Το "διεστραμμένο παραμύθι" του ζωγράφου Μάριου Πολυχρονιάδη

Η έκθεση ζωγραφικής «Distorted fairytale» πρόκειται για την τέταρτη ατομική του καλλιτέχνη.

Distorted fairytale Μάριος Πολυχρονιάδης

Η Αίθουσα Τέχνης Περιτεχνών Καρτέρης, παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μάριου Πολυχρονιάδη, "Distorted fairytale", την Πέμπτη 9 Μαρτίου. Θα παρουσιαστούν έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά και με αυγοτέμπερα σε ξύλο. 

Ο Πολυχρονιάδης χρησιμοποιώντας τους ήρωες τον κλασικών παιδικών παραμυθιών αναδεικνύει τις παθογένειες της σημερινής κοινωνίας. Σουρεαλιστική ζωγραφική με έντονα χρώματα και εύθυμη διάθεση που καυτηριάζει την πραγματικότητα και προβληματίζει τον θεατή. 

Distorted fairytale Μάριος Πολυχρονιάδης

Ο ίδιος σημειώνει, μεταξύ άλλων, στον κατάλογο της έκθεσης: "Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων δανείζουν ή αλλάζουν τους ρόλους και τις ιστορίες τους και με παιχνιδιάρικη διάθεση σχολιάζουν την σύγχρονη πραγματικότητα. Θέματα της καθημερινότητας όπως η εμμονή με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το κυνήγι για πλούτο και εξουσία, ο ρατσισμός, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς,  παρουσιάζονται με τρόπο εικονογραφικό, είτε αποσπασματικά είτε συνοψίζοντας τα στοιχεία όλης της ιστορίας σε ένα έργο. Η εύθυμη διάθεση και τα έντονα χρώματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον, δίνοντας χρόνο στο θεατή να διαβάσει την ιστορία και να καταλήξει μόνος του στα συμπεράσματα του".

Εγκαίνια: 9/3 (6-10 μ.μ.)

Info: Περιτεχνών Καρτέρης | 9/3-1/4 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Περιτεχνών Καρτέρης

Ηροδότου 5, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ιστορίες "Libido" στη γκαλερί ΑΛΜΑ

Η νέα έκθεση του Capten κρύβει εικόνες εμπνευσμένες από τη Λαίδη Γκοντάιβα, τον θρυλικό Peeping Tom και άλλους μυθικούς χαρακτήρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/03/2023

Ο ΑΚΤΟ δίνει το λόγο σε σύγχρονες καλλιτέχνιδες

Μια πολυσυλλεκτική εκδήλωση βάζει στο επίκεντρο τις γυναίκες δημιουργούς.

Τα ρομαντικά έργα του Διονύσιου Σολωμού συναντούν την τέχνη του Μανώλη Χάρου

Η έκθεση "Διονύσιος Σολωμός… δύο φλόγες… Μανώλης Χάρος" παρουσιάζεται στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

"Visual Arts Initiator": Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας της Ελευσίνας

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης προσκαλεί καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην 3η έκδοση του προγράμματος.

Γιατί οι αρχαιολόγοι διαφωνούν με τον νόμο για τη μετατροπή των αρχαιολογικών μουσείων σε νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου;

Τι αλλάζει σε διοικητικά συμβούλια, χορηγίες, παραρτήματα μουσείων; Οι αρχαιολόγοι μας εξηγούν γιατί ένα σημαντικό κύμα διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην αρχαιολογική και μουσειολογική κοινότητα της χώρας.

Το καλλιτεχνικό πρότζεκτ της Ειρήνης Λιναρδάκη έρχεται στο "Θεατράκι" της Κυψέλης

Το έργο "Sanctuary City" παρουσιάζεται σε επιμέλεια του Almir Koldzic και της Νιόβης Ζαραμπούκα-Χατζημάνου.

Τα νέον έργα τέχνης του Douglas Gordon πλημμυρίζουν τη Gagosian

Η έκθεση "Neon Ark" του καλλιτέχνη είναι αυτοβιογραφική, ξυπνάει όμως και τη νοσταλγία σε πολλούς θεατές που έχουν μεγαλώσει σε αντίστοιχους κύκλους.