοση, σε επιμέλεια της Χρυσάνθης Κουτσουράκη, διευθύντριας του Μουσείου Κώστα Τσόκλη, περιλαμβάνει συνομιλία του Κώστα Τσόκλη με την επιμελήτρια και κείμενο του ιστορικού της τέχνης Τάκη Μαυρωτά, ο οποίος αναλύει και εξηγεί το έργο ενός από τους σημαντικότερους διεθνώς εκπροσώπους της σύγχρονης τέχνης και καλύπτει την καλλιτεχνική του διαδρομή από το 1953 έως σήμερα.

Ο κατάλογος είναι χωρισμένος σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιέχει ένα ή και περισσότερα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα της κάθε περιόδου της πορείας του. Έτσι ο φιλότεχνος μπορεί να περιδιαβεί συνοπτικά τους εικαστικούς δρόμους που εκείνος ακολούθησε και τα μονοπάτια που χάραξε. Το δεύτερο μέρος περιέχει εικόνες έργων που βασίστηκαν στις πρώτες δημιουργίες και που, στην πλειονότητά τους, βρίσκονται στην κατοχή συλλεκτών. Υπάρχει και ένα τρίτο μέρος αυτού του Catalogue Raisonné, που είναι ηλεκτρονικό και περιλαμβάνει το σύνολο των δημιουργημάτων του που κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν.

Το βιβλίο των 550 σελίδων εμπλουτίζεται με 990 έργα του. Το εξώφυλλο του λευκώματος αποτελεί ουσιαστικά ένα πολλαπλό έργο τέχνης, δημιουργημένο διά χειρός Κώστα Τσόκλη, ο οποίος, μέσω αυτού, αναλύει τους τρόπους και τα υλικά με τα οποία συντίθεται το έργο τέχνης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.