Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Μουσείο Φιλελληνισμού

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του και να μάθετε όλο το παρασκήνιο του Φιλελληνικού κινήματος από την Αναγέννηση μέχρι την Επανάσταση του 1821, καθώς και τη σημασία του για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Το μουσείο θα δεχθεί δωρεάν όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων.

Το μουσείο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Ζησιμοπούλου και οι συλλογές του παρουσιάζονται σε 4 ορόφους: Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην αρχαιολατρία και την υιοθέτηση της κλασικής παιδείας από την Αναγέννηση έως τον 19ο αιώνα.

Μουσείο Φιλελληνισμού

Στον όροφο έχει τοποθετηθεί το πρωτότυπο της σανδαλιζόμενης Νίκης, έργο του γλύπτη Βρούτου του 1900, στο οποίο θα στηριχθεί η Νίκη που θα δεσπόζει στο μνημείο των Φιλελλήνων που ετοιμάζει η ΕΕΦ επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Δίπλα από το γλυπτό της Νίκης έχουν τοποθετηθεί δύο πίνακες με τα ονόματα 1500 εμβληματικών Φιλελλήνων, την μνήμη και το έργο των οποίων τιμά το Μουσείο. 

Μουσείο Φιλελληνισμού

Ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στην εξιδανικευμένη Ελλάδα, όπως την είδαν και την προέβαλαν οι Φιλέλληνες καλλιτέχνες. Η τέχνη αυτή αποδεικνύει τα αισθήματα θαυμασμού και αγάπης των Φιλελλήνων έναντι της Ελλάδας και της Ελληνικής παιδείας.

Μουσείο Φιλελληνισμού

Ο τρίτος όροφος είναι αφιερωμένος στον φιλελληνισμό κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, και την συνεισφορά των Φιλελλήνων στο αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδος, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού.

Μουσείο Φιλελληνισμού

Ο τέταρτος όροφος παρουσιάζει τις σχέσεις που είχε η Αμερικανική με την Ελληνική Επανάσταση, προβάλει τα πορτραίτα και την δράση σημαντικών Αμερικανών Φιλελλήνων. Ακόμη προβάλει την επίπτωση που είχε η Ελληνική Επανάσταση στον αγώνα για την κατάργηση της δουλείας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος καταγράφεται η επίδραση που είχε ο Ελληνικός πολιτισμός και η Αθηναϊκή δημοκρατία στο πολιτικό σύστημα και την αρχιτεκτονική στις ΗΠΑ.

Δηλώσεις συμμετοχής: info@phmus.org, 6974750361 | Ώρα έναρξης: 12 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"The Living Oracle": Το Okay Initiative space μετατρέπεται σε ένα εικαστικό μαντείο

Η Γερμανίδα καλλιτέχνιδα Lucia Graf φέρνει τη νέα της έκθεση στην Αθήνα και διερευνά τις διάφορες τεχνικές μαντείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/03/2023

"Orbital Objects": Ένας κόσμος αντιθέσεων δημιουργείται στη Citronne

Ο Παντελής Χανδρής παρουσιάζει μια νέα εγκατάσταση με γλυπτά, ζωγραφικά έργα και σχέδια.

"Η Ακαδημία της Περιπέτειας: Απαγορεύονται οι Άνθρωποι!": Το πρώτο βιβλίο της σειράς νεανικής λογοτεχνίας "Dungeon Academy"

Μια εικονογραφημένη περιπέτεια που δείχνει στα παιδιά ότι ακόμα και αν κάποιος είναι διαφορετικός, όλοι μπορούν να γίνουν ήρωες…

Ο διαχρονικός "Διάλογος" του Διονύσιου Σολωμού ζωντανεύει μέσα από τα εικαστικά έργα του Μανώλη Χάρου

Επισκεφθήκαμε τη νέα έκθεση του Μανώλη Χάρου "Διονύσιος Σολωμός…δύο φλόγες…Μανώλης Χάρος" στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, μια εικαστική συνομιλία με το νεανικό έργο του Διονύσιου Σολωμού που θέλει να συστήσει τον σπουδαίο ποιητή στις νέες γενιές και να αποδείξει τη διαχρονικότητα του λόγου του.

Η Μάγια Παπακώστα επιχειρεί μια εικαστική αναμέτρηση με τα γεγονότα του ελληνικού εμφυλίου πολέμου

Η εγκατάσταση "Η μνήμη του βουνού" αποτελείται από γλυπτά, χαρακτικά, σχέδια, ευρεθέντα αντικείμενα, κείμενο και ήχο.

Τι μορφές κρύβονται στη "Βοτανική Αθήνα" της Ράνιας Καπελιάρη;

Μια έκθεση ζωγραφικής σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Αθηνάς Σχινά.

"Η Κληρονομιά": Ακούστε το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη αποκλειστικά στο JukeBooks

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Σασμός", μετά τις best seller επιτυχίες του επιστρέφει με το δέκατο μυθιστόρημά του.