"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Ali Kazma Electric 2017 This Current Between Us

H έκθεση "This Current Between Us" καταλαμβάνει το πρώτο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα τον ΑΗΣ Νέου Φαλήρου. Μέρη του σταθμού ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό αποκαλύπτοντας αθέατες όψεις του βιομηχανικού συγκροτήματος. Η έκθεση περιλαμβάνει εκτενές αρχειακό υλικό από το φωτογραφικό και ιστορικό αρχείο της  ΔΕΗ το οποίο βρίσκεται σε διάλογο με νέες παραγωγές εικαστικών έργων από διεθνείς καλλιτέχνες: ζωγραφική, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ηχητικά έργα και επιτελεστικές δράσεις.

Η ομιλία του καλλιτέχνη Ali Kazma στις 5/2 (6.30 μ.μ., Κτήριο Τ) πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην έκθεση. Ο καλλιτέχνης θα συζητήσει με το κοινό για τις βασικές θεματικές της δουλειάς του και θα παρουσιάσει πρόσφατα και παλαιότερα έργα από την καλλιτεχνική του πορεία. Ο Ali Kazma εργάζεται κυρίως με μέσο την κινούμενη εικόνα θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας. Διερευνά τις έννοιες της εργασίας, της παραγωγικής διαδικασίας και της κοινωνικής οργάνωσης.

Ali Kazma

Ο Ali Kazma έχει παρουσιαστεί το έργο του σε σημαντικά μουσεία, ιδρύματα, μπιενάλε και χώρους τέχνης όπως: Jeu de Paume, Παρίσι ˙ Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, Smithsonian Institution, Ουάσιγκτον D.C ˙ Pera Museum, Κωνσταντινούπολη˙ MAXXI, Ρώμη ˙ ARTER, Κωνσταντινούπολη˙  Μπιενάλε της Βενετίας ˙ Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης ˙ Tokyo Opera City, Τόκιο˙ Istanbul Modern, Κωνσταντινούπολη˙ Μπιενάλε της Αβάνας ˙ San Francisco Art Institute, Σαν Φρανσίσκο ˙ Μπιενάλε Λυών ˙ Μπιενάλε της Αθήνας ˙ Whitechapel, Λονδίνο ˙ New Museum Νέα Υόρκη.

Η ομιλία και η συζήτηση με το κοινό θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

This Current Between Us

  • Μεικτά Μέσα

Μέρος των εγκαταστάσεων του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό αποκαλύπτοντας αθέατες πτυχές του βιομηχανικού συγκροτήματος. Η ομαδική έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο  αρχειακό υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΔΕΗ, το οποίο βρίσκεται σε διάλογο με νέες παραγωγές εικαστικών έργων από διεθνείς καλλιτέχνες: ζωγραφική, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ηχητικά έργα και επιτελεστικές δράσεις.

Παλαιός ατμοηλεκτρικός σταθμός ΔΕΗ

Σολωμού & Ελευθερίου Βενιζέλου (πρώην Κεχαγιά)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Crossbreeds": Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου προτείνει ένα ανοίκειο μέλλον που θολώνει τα όρια έμψυχου-άψυχου

Η νέα έκθεση του καλλιτέχνη παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

Οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι για κάθε ηλικία

Νέοι τίτλοι ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας για παιδιά και ενήλικες, που είναι διαθέσιμοι από σήμερα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τετράποδοι επισκέπτες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μια συνεργασία του ΕΜΣΤ με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4).

Η Σταματία Δημητρακοπούλου αποχαιρετά την Art Athina

Η Δημητρακοπούλου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της αθηναϊκής φουάρ για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Μια ματιά στη ζωγραφική του Βασίλη Σίμου

Μια έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει μια επιλογή έργων του Λαμιώτη ζωγράφου από το 1954 έως το 2014.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Μια δεκαετία δημιουργικότητας και πολιτιστικής αναγέννησης

Το μουσείο γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης και μας καλεί να εξερευνήσουμε τους ανανεωμένους χώρους και τη βιομηχανική ιστορία του μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Η διευθύντρια του ΒΜΦ Μαρία Φλώρου μιλάει στο "α" για τις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και την παρακαταθήκη του ως μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς.

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.