Αφιέρωμα στην τέχνη του βίντεο με τα έργα 3 εμβληματικών καλλιτεχνών

Το «The Video Project» αποτελεί την τρίτη εκδοχή της σειράς εκθέσεων που ξεκίνησε στην Eleftheria Tseliou Gallery το 2017 και εξερευνά κάθε φορά ένα διαφορετικό μέσο εικαστικής παραγωγής.

the video project

Η Eleftheria Tseliou Gallery παρουσιάζει το πρώτο μέρος του "The Video Project" που θα φιλοξενείται στον χώρο μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Το "The Video Project" αποτελεί την τρίτη εκδοχή της σειράς εκθέσεων που ξεκίνησε στη γκαλερί το 2017 και εξερευνά κάθε φορά ένα διαφορετικό μέσο εικαστικής παραγωγής. Σε συνέχεια των εκθέσεων "The Library Show" και "Ceramics", το "The Video Project" επικεντρώνεται στη βίντεο τέχνη και θα παρουσιαστεί στη γκαλερί σε τρία μέρη.

Το Μέρος Ι αφορά στο έργο των Shirin Neshat, Pipilotti Rist και Gabriel Orozco. Κάθε εβδομάδα, θα παρουσιάζεται στη γκαλερί το έργο ενός μόνο καλλιτέχνη.

Το "The Video Project" πραγματοποιείται με τη βοήθεια ιδιωτικών συλλογών. 

Ημερομηνίες & πληροφορίες προβολών:
16 – 23/2: Shirin Neshat
24/2-3/3: Pipilotti Rist
4 – 11/3: Gabriel Orozco

Η Ιρανή καλλιτέχνης Shirin Neshat έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τα πειραματικά βίντεο, τις φωτογραφίες και τις εμβληματικές εγκαταστάσεις της. Η εξορία που βίωσε λόγω της επανάστασης που ξέσπασε στην πατρίδα της, αποτέλεσε πυρήνα έμπνευσης για την καλλιτέχνιδα, η οποία στα έργα της καταγράφει θέματα για τη γυναικεία ταυτότητα, την τέχνη, τη ζωή ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, τη δυτική αντίληψη για το μουσουλμανικό κόσμο, την απελευθέρωση και την χειραφέτηση.

Ο Pipilotti Rist είναι Ελβετός καλλιτέχνης βίντεο που δημιουργεί πολύχρωμες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Στα έργα του διερευνά ζητήματα φύλου, σεξουαλικότητας και ανθρώπινου σώματος.

Ο Μεξικάνος Gabriel Orozco έχει εργαστεί σε όλο τον κόσμο και είναι γνωστός για τους πειραματισμούς του με αντικείμενα που βρίσκει και τα οποία αλλάζει με έναν διακριτικό τρόπο. Τα αντικείμενα αποκτούν νέα αξία στο έργο του Orozco, ο οποίος καταφέρνει να κάνει τη φαντασία του κοινού να εξερευνήσει τους δημιουργικούς συσχετισμούς μεταξύ τους και της τέχνης.

Info: Eleftheria Tseliou Gallery | 16/2-11/3 | Ώρες λειτουργίας: Tρ.-Παρ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Eleftheria Tseliou Gallery

Ηρακλείτου 3, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (15-21/4)

Η έννοια του μεταβατικού αντικειμένου, αφιέρωμα σε δύο σημαντικούς Ελευσίνιους καλλιτέχνες και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Αφιέρωμα στον ζωγράφο Στέλιο Φαϊτάκη ετοιμάζει η Roma Gallery

Έλληνες δημιουργοί τιμούν τον ταλαντούχο ζωγράφο που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023.

Εικαστικοί διερευνούν τη θεραπευτική ιδιότητα ενός "μεταβατικού αντικειμένου"

Η νέα ομαδική έκθεση του T.A.F. / the art foundation αναλύει έναν σημαντικό όρο της ψυχολογίας.