Δύο νέα εικαστικά πρότζεκτ στην Callirrhoë

Η γκαλερί παρουσιάζει τις ατομικές εκθέσεις της Minda Andrén, «tongue gloves trick trees», και του Νικόλα Βεντουράκη, «The sound is never instantaneous».

Minda Andrén tongue gloves trick trees

Δύο νέα ατομικά πρότζεκτ εγκαινιάζονται στον χώρο της Callirrhoë από την Τετάρτη 15 Μαρτίου: η έκθεση "tongue gloves trick trees" της Minda Andrén και τη νέα επιμελητική σειρά της γκαλερί "one work show series", με πρώτη παρουσίαση το έργο του Νικόλα Βεντουράκη, "The sound is never instantaneous". Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από την Ολυμπία Τζώρτζη.

"tongue gloves trick trees" (15/3-3/6)

Minda Andrén tongue gloves trick trees
Minda Andrén, "Twins II", 2021, Oil, pigmented gesso on canvas, 41 x 30 x 2 cm, Unique © the artist

Ισιώστε την πλάτη σας, κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Φανταστείτε τώρα ότι όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Μέσα στα επόμενα δεκαπέντε λεπτά οι φανταστιακοί μας κόσμοι θα ενωθούν με αυτόν που ζούμε τώρα, θα ζήσουμε ταυτόχρονα διαφορετικές χρονικές περιόδους της ιστορίας και μέσω της ζωγραφικής θα ανοίξει ένα παράθυρο σε φανταστικές πραγματικότητες. Αυτή είναι η έκθεση "tongue gloves trick trees" της Minda Andrén. Επανεξετάζοντας τον μεταμοντερνιστικό τρόπο ζωής –την πράξη της επανερμηνείας των θεμελίων της δυτικής φιλοσοφίας– και προσπαθώντας να σκεφτούμε την ανθρωπότητα που αντιμετωπίζει μια μεταμοντέρνα/ μετακαπιταλιστική εποχή, βρίσκουμε ακόμα χρόνο να αφήσουμε τη φαντασία μας να περιπλανηθεί ελεύθερα και να δημιουργήσουμε τα δικά μας παραθυράκια.

"The sound is never instantaneous to the flash" (15/3-8/4)

Νικόλας Βεντουράκης
© the ar
Νικόλας Βεντουράκης

Λαμβάνοντας υπόψη μια εσωτερική επιθυμία συνεργασίας με κάθε καλλιτέχνη χωρίς κάποιο επίκτητο εμπόδιο, η Callirrhoë παρουσιάζει μια νέα επιμελητική σειρά υπό τον (υπο)τίτλο "one work show series", η οποία θα παρουσιαστεί εντός του κύριου εκθεσιακού χώρου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διαθεσή τους ένα χώρο 10m2, το χρονικό πλαίσιο παρουσίασης 25 ημερών και θα παρουσιάσουν είτε ένα έργο είτε μια in situ εγκατάσταση. Σκοπός αυτών των σύντομων εκθέσεων είναι η στενή συνεργασία με επιλεγμένους καλλιτέχνες που, εκτός από τη σημασία τους για το πρόγραμμα της Callirrhoë, κατέχουν ενεργό ρόλο στη σκηνή της σύγχρονης τέχνης είτε στην Ελλάδα είτε διεθνώς.

Ο Νικόλας Βεντουράκης και το έργο του "The sound is never instantaneous" to the flash θα είναι η πρώτη παρουσίαση αυτής της ενότητας. Ο ίδιος εξερευνά μέσα από το μέσο της φωτογραφίας την ασάφεια της εικόνας και τη σχέση μεταξύ των γενεών. Χρησιμοποιώντας στιγμιαίο φιλμ ο καλλιτέχνης επιδιώκει να απαθανατίσει πορτρέτα ατόμων που όλοι μαζί δημιουργούν ένα σύνολο. Πώς διαμορφώνει, λοιπόν, η συλλογική αφήγηση την προσωπική αφήγηση και το αντίστροφο;

Εγκαίνια: 15/3 (7-10 μ.μ.)

Info: Callirrhoë | από 15/3 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 2-8 μ.μ. και κατόπιν συνεννόησης | Είσοδος ελεύθερη

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Minda Andrén, T"ongue ear eye, Uterus spine prostate leg, Stomach arm", 2022, Oil, pigmented gesso on canvas, 50 x 40 x 2 cm, Unique © the artistphoto © Jessica Mauer.​​

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.