Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Μουσείο Φιλελληνισμού

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του και να μάθετε όλο το παρασκήνιο του Φιλελληνικού κινήματος από την Αναγέννηση μέχρι την Επανάσταση του 1821, καθώς και τη σημασία του για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Το μουσείο θα δεχθεί δωρεάν όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων.

Το μουσείο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Ζησιμοπούλου και οι συλλογές του παρουσιάζονται σε 4 ορόφους: Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην αρχαιολατρία και την υιοθέτηση της κλασικής παιδείας από την Αναγέννηση έως τον 19ο αιώνα.

Μουσείο Φιλελληνισμού

Στον όροφο έχει τοποθετηθεί το πρωτότυπο της σανδαλιζόμενης Νίκης, έργο του γλύπτη Βρούτου του 1900, στο οποίο θα στηριχθεί η Νίκη που θα δεσπόζει στο μνημείο των Φιλελλήνων που ετοιμάζει η ΕΕΦ επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Δίπλα από το γλυπτό της Νίκης έχουν τοποθετηθεί δύο πίνακες με τα ονόματα 1500 εμβληματικών Φιλελλήνων, την μνήμη και το έργο των οποίων τιμά το Μουσείο. 

Μουσείο Φιλελληνισμού

Ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στην εξιδανικευμένη Ελλάδα, όπως την είδαν και την προέβαλαν οι Φιλέλληνες καλλιτέχνες. Η τέχνη αυτή αποδεικνύει τα αισθήματα θαυμασμού και αγάπης των Φιλελλήνων έναντι της Ελλάδας και της Ελληνικής παιδείας.

Μουσείο Φιλελληνισμού

Ο τρίτος όροφος είναι αφιερωμένος στον φιλελληνισμό κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, και την συνεισφορά των Φιλελλήνων στο αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδος, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού.

Μουσείο Φιλελληνισμού

Ο τέταρτος όροφος παρουσιάζει τις σχέσεις που είχε η Αμερικανική με την Ελληνική Επανάσταση, προβάλει τα πορτραίτα και την δράση σημαντικών Αμερικανών Φιλελλήνων. Ακόμη προβάλει την επίπτωση που είχε η Ελληνική Επανάσταση στον αγώνα για την κατάργηση της δουλείας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος καταγράφεται η επίδραση που είχε ο Ελληνικός πολιτισμός και η Αθηναϊκή δημοκρατία στο πολιτικό σύστημα και την αρχιτεκτονική στις ΗΠΑ.

Δηλώσεις συμμετοχής: info@phmus.org, 6974750361 | Ώρα έναρξης: 12 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Unfu*k yourself: Ένα βιβλίο που μιλάει στα ίσια & δείχνει τον δρόμο προς την πραγματική ευτυχία

Το βιβλίο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις σκέψεις σας και κατά συνέπεια θα τις ελέγξετε, ώστε να έχετε μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Μια διαδικτυακή γνωριμία με τη Γεωργία Λαλέ

Ο ΑΚΤΟ προσκαλεί την καταξιωμένη δημιουργό να μιλήσει για βιώματα της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής της διαδρομής.

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.