Η επιτροπή Πολιτισμού του ΕΚ στην Ελευσίνα

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι ευρωβουλευτές περιηγήθηκαν στους χώρους της διοργάνωσης, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και είχαν συζητήσεις σχετικά με την παρακαταθήκη που θα κληροδοτήσει η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην Ελευσίνα.

Επιτροπή Πολιτισμού ΕΚ Ελευσίνα

Από τις 20 έως τις 22 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ (CULT) επισκέφθηκε την Ελευσίνα για συζητήσεις με στελέχη του φορέα διοργάνωσης και εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και των ελληνικών Αρχών. 

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι ευρωβουλευτές περιηγήθηκαν στους χώρους της διοργάνωσης, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και είχαν συζητήσεις σχετικά με την παρακαταθήκη που θα κληροδοτήσει η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην Ελευσίνα. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, συναντήθηκαν επίσης με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλαο Γιατρομανωλάκη, τον δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη, καθώς και τοπικές πολιτιστικές ομάδες νέων.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας (CULT) και επικεφαλής της αντιπροσωπείας Andrey Slabakov παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Βρισκόμαστε εδώ γιατί η οργανωτική επιτροπή της "2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα" και η ελληνική κυβέρνηση έκαναν μια πολύ καλή δουλειά. Ως επικεφαλής της αποστολής, πιστεύω ότι μεταφέρω τα συναισθήματα όλων των συναδέλφων μου λέγοντας ότι για τρίτη μέρα δεν νιώθουμε καλεσμένοι, αλλά συμμέτοχοι" και κατέληξε με τη διαβεβαίωση ότι "Ως επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως κάνουμε εδώ και τριάμισι χρόνια, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία όχι μόνο σε σχέση με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και για οτιδήποτε σχετίζεται με έργα στο χώρο της δημιουργίας."

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές δίνοντας με τη σειρά τους συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την αρτιότητα και την καλλιτεχνική αξία των δράσεων που έχουν οργανώσει ως τώρα και καλώντας τους πολίτες να αγκαλιάσουν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν να προβάλλουν τη διοργάνωση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η αντιπροσωπεία της επιτροπής του ΕΚ απαρτιζόταν από τους εξής ευρωβουλευτές:
Andrey Slabakov (αντιπρόεδρος επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, επικεφαλής της αποστολής / Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Βουλγαρία)
Tomasz Frankowski (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Πολωνία)
Monica Semedo (Renew, Λουξεμβούργο)
Maria Walsh (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ιρλανδία)
Emmanuel Maurel (Αριστερά, Γαλλία)
João Albuquerque (Σοσιαλιστές, Πορτογαλία)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/03/2023

"Please find attached my CV": Μια περφόρμανς μαρτυρά τον αγώνα για εύρεση εργασίας

Η περφόρμανς αποτελεί ιδέα της καλλιτέχνιδας Ελίζας Σόρογκα.

Επανοραματιζόμαστε το ψηφιακό παιχνίδι στο The Art of Games in Greece 2023

Το Athens Digital Arts Festival και ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος καλούν δημιουργούς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και να αναδείξουν τα ψηφιακά παιχνίδια ως καλλιτεχνικά έργα.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ελένη Ρήγα, τι είναι "Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών";

Η επιμελήτρια του νέου προγράμματος "Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών" στο Atopos μιλά για την ιστορία του οικοφεμινισμού, τις αφηγήσεις που θα δούμε στην έκθεση "Υγρή Καρδιά" και πώς τα περιθωριοποιημένα σώματα σχετίζονται με την πατριαρχική εκμετάλλευση της φύσης.

Το Χαλάνδρι αποκτά Δημοτική Πινακοθήκη

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δημιουργηθεί ο χώρος με με στόχο την προβολή της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής και την προώθηση της εικαστικής εκπαίδευσης.

Heiner Goebbels: "Η τέχνη δεν είναι σταυρόλεξο, προσφέρει μια εμπειρία"

Μιλήσαμε με τον Γερμανό συνθέτη για το πρότζεκτ "7 Στήλες", που παρουσιάζει στο πλαίσιο της διοργάνωσης 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και τις αντιρρήσεις του όσον αφορά την ύπαρξη συμβολισμών στην τέχνη.