Μη χάσετε το 4ο Open Day του Onassis AiR

Το πρόγραμμα Tailor-made Fellοwships του Onassis AiR, που τρέχει μεταξύ Σεπτεμβρίου 2022 και Ιουλίου 2023, είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτής μορφής που προσφέρει χώρο και χρόνο, κομμένο και ραμμένο με βάση τις ερευνητικές ανάγκες της καλλιτεχνικής μας κοινότητας.

Άλκηστη Ευθυμίου, Κατερίνα, Onassis Air Open Day © Ανδρέας Σιμόπουλος Άλκηστη Ευθυμίου, Κατερίνα, Onassis Air Open Day © Ανδρέας Σιμόπουλος

Το τέταρτο Open Day του προγράμματος Tailor-made Fellowships του Onassis AiR έρχεται την Παρασκευή 10 Μαρτίου, με τη συμμετοχή των Fellows: Νικόλας Βεντουράκης, Federica Bueti, Σοφία Γεωργοβασίλη, Ιωάννα Ζούλη, Shuruq Harb, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άννα Παπαθανασίου, Πάνος Σκλαβενίτης και Felipe Steinberg.

Το πρόγραμμα

7-10 μ.μ.

Ο Νικόλας Βεντουράκης θα εκθέσει μια σειρά από φωτογραφίες από τα δύο πρώτα μέρη του εν εξελίξει έργου Rituals for Our Safety, που διερευνά την έννοια της ασφάλειας και τους εκλαμβανόμενους—από τα κράτη και τις κοινωνίες—κινδύνους που περιορίζουν την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα.

Η Σοφία Γεωργοβασίλη θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τη νέα της ταινία μικρού μήκους η οποία αφορά σε μια ανασκόπηση της καλλιτεχνικής ιδιότητας σε σχέση με τη μητρότητα και τις δυσκολίες της και αποτελεί μια συνδημιουργία με τη λίγο μηνών κόρη της που έχει βγάλει κατά λάθος διάφορα βίντεο με το κινητό της.
Η Ιωάννα Ζούλη θα μοιραστεί προκαταρκτικό υλικό από την έρευνά της η οποία επικεντρώνεται στις ζωντανές διαδικτυακές παραστάσεις μέσα από παραγωγές που αναδύθηκαν στο ελληνικό πλαίσιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Η Χρυσάνθη Κουμιανάκη θα παρουσιάσει οπτικό υλικό, όπως ένα ερωτηματολόγιο, σχέδια και παρτιτούρες, από την έρευνά της για τη δημιουργία ενός νέου έργου σχετικά με το παραδοσιακό πανηγύρι και την "μετάφρασή" του στη σύγχρονη κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης

Ο Πάνος Σκλαβενίτης θα παρουσιάσει ερευνητικό υλικό που περιλαμβάνει σχέδια, σημειώσεις, κείμενα και αντικείμενα, γύρω από ένα μυστικό έθιμο που συγκεράζει στοιχεία από την ελληνική παράδοση, καθώς και από τις παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

7-8:00 μ.μ. Προβολή (12’, σε λούπα) // 8-8:30 μ.μ. Συζήτηση με τον σκηνοθέτη

Ο Γιάννης Νικολαΐδης θα προβάλει τη νέα του ταινία μικρού μήκους με τίτλο Cabin 9 η οποία πραγματεύεται τη σχέση μεταξύ δύο χαρακτήρων που ψάχνουν εναγωνίως για τρυφερότητα σε ένα άχρονο πλαίσιο μιας εξοχικής κατοικίας.

8:30 μ.μ. Οπτικοακουστική ομιλία (45’)

Ο Felipe Steinberg θα παρουσιάσει "Τα Εγκαίνια”, μια οπτικοακουστική ομιλία υπό εξέλιξη που στοχεύει να ενεργοποιήσει τις διάφορες ζωές και ιστορίες του θεάτρου Playhouse στο Χιούστον του Τέξας, του πρώτου κυκλικού θεάτρου στον κόσμο.

7:00 μ.μ. & 8:00 μ.μ. & 9:30 μ.μ. Προβολή και συζήτηση
Η Federica Bueti και η Shuruq Harb θα παρουσιάσουν οπτικοακουστικό υλικό από το εν εξελίξει κινηματογραφικό τους έργο γύρω από τα ερείπια και τα απομεινάρια και τις ναυτικές ιστορίες της Μεσογείου.

9-10 μ.μ. Περφόρμανς μακράς διάρκειας
Η Άννα Παπαθανασίου θα δείξει ένα προσχέδιο μιας περφόρμανς διαρκείας, η οποία διερευνά την έννοια της εξάντλησης μέσα από μια αδιάλειπτη αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ανθρώπινου σώματος και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/03/2023

"Please find attached my CV": Μια περφόρμανς μαρτυρά τον αγώνα για εύρεση εργασίας

Η περφόρμανς αποτελεί ιδέα της καλλιτέχνιδας Ελίζας Σόρογκα.

Επανοραματιζόμαστε το ψηφιακό παιχνίδι στο The Art of Games in Greece 2023

Το Athens Digital Arts Festival και ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος καλούν δημιουργούς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και να αναδείξουν τα ψηφιακά παιχνίδια ως καλλιτεχνικά έργα.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ελένη Ρήγα, τι είναι "Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών";

Η επιμελήτρια του νέου προγράμματος "Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών" στο Atopos μιλά για την ιστορία του οικοφεμινισμού, τις αφηγήσεις που θα δούμε στην έκθεση "Υγρή Καρδιά" και πώς τα περιθωριοποιημένα σώματα σχετίζονται με την πατριαρχική εκμετάλλευση της φύσης.

Το Χαλάνδρι αποκτά Δημοτική Πινακοθήκη

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δημιουργηθεί ο χώρος με με στόχο την προβολή της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής και την προώθηση της εικαστικής εκπαίδευσης.

Heiner Goebbels: "Η τέχνη δεν είναι σταυρόλεξο, προσφέρει μια εμπειρία"

Μιλήσαμε με τον Γερμανό συνθέτη για το πρότζεκτ "7 Στήλες", που παρουσιάζει στο πλαίσιο της διοργάνωσης 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και τις αντιρρήσεις του όσον αφορά την ύπαρξη συμβολισμών στην τέχνη.