7 νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Ίκαρος

Επτά νέα βιβλία που κυκλοφορούν προσεχώς από τις εκδόσεις Ίκαρος.

ίκαρος

Οι ολοκαίνουριοι τίτλοι των εκδόσεων Ίκαρος που κυκλοφορούν από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έχουν ποιητικό, κοινωνικό και περιπετιώδες περιεχόμενο ενώ δεν λείπουν και τα βιβλία για μικρότερες ηλικίες. 

"Η Δελφική Προσπάθεια", του Άγγελου Σικελιανού

Η Δελφική Προσπάθεια

Το βιβλίο, σε ανθολόγηση και πρόλογο του έιβιντ Κόνολι, συγκεντρώνει τα κείμενα από το βιβλίο Πεζός λόγος Β’ του ποιητή, σε μια προσπάθεια κατανόησης και επανεκτίμησης του σικελιανικού οράματος. Τα κείμενα συμπληρώνονται με φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του ποιητή Κώστα Μπουρναζάκη. Ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμη η έκδοση του βιβλίου και στην Αγγλική γλώσσα με τίτλο "The Delphic Endeavour", σε ανθολόγηση, πρόλογο και μετάφραση του Ντέιβιντ Κόνολι.

"Ο θάνατος είναι μέσα στα πράγματα", του Πάνου Στασινού

Ο θάνατος είναι μέσα στα πράγματα

Ο Πάνος Στασινός εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Ίκαρος με τη νέα του ποιητική σύνθεση, στην οποία αποπειράται να στεγάσει τρία πένθη.

"Η κόρη μου", της Κιμ Χάι Τζιν, σε μετάφραση της Αμαλίας Τζιώτη

Η κόρη μου

Η Κιμ Χάι Τζιν γράφει ένα διαπεραστικά συγκινητικό μυθιστόρημα μέσα από τα μάτια μιας μητέρας που προσπαθεί να κατανοήσει την προβληματική σχέση με την κόρη της. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2017 στη Νότια Κορέα, έγινε bestseller και μέχρι στιγμής έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκατέσσερις γλώσσες.

"Ο Τονγκολέλε δεν ήξερε να χορεύει", του Σέρτζιο Ραμίρεζ, σε μετάφραση της Μαρίας Παλαιολόγου

Ο Τονγκολέλε δεν ήξερε να χορεύει

Το 2018 συντάραξε τη Νικαράγουα μια μαζική φοιτητική εξέγερση, στην οποία ενσωματώθηκαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Με αφορμή αυτή τη διαμαρτυρία και τη βίαιη καταστολή της από την αστυνομία και τους παραστρατιωτικούς ―η οποία είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες―, ο Σέρτζιο Ραμίρεζ, στο πρώτο του βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά, στήνει αριστοτεχνικά μια πολιτική noir μυθοπλασία με κεντρικό άξονα την πτώση του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών Αναστάσιο Πράδο, γνωστού ως "Τονγκολέλε".

Το παιδικό βιβλίο "Αλεπός & Υιός, Ουράφτες", του Πάντι Ντόνελι σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά

Αλεπός & Υιός, Ουράφτες

Στο νέο βιβλίο με τις εικόνες και τα κείμενα του ταλαντούχου Πάντι Ντόνελι οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν μια υπέροχη ιστορία για τη χαρά και τη σημασία της δημιουργικότητας, που θα τους εμπνεύσει να ακολουθήσουν τα ολόδικά τους όνειρα ―ακόμη κι αν αυτά μοιάζουν Α-ΝΑ-ΤΡΕ-ΠΤΙ-ΚΑ. νΤο βιβλίο βρέθηκε στη Βραχεία Λίστα των Irish Book Awards 2022. Για παιδιά από 3 ετών.

Το παιδικό βιβλίο "Το δικό μου λουλούδι", των Αλις Χέμπινγκ και Νικολά Σλέιτερ σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά

Το δικό μου λουλούδι

Η δεύτερη ξεκαρδιστική ιστορία του Σκίουρου, που γνωρίσαμε στον Κλέφτη των φύλλων είναι γεγονός και θα μας μιλήσει για τον ερχομό της Άνοιξης. Πώς θα τη διαχειριστεί ο αγαπημένος ήρωας; Σίγουρα με άκρως χιουμοριστική διάθεση! Για παιδιά από 3 ετών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.