''Femina'': Η Ήρα Παπαδάτου διερευνά τη γυναικεία υπόσταση

Τα έργα της Ήρας Παπαδάτου εστιάζουν στην προώθηση της φιλελεύθερης θεώρησης, αναφορικά με την γυναικεία σεξουαλικότητα.

''Femina''

Η διαδρομή της γυναίκας και η προσπάθειά της να εκφραστεί ελεύθερα, να καταξιωθεί απελευθερωμένη από τα δεσμά της πατριαρχικής εξουσίας, αποτυπώνεται στα ζωγραφικά έργα της Ήρας Παπαδάτου, που θα παρουσιασθούν τον Μάρτιο στο European Centre Athens. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου, από τις 6-9 μ.μ..

''Femina''

Ο τίτλος της έκθεσης ''Femina'' δείχνει ανάγλυφα το τι θα δει ο φιλότεχνος στην νέα της έκθεση, που όπως λέει η επιμελήτρια της έκθεσης – εικαστικός, Ράνια Καπελιάρη "η καλλιτέχνης δουλεύει αυθόρμητα με το ένστικτο  ενεργό βασισμένη κυρίως στο σχέδιο και το χρώμα ελάχιστα πλασμένο επεξεργάζεται το γυναικείο πρότυπο της Μητέρας ,της Τροφού, της Ομορφιάς, της Φύσης και της βίαιης κοινωνίας μας".

''Femina''

Τα έργα της Ήρας Παπαδάτου εστιάζουν στην προώθηση της φιλελεύθερης θεώρησης αναφορικά με την γυναικεία σεξουαλικότητα και επεξεργάζονται θέματα όπως αυτά της κοινωνικής θέσης της γυναίκας, αυτοδιάθεσης του σώματος της και της αναπαραγωγικής ικανότητας της.

Εγκαίνια: 3/3 (6-9 μ.μ.)

Info: European Centre Athens | 3-19/3 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 12-7 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.