Αφιέρωμα στην τέχνη του βίντεο με τα έργα 3 εμβληματικών καλλιτεχνών

Το «The Video Project» αποτελεί την τρίτη εκδοχή της σειράς εκθέσεων που ξεκίνησε στην Eleftheria Tseliou Gallery το 2017 και εξερευνά κάθε φορά ένα διαφορετικό μέσο εικαστικής παραγωγής.

the video project

Η Eleftheria Tseliou Gallery παρουσιάζει το πρώτο μέρος του "The Video Project" που θα φιλοξενείται στον χώρο μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Το "The Video Project" αποτελεί την τρίτη εκδοχή της σειράς εκθέσεων που ξεκίνησε στη γκαλερί το 2017 και εξερευνά κάθε φορά ένα διαφορετικό μέσο εικαστικής παραγωγής. Σε συνέχεια των εκθέσεων "The Library Show" και "Ceramics", το "The Video Project" επικεντρώνεται στη βίντεο τέχνη και θα παρουσιαστεί στη γκαλερί σε τρία μέρη.

Το Μέρος Ι αφορά στο έργο των Shirin Neshat, Pipilotti Rist και Gabriel Orozco. Κάθε εβδομάδα, θα παρουσιάζεται στη γκαλερί το έργο ενός μόνο καλλιτέχνη.

Το "The Video Project" πραγματοποιείται με τη βοήθεια ιδιωτικών συλλογών. 

Ημερομηνίες & πληροφορίες προβολών:
16 – 23/2: Shirin Neshat
24/2-3/3: Pipilotti Rist
4 – 11/3: Gabriel Orozco

Η Ιρανή καλλιτέχνης Shirin Neshat έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τα πειραματικά βίντεο, τις φωτογραφίες και τις εμβληματικές εγκαταστάσεις της. Η εξορία που βίωσε λόγω της επανάστασης που ξέσπασε στην πατρίδα της, αποτέλεσε πυρήνα έμπνευσης για την καλλιτέχνιδα, η οποία στα έργα της καταγράφει θέματα για τη γυναικεία ταυτότητα, την τέχνη, τη ζωή ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, τη δυτική αντίληψη για το μουσουλμανικό κόσμο, την απελευθέρωση και την χειραφέτηση.

Ο Pipilotti Rist είναι Ελβετός καλλιτέχνης βίντεο που δημιουργεί πολύχρωμες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Στα έργα του διερευνά ζητήματα φύλου, σεξουαλικότητας και ανθρώπινου σώματος.

Ο Μεξικάνος Gabriel Orozco έχει εργαστεί σε όλο τον κόσμο και είναι γνωστός για τους πειραματισμούς του με αντικείμενα που βρίσκει και τα οποία αλλάζει με έναν διακριτικό τρόπο. Τα αντικείμενα αποκτούν νέα αξία στο έργο του Orozco, ο οποίος καταφέρνει να κάνει τη φαντασία του κοινού να εξερευνήσει τους δημιουργικούς συσχετισμούς μεταξύ τους και της τέχνης.

Info: Eleftheria Tseliou Gallery | 16/2-11/3 | Ώρες λειτουργίας: Tρ.-Παρ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Eleftheria Tseliou Gallery

Ηρακλείτου 3, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.

"Σύνθωμα/ Sinthome": Αναδεικνύοντας την ποικιλία και την αντίθεση που χαρακτηρίζει τον κόσμο της τέχνης

17 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε σε αυτήν την πολυδιάστατη έκθεση τόσο τον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από́ τα μάτια των καλλιτεχνών, όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν τα έργα αυτά.