Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (13-19/2)

Επετειακά αφιερώματα και ατομικά εικαστικά πρότζεκτ ανάμεσα στις εκθέσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου

10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου

Με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας και εικαστικής της δράσης, η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου διοργανώνει μια επετειακή έκθεση με έργα από τη συλλογή του ιδρυτή της. Ο Γιώργος Βογιατζόγλου διαλέγει 10 έργα τέχνης από σπουδαίους Έλληνες και Ελληνίδες δημιουργούς, όπως ο Κωνσταντίνος Παρθένης, ο Γιάννης Τσαρούχης και η Ελένη Μωραΐτη, των οποίων το έργο σημάδεψε την εγχώρια σκηνή από τον 20ο αιώνα και έπειτα.

Εγκαίνια: 18/2 (6-10 μ.μ.)

Info: Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου | 18/2-27/5 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 7 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Покидаю / Leaving behind

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας

Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί για ένα τριήμερο το φωτογραφικό πρότζεκτ των Γιατρών του Κόσμου - Ελλάδας. Μέσα από 32 φωτογραφίες παρακολουθούμε την αποστολή του οργανισμού στην Ουκρανία και στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας, όπου το φαινόμενο της προσφυγικής κρίσης είναι πιο έντονο. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος των Γιατρών του Κόσμου O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity και συμπληρώνεται από μια σειρά συζητήσεων.

Εγκαίνια: 14/2 (προσέλευση κατόπιν πρόσκλησης)

Info: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων | 14-16/2 | Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Εσωστρέφεια σε μικρό format

Εσωστρέφεια σε μικρό format Πέτρος Ζουμπουλάκης

Ο πανάρχαιος "θεσμός" του αλκοόλ εμπνέει τον Πέτρο Ζουμπουλάκη για μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων. Πρόκειται για πίνακες που ο καλλιτέχνης δημιούργησε εν μέσω πανδημίας και, όπως τονίζει ο Μάνος Στεφανίδης, αποτελούν πειραματισμούς με νέες τεχνικές, έξω από το συνηθισμένο ύφος του Ζουμπουλάκη. 

Εγκαίνια: 15/2 (7 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Αργώ | 15/2-11/3 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 10 π.μ. - 2 μ.μ. & 5-8 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Κτίσματα: Θεμέλια της Ψυχής

ΚΤΙΣΜΑΤΑ: Θεμέλια της Ψυχής

Τα ανοίκεια οικοδομήματα που ζωγραφίζει ο Γιώργος Λουλούδης είναι κάτι περισσότερο από λειτουργικές δομές. Ο καλλιτέχνης προσπαθεί να αντικατοπτρίσει στον καμβά τον εσωτερικό του κόσμο και προσωπικές αναμνήσεις. Η παρουσία του κτιρίου εδώ έχει συμβολικές διαστάσεις, υπό την έννοια ότι εκφράζει ψυχικές διαθέσεις, όπως το τραύμα, η επούλωσή του και η σχέση αυτών των στοιχείων με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Εγκαίνια: 14/2 (8 μ.μ.)

Info: Genesis | 14/2-11/3 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 12-9 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Μια θέση ανάμεσά τους

Ανδρέας Καμουτσής Μια Θέση Ανάμεσά τους
© Ανδρέας Καμουτσής

Το φωτογραφικό πρότζεκτ του Ανδρέα Καμουτσή είναι αποτέλεσμα μιας 8ετης εργασίας, από το 2015 έως το 2022. Στα ταξίδια του σε Δανία, Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ, Τουρκία, Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία, ο Καμουτσής συχνά απαθανάτιζε αντιφατικές καταστάσεις, όπως η μοναξιά και η μοναχικότητα, παρατηρώντας περαστικούς που συναντούσε περιπλανώμενος στις πόλεις. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια εικαστικής ψυχοθεραπείας στον χώρο του TAF / The Art Foundation.

Εγκαίνια: 14/2 (7 μ.μ.)

Info: TAF / The Art Foundation | 14-19/2 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 12-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πέτρος Ζουμπουλάκης. Εσωστρέφεια σε μικρό format

  • Ζωγραφική

Η τελευταία ενότητα έργων του καλλιτέχνη πρόκειται για συνθέσεις που ο φιλοτέχνησε στην περίοδο του κορονοϊού, Τα συγκεκριμένα έργα έχουν ως θέμα τον πανάρχαιο «θεσμό» του αλκοόλ.

Покидаю / Leaving behind

  • Φωτογραφία

Η φωτογραφική έκθεση στοχεύει στην ενημέρωση για την προσφυγική κρίση από την Ουκρανία. Έχοντας κλείσει 10 μήνες ανθρωπιστικής δράσης στην Ουκρανία, οι Γιατροί του Κόσμου -Ελλάδας παρουσιάζουν φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις από το πρόσφατο έργο τους. Πρόκειται επί της ουσίας για μια σειρά 32 φωτογραφιών με κύριο θέμα την Αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία και στα σύνορα Ουκρανίας / Ρουμανίας.

Γιώργος Λουλούδης. Κτίσματα: Θεμέλια της Ψυχής

  • Ζωγραφική

Tα ανοίκεια οικοδομήματα που ο Λουλούδης ζωγραφίζει, είναι προβολές του εσωτερικού του κόσμου και φορείς αναμνήσεων. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί το κτίριο περισσότερο συμβολικά, επιδιώκοντας μέσω αυτού να εκφράσει ψυχικές διαθέσεις, όπως το ψυχικό τραύμα, η επούλωσή του και η σχέση αυτών των δύο με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ανδρέας Καμουτσής. Μια Θέση Ανάμεσά τους

  • Φωτογραφία

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα ενός πολύχρονου προσωπικού φωτογραφικού πρότζεκτ που διήρκησε 8 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 8 χώρες (Δανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Σερβία, Τουρκία, Μαρόκο, Ισπανία, Πορτογαλία) με 8 διαφορετικές Fujifilm μηχανές. Με σημείο αναφοράς την γλώσσα της εικόνας ο φωτογράφος εξερευνεί ανθρώπινες καταστάσεις, πολλές φορές αντιφατικές, όπως η μοναξιά και η μοναχικότητα, που ενδεχομένως όλοι έχουμε βιώσει και που ο κάθε θεατής μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει με το δικό του τρόπο. Πρωταγωνιστές ήταν τυχαίοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, που βάδιζαν σε παράλληλες πορείες δίχως να συναντιούνται.

10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου

  • Μεικτά Μέσα

Φέτος, η Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και παρουσιάζει μια επετειακή έκθεση με έργα 10 Ελλήνων και Ελληνίδων καλλιτεχνών από τη συλλογή του Γιώργου Βογιατζόγλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"CERAMYSTIQUE": Η Λεώνη Γιαγδζόγλου καταλαμβάνει τη "Βιτρίνα της Κριεζώτου" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρουσιάσεων "Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/03/2023

Νέοι τίτλοι για κάθε γούστο από τις εκδόσεις Πατάκη

Ποίηση, μυθιστορήματα, κωμωδία με δράματα και όμορφες ιστορίες που θα σας συντροφεύσουν στις νέες σελίδες των εκδόσεων Πατάκη.

"Η εκδρομή": Οι ατμοσφαιρικές εικόνες της Χριστίνας Κάλμπαρη στο Κέντρο Τεχνών

Ο τίτλος της έκθεσης είναι μια έμμεση αναφορά στη νουβέλα "Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν" της Anna Seghers.

Γνωρίστε τις εμβληματικές "Σκιές" του Νίκου Κεσσανλή

Ένα εκθεσιακό αφιέρωμα για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ’60 ετοιμάζει η Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η Λένα Παπαληγούρα συναρπάστηκε από  το μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ "Επικίνδυνος οίκτος",  γιατί είναι "βαθύ και υπαρξιακό"

Η γνωστή κινηματογραφική, τηλεοπτική και θεατρική ηθοποιός δεν μπόρεσε να βρει κάτι που να μην της αρέσει στο βιβλίο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (20-26/3)

Πρότζεκτ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, φωνητικοί βοηθοί με ανθρώπινη υπόσταση και ό,τι θα δούμε στις εκθέσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Η Ειρήνη Ρήγα μάς μεταφέρει σε έναν ονειρικό, μεταφυσικό κόσμο

Η νέα ατομική έκθεση της Ρήγα, "Αιώνιοι Κύκλοι - Πορεία στο Φως", θα παρουσιαστεί στον χώρο του ΜΕΤΣ Κέντρο Τεχνών.