Νέα βιβλία έρχονται στα ράφια μας από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Οι νέοι τίτλοι που κυκλοφορούν από σήμερα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Κλειδάριθμος

Πολυαναμενόμενα μυθιστορήματα, βιβλία για έμπνευση και ιδέες, αγαπημένοι παιδικοί ήρωες αλλά και εξειδικευμένες επαγγελματικές εκδόσεις αναμένονται στα ράφια μας από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Άνα Χουανγκ: "Twisted hate"

Twisted Hate

Με περισσότερα από 50 εκατομμύρια views στο TikTok και σχεδόν 150.000 κριτικές στο Goodreads, η σειρά "Twisted" της Ανα Χουανγκ έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών παγκοσμίως. Το "Twisted hate", που κυκλοφορεί σε μετάφραση Χριστίνας Σωτηροπούλου, είναι το τρίτο αυτοτελές βιβλίο της σειράς, μια σύγχρονη, τολμηρή και προκλητική ερωτική ιστορία με πρωταγωνιστές έναν  όμορφο, υπερόπτη άνδρα και μια κοινωνική και φιλόδοξη κοπέλα. Το τέταρτο βιβλίο της σειράς, "Twisted lies", θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Χουάν Γκόμεζ Χουράδο: "Η Μαύρη Λύκαινα"

Η μαύρη λύκαινα

Μετά την Κόκκινη Βασίλισσα, o Χουάν Γκόμεζ Χουράδο επιστρέφει με τη "Μαύρη Λύκαινα". Ένα καταιγιστικό θρίλερ αλλά ταυτόχρονα και ένα βαθιά πολιτικό μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή. Τα βιβλία της σειράς με πρωταγωνίστρια την Αντόνια Σκοτ θεωρούνται φαινόμενο στην ιστορία των ευπώλητων θρίλερ στην Ισπανία κι έχουν καθιερώσει τον συγγραφέα σαν έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς διεθνώς. Μάλιστα η σειρά αναμένεται να μεταφερθεί στην οθόνη από το Amazon Prime. Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου.

Όλιβερ Μπέκερμαν: "Τέσσερις Χιλιάδες Εβδομάδες"

Τέσσερις Χιλιάδες Εβδομάδες

Ένας αισιόδοξος, χιουµοριστικός, πρακτικός και πλήρης οδηγός για τον χρόνο και τη διαχείρισή του. Σε αυτό το βιβλίο, που έχει χαρακτηριστεί ως Βιβλίο της χρονιάς στους Financial Times, Guardian και Observer, ο Oliver Burkeman απορρίπτει τη σύγχρονη εµµονή µε την ιδέα να προλάβουµε να κάνουµε τα πάντα και µας παρέχει τα εργαλεία, για να αποδεχθούµε το πεπερασµένο της ύπαρξής µας και κατ’ επέκταση να οικοδοµήσουµε µια ουσιαστική ζωή, δίνοντας αξία στις 4.000 εβδοµάδες μας, το µέσο προσδόκιµο ζωής μας. Μετάφραση: Πέτρος Γεωργίου

Τι κρύβουν οι αριθμοί: "Τιμ Χαρφορντ"

Τι κρύβουν οι αριθμοί

Ο Τιμ Χαρφορντ, ειδικός στο να εξετάζει περίπλοκες ιδέες και να τις κάνει κατανοητές για εκατοµµύρια αναγνώστες, µας προτείνει δέκα απλούς κανόνες, και έναν ακόμη χρυσό, για να µπορέσουµε να αξιολογήσουµε µε αυτοπεποίθηση, περιέργεια και υγιή σκεπτικισµό τους αριθµούς και τις στατιστικές. Ένα εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο που έχει χαρακτηριστεί ως Βιβλίο της χρονιάς από τους Financial Times, τους The Sunday Times και ως Καλύτερο βιβλίο στην κατηγορία επιστήμες και τεχνολογία σύμφωνα με το Wired. Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή.

Κύριος Ταν - Κυρία Πρίκλι: "Αντέλ η τρομερή - τόμος 3 - Δεν φταίω εγώ!"

Αντέλ η τρομερή

Σε περίπτωση που δεν την έχετε ήδη γνωρίσει, η Αντέλ είναι μια μικρή, ζωηρή αλλά παράλληλα αξιαγάπητη κοκκινομάλλα, η οποία περνά τον χρόνο της κάνοντας πειράματα στον Αζάξ, τη γάτα της, και εφευρίσκοντας διαρκώς νέους τρόπους να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες. Μια ευφάνταστη, ετοιμόλογη και δημιουργική ηρωίδα που με τις περιπέτειές της σπάει τα στερεότυπα και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου.

Χριστίνα Σαρηγιάννη: "Ο Mr Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση Δημήτρης Κουλουμάσης"

Ο Mr Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση

Ένα νέο, πρωτότυπο STEM βιβλίο έρχεται από τον χημικό Δημήτρη Κουλουμάση, που διατηρεί λογαριασμό στο TikTok ως Mr Chem με πάνω από 179.000 ακολούθους, και την εκπαιδευτικό Χριστίνα Σαρηγιάννη. Πρωταγωνιστές μια παρέα εφήβων που αποδέχεται την απόλυτη επιστημονική πρόκληση του μίστερ Κεμ.  Η αξία της φιλίας και της συνεργασίας αναδύονται μέσα από το πιο πρωτότυπο επιστημονικό ταξίδι που έχει γίνει ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο για παιδιά 6-8 ετών Τα πειράματα του Mr Chem. Εικονογράφηση: Ελένη Αχιλλεοπούλου

Νάιτζελ Εβανς: "Στρατηγική διοίκηση τουρισμού, φιλοξενίας και εκδηλώσεων - 3η αγγλική έκδοση"

Στρατηγική διοίκηση τουρισμού, φιλοξενίας και εκδηλώσεων

Ένα βιβλίο που παρουσιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του στρατηγικού μάνατζμεντ σε επιχειρήσεις τουρισμού, φιλοξενίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων, καθώς επίσης την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη μέσω πληθώρας περιπτωσιολογικών μελετών και παραδειγμάτων. Το απόλυτο εγχειρίδιο για κάθε ενδιαφερόμενο που προσεγγίζει το αντικείμενο για πρώτη φορά. Μετάφραση: Παναγιώτης Καναβός

Γεώργιος Πενέλης- Γρηγόριος Πενέλης: "Κτίρια από σκυρόδεμα σε σεισμογενείς περιοχές - 2η αγγλική έκδοση"

Κτίρια

Ένα βιβλίο που καλύπτει πλήρως όλα τα προβλήματα ανάλυσης και μελέτης που συνδέονται με τον σχεδιασμό κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα όταν υφίστανται σεισμικές δράσεις. Kατάλληλο ως βιβλίο αναφοράς τόσο για τον δομοστατικό μηχανικό, που έρχεται αντιμέτωπος με συγκεκριμένα προβλήματα στο στάδιο της μελέτης, όσο και για τον πτυχιακό ή μεταπτυχιακό φοιτητή που παρακολουθεί μαθήματα στατικής, σκυροδέματος και αντισεισμικής τεχνολογίας. Μετάφραση: Ευάγγελος Αυγενάκης

Γιάννης Θ. Κάππος: "Εισαγωγή στο AutoCAD 2023"

Autocad 2023

Ανεξάρτητα από το αν είστε νέος χρήστης και κάνετε τώρα το ξεκίνημά σας στη σχεδίαση με το AutoCAD ή πεπειραμένος χρήστης και έχετε δυσκολευτεί με άλλα βοηθήματα χωρίς να έχετε ξεκαθαρίσει τη λογική της ηλεκτρονικής σχεδίασης, σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε τη βοήθεια που ψάχνετε για να κάνετε κτήμα σας τις απεριόριστες δυνατότητες του πιο δημοφιλούς σχεδιαστικού πακέτου, γρήγορα, εύκολα, και απλά.

Μπέντζαμιν Πιρς: "Βασικές αρχές γενετικής"

Βασικές αρχές γεννετικής

H γενετική είναι ο θεμέλιος λίθος για πολλές βιολογικές έννοιες και διεργασίες.
Το βιβλίο αυτό, που είναι πιο περιεκτικό από έναν πλήρη τόμο γενετικής, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους φοιτητές και τους επαγγελματίες του κλάδου της βιολογίας. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τους αναγνώστες αφενός να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και αφετέρου να ανακαλύψουν την κομψότητα και την ομορφιά της γενετικής.

Ντάγκλας Κόμερ: "Υπολογιστική νέφους"

Υπολογιστική νέφους

Ο κορυφαίος συγγραφέας Ντάγκλας Κόμερ, στο νέο του βιβλίο, εισάγει τους αναγνώστες μεθοδικά και διεξοδικά στην υπολογιστική νέφους (cloud computing). Το βιβλίο επικεντρώνεται στις έννοιες και τις αρχές που διέπουν την υπολογιστική νέφους, παρά στα εμπορικά προϊόντα των παρόχων και προμηθευτών υπηρεσιών νέφους, και δίνει μια πλήρη εικόνα για τα πλεονεκτήματα και την εξέλιξη της υπολογιστικής νέφους, τις υποδομές, την εικονικοποίηση, την αυτοματοποίηση και την ενορχήστρωση, καθώς και για τον σχεδιασμό λογισμικού εγγενούς στο νέφος (cloud).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η ομαδική έκθεση "Παιδαγωγικές του κοινού/των κοινών" μάς δείχνει "πώς να στεκόμαστε μαζί"

Με καλλιτεχνικά έργα, πρακτικές και αρχεία, η ομαδική εικαστική έκθεση προτείνει στο κοινό μια έννοια παιδαγωγικής του κοινωνικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2023

Το Athens Art Book Fair γεμίζει τέχνη την Αθήνα για τέταρτη χρονιά

Η ετήσια έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου επιστρέφει με 82 καλλιτέχνες, φωτογράφους, ζινάδες, ανεξάρτητα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το 5o International Forum of Performance Art στρέφει το βλέμμα στον μετα-άνθρωπο

Το φεστιβάλ επιστρέφει για ένα τετραήμερο στην πόλη της Δράμας, με τη θεματική : "The Posthumanisms and the Metaverses Condition".

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες

Η Εθνική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 διοργανώνει, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στην περιοδική έκθεση "Αστυγραφία / Urbanography. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970".

"Πως θα αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο": Διεθνές Συμπόσιο στην Ελευσίνα

Συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις σε ένα καινοτόμο τριήμερο συμπόσιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Διαβάζουμε Audre Lorde και Lola Ridge: Δυο ιστορικές γυναίκες, ριζοσπάστριες ποιήτριες μας συστήνουν οι εκδόσεις Κείμενα

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κείμενα μας συστήνουν την Audre Lorde, Μαύρη, λεσβία, ακτιβίστρια που έγραψε κείμενα-ορόσημα για το φεμινιστικό κίνημα της δεκαετίας του ‘80 και τη Lola Ridge αναρχική μοντερνίστρια των αρχών του 20ου αιώνα με έντονη παρουσία στην ιστορία του εργατικού κινήματος έγραψαν ιστορία με τη ζωή και το έργο τους που παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.

Κάνοντας ένα "Ταξίδι στο χρώμα" στην έκθεση της Νάνσυς Ναουμίδου

Η εικαστικός εμπνέεται από την ελληνική φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα.