Αφιέρωμα στην τέχνη του βίντεο με τα έργα 3 εμβληματικών καλλιτεχνών

Το «The Video Project» αποτελεί την τρίτη εκδοχή της σειράς εκθέσεων που ξεκίνησε στην Eleftheria Tseliou Gallery το 2017 και εξερευνά κάθε φορά ένα διαφορετικό μέσο εικαστικής παραγωγής.

the video project

Η Eleftheria Tseliou Gallery παρουσιάζει το πρώτο μέρος του "The Video Project" που θα φιλοξενείται στον χώρο μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Το "The Video Project" αποτελεί την τρίτη εκδοχή της σειράς εκθέσεων που ξεκίνησε στη γκαλερί το 2017 και εξερευνά κάθε φορά ένα διαφορετικό μέσο εικαστικής παραγωγής. Σε συνέχεια των εκθέσεων "The Library Show" και "Ceramics", το "The Video Project" επικεντρώνεται στη βίντεο τέχνη και θα παρουσιαστεί στη γκαλερί σε τρία μέρη.

Το Μέρος Ι αφορά στο έργο των Shirin Neshat, Pipilotti Rist και Gabriel Orozco. Κάθε εβδομάδα, θα παρουσιάζεται στη γκαλερί το έργο ενός μόνο καλλιτέχνη.

Το "The Video Project" πραγματοποιείται με τη βοήθεια ιδιωτικών συλλογών. 

Ημερομηνίες & πληροφορίες προβολών:
16 – 23/2: Shirin Neshat
24/2-3/3: Pipilotti Rist
4 – 11/3: Gabriel Orozco

Η Ιρανή καλλιτέχνης Shirin Neshat έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τα πειραματικά βίντεο, τις φωτογραφίες και τις εμβληματικές εγκαταστάσεις της. Η εξορία που βίωσε λόγω της επανάστασης που ξέσπασε στην πατρίδα της, αποτέλεσε πυρήνα έμπνευσης για την καλλιτέχνιδα, η οποία στα έργα της καταγράφει θέματα για τη γυναικεία ταυτότητα, την τέχνη, τη ζωή ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, τη δυτική αντίληψη για το μουσουλμανικό κόσμο, την απελευθέρωση και την χειραφέτηση.

Ο Pipilotti Rist είναι Ελβετός καλλιτέχνης βίντεο που δημιουργεί πολύχρωμες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Στα έργα του διερευνά ζητήματα φύλου, σεξουαλικότητας και ανθρώπινου σώματος.

Ο Μεξικάνος Gabriel Orozco έχει εργαστεί σε όλο τον κόσμο και είναι γνωστός για τους πειραματισμούς του με αντικείμενα που βρίσκει και τα οποία αλλάζει με έναν διακριτικό τρόπο. Τα αντικείμενα αποκτούν νέα αξία στο έργο του Orozco, ο οποίος καταφέρνει να κάνει τη φαντασία του κοινού να εξερευνήσει τους δημιουργικούς συσχετισμούς μεταξύ τους και της τέχνης.

Info: Eleftheria Tseliou Gallery | 16/2-11/3 | Ώρες λειτουργίας: Tρ.-Παρ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Eleftheria Tseliou Gallery

Ηρακλείτου 3, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"CERAMYSTIQUE": Η Λεώνη Γιαγδζόγλου καταλαμβάνει τη "Βιτρίνα της Κριεζώτου" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρουσιάσεων "Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/03/2023

Νέοι τίτλοι για κάθε γούστο από τις εκδόσεις Πατάκη

Ποίηση, μυθιστορήματα, κωμωδία με δράματα και όμορφες ιστορίες που θα σας συντροφεύσουν στις νέες σελίδες των εκδόσεων Πατάκη.

"Η εκδρομή": Οι ατμοσφαιρικές εικόνες της Χριστίνας Κάλμπαρη στο Κέντρο Τεχνών

Ο τίτλος της έκθεσης είναι μια έμμεση αναφορά στη νουβέλα "Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν" της Anna Seghers.

Γνωρίστε τις εμβληματικές "Σκιές" του Νίκου Κεσσανλή

Ένα εκθεσιακό αφιέρωμα για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ’60 ετοιμάζει η Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η Λένα Παπαληγούρα συναρπάστηκε από  το μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ "Επικίνδυνος οίκτος",  γιατί είναι "βαθύ και υπαρξιακό"

Η γνωστή κινηματογραφική, τηλεοπτική και θεατρική ηθοποιός δεν μπόρεσε να βρει κάτι που να μην της αρέσει στο βιβλίο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (20-26/3)

Πρότζεκτ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, φωνητικοί βοηθοί με ανθρώπινη υπόσταση και ό,τι θα δούμε στις εκθέσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Η Ειρήνη Ρήγα μάς μεταφέρει σε έναν ονειρικό, μεταφυσικό κόσμο

Η νέα ατομική έκθεση της Ρήγα, "Αιώνιοι Κύκλοι - Πορεία στο Φως", θα παρουσιαστεί στον χώρο του ΜΕΤΣ Κέντρο Τεχνών.