Ο David Chipperfield νικητής του βραβείου αρχιτεκτονικής Pritzker 2023

Το γραφείο του διακεκριμένου αρχιτέκτονα έχει αναλάβει το σχέδιο επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της χώρας, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 5 χρόνια.

David Chipperfield

Το βραβείο αρχιτεκτονικής Pritzker 2023 απονεμήθηκε στον διακεκριμένο αρχιτέκτονα David Chipperfield. Πρόκειται για τον 52ο νικητή του βραβείου που ιδρύθηκε το 1979 και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα την άνοιξη.

Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο David Chipperfield στο Βερολίνο έχει αναλάβει το σχέδιο επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 5 ετών. Η 45η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα τον Μάιο του '23, στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών. 

Στην επίσημη ανακοίνωση για το βραβείο αναφέρεται ότι ο αρχιτέκτονας "αγκαλιάζει το προϋπάρχον, σχεδιάζει και επεμβαίνει σε διάλογο με τον χρόνο και τον τόπο, ενώ δημιουργεί δομές ικανές να διαρκέσουν, φυσικά και πολιτιστικά".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια ματιά στη ζωγραφική του Βασίλη Σίμου

Μια έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει μια επιλογή έργων του Λαμιώτη ζωγράφου από το 1954 έως το 2014.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/03/2023

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Μια δεκαετία δημιουργικότητας και πολιτιστικής αναγέννησης

Το μουσείο γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης και μας καλεί να εξερευνήσουμε τους ανανεωμένους χώρους και τη βιομηχανική ιστορία του μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Η διευθύντρια του ΒΜΦ Μαρία Φλώρου μιλάει στο "α" για τις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και την παρακαταθήκη του ως μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς.

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.

"Please find attached my CV": Μια περφόρμανς μαρτυρά τον αγώνα για εύρεση εργασίας

Η περφόρμανς αποτελεί ιδέα της καλλιτέχνιδας Ελίζας Σόρογκα.

Επανοραματιζόμαστε το ψηφιακό παιχνίδι στο The Art of Games in Greece 2023

Το Athens Digital Arts Festival και ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος καλούν δημιουργούς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και να αναδείξουν τα ψηφιακά παιχνίδια ως καλλιτεχνικά έργα.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ελένη Ρήγα, τι είναι "Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών";

Η επιμελήτρια του νέου προγράμματος "Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών" στο Atopos μιλά για την ιστορία του οικοφεμινισμού, τις αφηγήσεις που θα δούμε στην έκθεση "Υγρή Καρδιά" και πώς τα περιθωριοποιημένα σώματα σχετίζονται με την πατριαρχική εκμετάλλευση της φύσης.