Η επιτροπή Πολιτισμού του ΕΚ στην Ελευσίνα

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι ευρωβουλευτές περιηγήθηκαν στους χώρους της διοργάνωσης, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και είχαν συζητήσεις σχετικά με την παρακαταθήκη που θα κληροδοτήσει η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην Ελευσίνα.

Επιτροπή Πολιτισμού ΕΚ Ελευσίνα

Από τις 20 έως τις 22 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ (CULT) επισκέφθηκε την Ελευσίνα για συζητήσεις με στελέχη του φορέα διοργάνωσης και εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και των ελληνικών Αρχών. 

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι ευρωβουλευτές περιηγήθηκαν στους χώρους της διοργάνωσης, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και είχαν συζητήσεις σχετικά με την παρακαταθήκη που θα κληροδοτήσει η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην Ελευσίνα. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, συναντήθηκαν επίσης με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλαο Γιατρομανωλάκη, τον δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη, καθώς και τοπικές πολιτιστικές ομάδες νέων.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας (CULT) και επικεφαλής της αντιπροσωπείας Andrey Slabakov παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Βρισκόμαστε εδώ γιατί η οργανωτική επιτροπή της "2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα" και η ελληνική κυβέρνηση έκαναν μια πολύ καλή δουλειά. Ως επικεφαλής της αποστολής, πιστεύω ότι μεταφέρω τα συναισθήματα όλων των συναδέλφων μου λέγοντας ότι για τρίτη μέρα δεν νιώθουμε καλεσμένοι, αλλά συμμέτοχοι" και κατέληξε με τη διαβεβαίωση ότι "Ως επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως κάνουμε εδώ και τριάμισι χρόνια, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία όχι μόνο σε σχέση με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και για οτιδήποτε σχετίζεται με έργα στο χώρο της δημιουργίας."

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές δίνοντας με τη σειρά τους συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την αρτιότητα και την καλλιτεχνική αξία των δράσεων που έχουν οργανώσει ως τώρα και καλώντας τους πολίτες να αγκαλιάσουν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν να προβάλλουν τη διοργάνωση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η αντιπροσωπεία της επιτροπής του ΕΚ απαρτιζόταν από τους εξής ευρωβουλευτές:
Andrey Slabakov (αντιπρόεδρος επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, επικεφαλής της αποστολής / Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Βουλγαρία)
Tomasz Frankowski (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Πολωνία)
Monica Semedo (Renew, Λουξεμβούργο)
Maria Walsh (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ιρλανδία)
Emmanuel Maurel (Αριστερά, Γαλλία)
João Albuquerque (Σοσιαλιστές, Πορτογαλία)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.