Ο David Chipperfield νικητής του βραβείου αρχιτεκτονικής Pritzker 2023

Το γραφείο του διακεκριμένου αρχιτέκτονα έχει αναλάβει το σχέδιο επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της χώρας, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 5 χρόνια.

David Chipperfield

Το βραβείο αρχιτεκτονικής Pritzker 2023 απονεμήθηκε στον διακεκριμένο αρχιτέκτονα David Chipperfield. Πρόκειται για τον 52ο νικητή του βραβείου που ιδρύθηκε το 1979 και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα την άνοιξη.

Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο David Chipperfield στο Βερολίνο έχει αναλάβει το σχέδιο επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 5 ετών. Η 45η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα τον Μάιο του '23, στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών. 

Στην επίσημη ανακοίνωση για το βραβείο αναφέρεται ότι ο αρχιτέκτονας "αγκαλιάζει το προϋπάρχον, σχεδιάζει και επεμβαίνει σε διάλογο με τον χρόνο και τον τόπο, ενώ δημιουργεί δομές ικανές να διαρκέσουν, φυσικά και πολιτιστικά".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Χρόνος – Άχρονο": Η Ευσεβία Μιχαηλίδου επικεντρώνεται στο αρχέτυπο της σπείρας

Τα έργα της Μιχαηλίδου είναι ένα πέρασμα από το συνειδητό στο ασυνείδητο, από τη λογική στο συναίσθημα και το ενστικτώδες, από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον και αντίστροφα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/03/2024

"άνδρα πολύτροπον": Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου

Η έκθεση, της οποίας ο τίτλος αναφέρεται στον πρώτο στίχο της Οδύσσειας, εστιάζει στη συμβολή του Γιάννη Κωστόπουλου και σε τομείς πέρα από τον τραπεζικό.

Τι θα δούμε τον Μάρτιο στην Εθνική Πινακοθήκη

Μουσικές εκδηλώσεις και ακόμα περισσότερες ξεναγήσεις στα παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ.

"Vulnera": Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς δημιουργεί γκροτέσκες, ετερόδοξες εικόνες στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη περιλαμβάνει έργα της τελευταίας δεκαετίας που προσεγγίζουν έννοιες όπως το τραύµα, το ανοίκειο, η φθαρτότητα, το αποτρόπαιο.

Λίγες ακόμα δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας

Ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει μία νέα σειρά ξεναγήσεων με ελεύθερη είσοδο για τον Μάρτιο.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου μας "βάζει" στην ατομική του έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Σάλτσμπουργκ που συνδέει Βορρά και Νότο μέσα από το πρίσμα του (υπερ)τουρισμού

Κλιματική κρίση, ελληνικός αιγιαλός, προσωπικό και πλανητικό burn out, ήχοι της Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης. Ο καλλιτέχνης μας μιλά με αφορμή την ατομική του έκθεση στην Salzburger Kunstverein 'με τίτλο 'Sunseekers or Dimming the Sun or'' που εγκαινιάζεται την 1η Μαρτίου.

Η Αλεξάνδρα Ισακίδη δημιουργεί τη δική της μοναδική "Neverland"

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία η καλλιτέχνης δημιουργεί έργα τα οποία θα χαρακτήριζε κανείς ως αλληγορικά με συμβολισμούς που μας ταξιδεύουν στην παιδική μας ηλικία.