Δύο νέα εικαστικά πρότζεκτ στην Callirrhoë

Η γκαλερί παρουσιάζει τις ατομικές εκθέσεις της Minda Andrén, «tongue gloves trick trees», και του Νικόλα Βεντουράκη, «The sound is never instantaneous».

Minda Andrén tongue gloves trick trees

Δύο νέα ατομικά πρότζεκτ εγκαινιάζονται στον χώρο της Callirrhoë από την Τετάρτη 15 Μαρτίου: η έκθεση "tongue gloves trick trees" της Minda Andrén και τη νέα επιμελητική σειρά της γκαλερί "one work show series", με πρώτη παρουσίαση το έργο του Νικόλα Βεντουράκη, "The sound is never instantaneous". Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από την Ολυμπία Τζώρτζη.

"tongue gloves trick trees" (15/3-3/6)

Minda Andrén tongue gloves trick trees
Minda Andrén, "Twins II", 2021, Oil, pigmented gesso on canvas, 41 x 30 x 2 cm, Unique © the artist

Ισιώστε την πλάτη σας, κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Φανταστείτε τώρα ότι όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Μέσα στα επόμενα δεκαπέντε λεπτά οι φανταστιακοί μας κόσμοι θα ενωθούν με αυτόν που ζούμε τώρα, θα ζήσουμε ταυτόχρονα διαφορετικές χρονικές περιόδους της ιστορίας και μέσω της ζωγραφικής θα ανοίξει ένα παράθυρο σε φανταστικές πραγματικότητες. Αυτή είναι η έκθεση "tongue gloves trick trees" της Minda Andrén. Επανεξετάζοντας τον μεταμοντερνιστικό τρόπο ζωής –την πράξη της επανερμηνείας των θεμελίων της δυτικής φιλοσοφίας– και προσπαθώντας να σκεφτούμε την ανθρωπότητα που αντιμετωπίζει μια μεταμοντέρνα/ μετακαπιταλιστική εποχή, βρίσκουμε ακόμα χρόνο να αφήσουμε τη φαντασία μας να περιπλανηθεί ελεύθερα και να δημιουργήσουμε τα δικά μας παραθυράκια.

"The sound is never instantaneous to the flash" (15/3-8/4)

Νικόλας Βεντουράκης
© the ar
Νικόλας Βεντουράκης

Λαμβάνοντας υπόψη μια εσωτερική επιθυμία συνεργασίας με κάθε καλλιτέχνη χωρίς κάποιο επίκτητο εμπόδιο, η Callirrhoë παρουσιάζει μια νέα επιμελητική σειρά υπό τον (υπο)τίτλο "one work show series", η οποία θα παρουσιαστεί εντός του κύριου εκθεσιακού χώρου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διαθεσή τους ένα χώρο 10m2, το χρονικό πλαίσιο παρουσίασης 25 ημερών και θα παρουσιάσουν είτε ένα έργο είτε μια in situ εγκατάσταση. Σκοπός αυτών των σύντομων εκθέσεων είναι η στενή συνεργασία με επιλεγμένους καλλιτέχνες που, εκτός από τη σημασία τους για το πρόγραμμα της Callirrhoë, κατέχουν ενεργό ρόλο στη σκηνή της σύγχρονης τέχνης είτε στην Ελλάδα είτε διεθνώς.

Ο Νικόλας Βεντουράκης και το έργο του "The sound is never instantaneous" to the flash θα είναι η πρώτη παρουσίαση αυτής της ενότητας. Ο ίδιος εξερευνά μέσα από το μέσο της φωτογραφίας την ασάφεια της εικόνας και τη σχέση μεταξύ των γενεών. Χρησιμοποιώντας στιγμιαίο φιλμ ο καλλιτέχνης επιδιώκει να απαθανατίσει πορτρέτα ατόμων που όλοι μαζί δημιουργούν ένα σύνολο. Πώς διαμορφώνει, λοιπόν, η συλλογική αφήγηση την προσωπική αφήγηση και το αντίστροφο;

Εγκαίνια: 15/3 (7-10 μ.μ.)

Info: Callirrhoë | από 15/3 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 2-8 μ.μ. και κατόπιν συνεννόησης | Είσοδος ελεύθερη

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Minda Andrén, T"ongue ear eye, Uterus spine prostate leg, Stomach arm", 2022, Oil, pigmented gesso on canvas, 50 x 40 x 2 cm, Unique © the artistphoto © Jessica Mauer.​​

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Callirrhoë

Καλλιρόης 122
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η εμπειρία της προσφυγιάς μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών

Εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου η έκθεση "Let the children talk" του Μάριου Λώλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/03/2023

Μαρία-Θάλεια Καρρά: "Θέλουμε το "Revolution is not a one time event" να δημιουργήσει ένα πεδίο διαλόγου, ανοικτότητας και συμπερίληψης"

Η συνιδρύτρια του locus athens μάς μιλά για την πολυφωνική γιορτή που στήνεται στο Tavros, με αφορμή την πρόσφατη διάκριση του χώρου με το βραβείο Impact Grant.

H Τιτίκα Σάλλα μιλάει "Περί φύσεως"

Η σειρά αυτή των έργων της Τιτίκας Σάλλα αποτελεί συνέχεια παλαιότερων αναφορών της στη φύση.

"How Far We Went": Η ζωγραφική πορεία του Στέλιου Pupet

O τίτλος της έκθεσης, λέει ο Pupet, καθρεφτίζει την σχέση ανάμεσα στην διαδικασία της ζωγραφικής του και το ταξίδι της ζωής του, που έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.

"Μετεωρολογία του Κόσμου": Το αγροτικό τοπίο και το σύμπαν των videogames εμπνέουν τον Ζήση Μπλιάτκα

Μια έκθεση ζωγραφικής που συνδυάζει την παραγωγική γη με την τεχνολογία.

"Η Αθήνα στον καιρό της πανδημίας" σε έναν "χαμηλόφωνο αθηναϊκό διάλογο"

Η Αθήνα αποτυπώνεται με όψη εγκαταλελειμμένης πόλης την περίοδο της πανδημίας με το φακό της Διονυσίας Αλεξιάδη και τα κείμενα του Νίκου Βατόπουλου στη νέα έκδοση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν.