Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με μια μεγάλη έκθεση

Η επιμελητική ματιά του Γιώργου Βογιατζόγλου επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.

10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου - Κωνσταντίνος Παρθένης

Φέτος, η Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και ενεργής εικαστικής παρουσίας στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας και το γιορτάζει με την έκθεση "10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου" που εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Την επιμέλεια υπογράφουν οι Θανάσης Μουτσόπουλος και Γιώργος Βογιατζόγλου.

Ο συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου θέλησε σε αυτήν την έκθεση - ορόσημο για την Πινακοθήκη να παρουσιάσει πολύ αγαπημένα του έργα που έχει ανά τα χρόνια συλλέξει. Η επιμελητική ματιά του επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.

Τα έργα

10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Χρήστος Καπράλος
10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Γιάννης Τσαρούχης 
10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Αλέκος Φασιανός 
10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Κλεοπάτρα Δίγκα 
10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Ελένη Μωραΐτη
10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Τάσος Μαντζαβίνος
10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Εμμανουήλ Μπιτσάκης
10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Αλέκος Κυραρίνης​​​

10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Θανάσης Απάρτης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πινακοθήκη Γ.Ν. Βογιατζόγλου

Ελ. Βενιζέλου 63-71, Νέα Ιωνία
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φεβρουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη με πολλές εκπλήξεις

Εκθέσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες του μουσείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Λίγο έμεινε για να δεις αυτές τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Finissage για δύο εικαστικά πρότζεκτ που εγκαινιάστηκαν τον Νοέμβριο στο μουσείο.

Πώς θα σας φαινόταν να επισκεφτείτε δύο μουσεία της Αθήνας μέσα σε μια νύχτα;

Αν αγαπάτε τα μυστήρια, τότε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου σας περιμένει μια μοναδική εμπειρία στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Μουσείο Μαρία Κάλλας.

"Η ζωγραφική ως εννοιολογικό μέσο" το θέμα των ομιλιών στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Οι ομιλίες θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στα αγγλικά, είναι δωρεάν για το κοινό και θα επισφραγιστούν με την έκδοση "Conversations Vol. II".

Αναμνήσεις από την παλιά Πλάκα σε ένα ανακαινισμένο ημιυπόγειο

Η έκθεση "Πάμε σαν άλλοτε" θα διαρκέσει ως τις 19 Απριλίου συνομιλώντας με τον χώρο, τον χρόνο και τη συλλογική μνήμη της παλιάς Αθήνας.

Το αντιφασιστικό πρότζεκτ του ινστιτούτο Γκαίτε θα έρθει και στην Αθήνα

Τα εγκαίνια του "Antifascism: Now" θα λάβουν χώρα στο Μόναχο στις 30/1 και από κει θα ξεκινήσει το πολυετή ταξίδι του διασυνορικού πρότζεκτ.

Τι ισχύει, πλέον, για την προστασία έργων τέχνης από την πλαστογραφία και για τους ιστορικούς κινηματογράφους

Μεταξύ άλλων, συστήνεται Μητρώο Ορκωτών Πραγματογνωμόνων για την απάτη σχετικά με έργα τέχνης, ενώ θεσπίζεται νέο πλέγμα προστασίας για τους κινηματογράφους.