"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

welcome to the uncanny

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει την άνοιξη του 2023 για τη 19η διοργάνωσή του τόσο στον φυσικό όσο και τον ψηφιακό χώρο προσκαλώντας καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο. Υπό τον τίτλο "Welcome to the Uncanny", το φεστιβάλ διερευνά την αίσθηση κάτι γνώριμου αλλά παράξενου εμβαθύνοντας στην έννοια του ανοίκειου — πώς εκδηλώνεται σήμερα και πώς σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και με τα όρια μεταξύ ψηφιακού και φυσικού κόσμου;

Το uncanny (ανοίκειο) αναφέρεται σε κάτι που είναι οικείο αλλά συγχρόνως ανησυχητικά παράξενο, ένα συναίσθημα ανάμεσα στο δέος και την ανατριχίλα. Αρχικά περιέγραφε συναισθήματα προς ανθρώπινες οντότητες με μυστηριώδη χαρακτηριστικά, αλλά σήμερα προσδιορίζει κυρίως συναισθήματα προς άψυχα αντικείμενα που προσομοιάζουν την πραγματική ζωή, όπως τα ρομπότ και κάθε είδους ψηφιακή προσομοίωση.

Το 19ο Athens Digital Arts Festival διερευνά πώς τα θολά όρια μεταξύ του φυσικού και του τεχνητού, του ανθρώπου και της μηχανής μπορούν να δημιουργήσουν ένα απόκοσμο ή παράξενο συναίσθημα και μας προσκαλεί να αναστοχαστείτε το ανοίκειο.

Φιλοδοξώντας να δημιουργήσει μια εμβυθιστική εμπειρία που στρέφει το βλέμμα στο μέλλον, το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, επιστήμονες, στοχαστές, τεχνολόγους και δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό να αναδείξουν την έννοια του ανοίκειου υποβάλλοντας τις προτάσεις τους στις ακόλουθες κατηγορίες: Installations, Video Art, Performances, Web Art, Animation, Digital Image, VR/AR, Games, Talks, Workshops, Music και Kids. Οι καλλιτέχνες έχουν μία τελευταία ευκαιρία να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"The Living Oracle": Το Okay Initiative space μετατρέπεται σε ένα εικαστικό μαντείο

Η Γερμανίδα καλλιτέχνιδα Lucia Graf φέρνει τη νέα της έκθεση στην Αθήνα και διερευνά τις διάφορες τεχνικές μαντείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/03/2023

"Orbital Objects": Ένας κόσμος αντιθέσεων δημιουργείται στη Citronne

Ο Παντελής Χανδρής παρουσιάζει μια νέα εγκατάσταση με γλυπτά, ζωγραφικά έργα και σχέδια.

"Η Ακαδημία της Περιπέτειας: Απαγορεύονται οι Άνθρωποι!": Το πρώτο βιβλίο της σειράς νεανικής λογοτεχνίας "Dungeon Academy"

Μια εικονογραφημένη περιπέτεια που δείχνει στα παιδιά ότι ακόμα και αν κάποιος είναι διαφορετικός, όλοι μπορούν να γίνουν ήρωες…

Ο διαχρονικός "Διάλογος" του Διονύσιου Σολωμού ζωντανεύει μέσα από τα εικαστικά έργα του Μανώλη Χάρου

Επισκεφθήκαμε τη νέα έκθεση του Μανώλη Χάρου "Διονύσιος Σολωμός…δύο φλόγες…Μανώλης Χάρος" στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, μια εικαστική συνομιλία με το νεανικό έργο του Διονύσιου Σολωμού που θέλει να συστήσει τον σπουδαίο ποιητή στις νέες γενιές και να αποδείξει τη διαχρονικότητα του λόγου του.

Η Μάγια Παπακώστα επιχειρεί μια εικαστική αναμέτρηση με τα γεγονότα του ελληνικού εμφυλίου πολέμου

Η εγκατάσταση "Η μνήμη του βουνού" αποτελείται από γλυπτά, χαρακτικά, σχέδια, ευρεθέντα αντικείμενα, κείμενο και ήχο.

Τι μορφές κρύβονται στη "Βοτανική Αθήνα" της Ράνιας Καπελιάρη;

Μια έκθεση ζωγραφικής σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Αθηνάς Σχινά.

"Η Κληρονομιά": Ακούστε το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη αποκλειστικά στο JukeBooks

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Σασμός", μετά τις best seller επιτυχίες του επιστρέφει με το δέκατο μυθιστόρημά του.