Ο David Chipperfield νικητής του βραβείου αρχιτεκτονικής Pritzker 2023

Το γραφείο του διακεκριμένου αρχιτέκτονα έχει αναλάβει το σχέδιο επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της χώρας, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 5 χρόνια.

David Chipperfield

Το βραβείο αρχιτεκτονικής Pritzker 2023 απονεμήθηκε στον διακεκριμένο αρχιτέκτονα David Chipperfield. Πρόκειται για τον 52ο νικητή του βραβείου που ιδρύθηκε το 1979 και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα την άνοιξη.

Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο David Chipperfield στο Βερολίνο έχει αναλάβει το σχέδιο επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 5 ετών. Η 45η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα τον Μάιο του '23, στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών. 

Στην επίσημη ανακοίνωση για το βραβείο αναφέρεται ότι ο αρχιτέκτονας "αγκαλιάζει το προϋπάρχον, σχεδιάζει και επεμβαίνει σε διάλογο με τον χρόνο και τον τόπο, ενώ δημιουργεί δομές ικανές να διαρκέσουν, φυσικά και πολιτιστικά".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πέντε νέες προσθήκες στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ένα έθιμο, γνώσεις (μικρο)ναυπηγικής, μια αγροτική παράδοση κι η παρασκευή ενός ζυμαρικού, το καθένα κι από μια άλλη γωνιά της χώρας, προστέθηκαν στον κατάλογο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2025

Έναν "Έρωτα από τον άλλο κόσμο" φέρνουν οι εκδόσεις Anubis

Ένα ρομαντικό βιβλίο με πολύ χιούμορ που μας θυμίζει ότι η αγάπη και η ζωή αξίζουν κάθε ρίσκο.

Captain Daddi, γιατί να κάνεις μια έκθεση για την ανάπαυση ενώ δεν μπορείς να πάρεις ανάσα;

Μπήκαμε στο συναισθηματικό, κουίρ "κουκούλι" της έκθεσης "Radical Rest" στο Okay Initiative Space στην Κυψέλη που γιορτάζει τη λήξη της με προβολές, performance και sleepover!

Όλα όσα σε περιμένουν στο Μουσείο Ακρόπολης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Ξεναγήσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια και εορτασμοί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

"Νέα τοπία, κολυμβητές και κεραμικά" συναντάμε στον Τριαντάρο της Τήνου

Ο εικαστικός Γιώργος Χαδούλης συνεργάζεται με την Γκαλερί Σκουφά.

Τα βιβλία του ΠΣΚ: "Εδώ είναι Βαλκάνια"

Βιβλία από τη... "γειτονιά" μας θα βρείτε στις τρεις προτάσεις μας που θα περιλαμβάνονται εντός και θα κάνουν το ΠΣΚ σου καλύτερο.