Μια μεγάλη Γιορτή Βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη!

Ένα διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο βιβλίο με παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και ένα μεγάλο μπαζάρ.

Γιορτή Βιβλίου Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) διοργανώνει την 1η Γιορτή Βιβλίου, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου. Στο φετινό μπαζάρ θα διατεθούν 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Ο εκδόσεις των ετών 2022-2023 θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία. Παράλληλα, θα υπάρχει τμήμα με μεταχειρισμένα βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Δυνατή αγορά και online στο bazaar.benaki.gr από 18 έως 22/3. Δείτε εδώ τον κατάλογο των εκδόσεων.

Στις 18/3 (7 μ.μ.), θα παρουσιαστεί η έκδοση "Μέδουσα. Αίθουσα τέχνης (1979-2017)". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι επιμελήτρια της έκδοσης Ελισάβετ Πλέσσα, ο συγγραφέας Διονύσης Καψάλης, ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης και ο γλύπτης Νάκης Ταστσιόγλου. Την Κυριακή 19/3 (7 μ.μ.) θα γίνει επίσης η παρουσίαση της έκδοσης "Nelly’s. Το έργο της φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόλου-Σεραϊδάρη (1899-1998)", με αφορμή τη νέα αναδρομική έκθεση "Nelly’s" του Μουσείου Μπενάκη. Για την έκδοση θα μιλήσουν οι Φανή Κωνσταντίνου, (τ. υπεύθυνη Φωτογραφικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη), Ηρακλής Παπαϊωάννου (επιμελητής MOMus-ΜΦΘ), Βασιλική Χατζηγεωργίου (υπεύθυνη του Φωτογραφικού Αρχείου του ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ) και Αλίκη Τσίργιαλου (υπεύθυνη Φωτογραφικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη και επιμελήτρια της έκδοσης και της έκθεσης. Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, υπεύθυνος "Τμήματος Εκδόσεων Τάσσος και Angele Νομικού" Μουσείου Μπενάκη.

Διαβάστε Επίσης

Για την έκθεση "Nelly's", θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από την Αλίκη Τσίργιαλου, με ελεύθερη είσοδο (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Δηλώσεις στη γραμματεία του μπαζάρ βιβλίων).

Ημέρες και ώρες ξεναγήσεων: 18/3 (5.30 μ.μ.), 19/3 (11 π.μ. & 3 μ.μ.)

Ακόμη, το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη προσκαλεί τα παιδιά από 6 έως 10 χρόνων στην έκθεση "Nelly's" δίνοντάς τους την ευκαιρία να θαυμάσουν φωτογραφίες σταθμούς στο έργο της πρωτοπόρου Ελληνίδας δημιουργού και να αποκαλύψουν μικρά μυστικά των πειραματισμών της. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/3 (12 μ.μ.) με ελεύθερη είσοδο.  Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Δηλώσεις στη γραμματεία του μπαζάρ βιβλίων.

Τέλος, το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Ομάδα Αιγαίου", εγκαινιάζουν την πρωτοβουλία για ενίσχυση και εμπλουτισμό σχολικών βιβλιοθηκών σε μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου πελάγους όπου και δραστηριοποιείται η ανωτέρω ΑμΚΕ. Στόχος μας είναι η συγκέντρωση ενός ικανού αριθμού βιβλίων (από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη και από τα second hand βιβλία), τα οποία θα διατεθούν προς τον σκοπό αυτόν. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τη δράση αυτή, θα μπορούσαν κατά τις ημέρες της Γιορτής Βιβλίου να προσφέρουν βιβλία για παιδιά και εφήβους (λογοτεχνικά, επιστημονικά, δοκίμια, τέχνης, κ.λπ.). Ως αντίδωρο, το Μουσείο Μπενάκη θα τους προσφέρει μια έκδοσή του από έναν επιλεγμένο κατάλογο βιβλίων.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής φεστιβάλ: 18/3 (10 π.μ. - 10 μ.μ.), 19/3 (10 π.μ. - 6 μ.μ.)

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Nelly’s

  • Αφιερώματα

Είκοσι πέντε χρόνια μετά το θάνατο της φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη (1899-1998), γνωστής ως Nelly’s, το Μουσείο Μπενάκη, θεματοφύλακας του πολύτιμου έργου της από το 1984, αποτίει φόρο τιμής και διοργανώνει την αναδρομική της έκθεση και επανασυστήνει τη δημιουργό στο σύγχρονο κοινό.

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Crossbreeds": Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου προτείνει ένα ανοίκειο μέλλον που θολώνει τα όρια έμψυχου-άψυχου

Η νέα έκθεση του καλλιτέχνη παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

Οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι για κάθε ηλικία

Νέοι τίτλοι ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας για παιδιά και ενήλικες, που είναι διαθέσιμοι από σήμερα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τετράποδοι επισκέπτες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μια συνεργασία του ΕΜΣΤ με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4).

Η Σταματία Δημητρακοπούλου αποχαιρετά την Art Athina

Η Δημητρακοπούλου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της αθηναϊκής φουάρ για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Μια ματιά στη ζωγραφική του Βασίλη Σίμου

Μια έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει μια επιλογή έργων του Λαμιώτη ζωγράφου από το 1954 έως το 2014.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Μια δεκαετία δημιουργικότητας και πολιτιστικής αναγέννησης

Το μουσείο γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης και μας καλεί να εξερευνήσουμε τους ανανεωμένους χώρους και τη βιομηχανική ιστορία του μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Η διευθύντρια του ΒΜΦ Μαρία Φλώρου μιλάει στο "α" για τις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και την παρακαταθήκη του ως μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς.

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.