"Καί τό θέρος ἤδη παρῆλθεν": Ο Κώστας Σπυριούνης αναπολεί τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές ημέρες

Στη νέα αυτή σειρά έργων ο Σπυριούνης αποτυπώνει στον ζωγραφικό καμβά τα προσωπικά του βιώματα.

Κώστας Ι. Σπυριούνης Καί τό θέρος ἤδη παρῆλθεν…

Η Γκαλερί Σκουφά με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση του Κώστα Ι. Σπυριούνη, "Καί τό θέρος ἤδη παρῆλθεν…". Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 χρόνων.

Κώστας Ι. Σπυριούνης Καί τό θέρος ἤδη παρῆλθεν…

Στη μέση της χειμερινής ανάπαυλας ο Κώστας Σπυριούνης εκθέτει μια σειρά από έργα εμπνευσμένος από τις καλοκαιρινές ημέρες. Στη νέα αυτή σειρά έργων ο Σπυριούνης αποτυπώνει στον ζωγραφικό καμβά τα προσωπικά του βιώματα. Μια βουτιά στη θάλασσα, ένα παιχνίδι στην άμμο, ένας σύντομος ύπνος κάτω από τις ακτίνες του ήλιου, είναι μερικά από τα στιγμιότυπα που αιχμαλωτίζει και όλα αυτά λίγο πριν εκπνεύσει το καλοκαίρι.

Τα έργα του μεταφέρουν τον θεατή σε έναν χρόνο παρελθοντικό και αναλλοίωτο. Σε χρονικές στιγμές που υπάρχουν πια μόνο στην μνήμη και αναζωπυρώνουν την αίσθηση της νεότητας. Μέχρι το καλοκαίρι να φτάσει στο τέλος του. Και τότε έρχονται τα πρώτα σύννεφα. Και έρχεται η στιγμή που πρέπει να συγκεντρώσουμε τα πράγματά μας. Και να αποχωρήσουμε. 

Κώστας Ι. Σπυριούνης Καί τό θέρος ἤδη παρῆλθεν…

Κώστας Ι. Σπυριούνης Καί τό θέρος ἤδη παρῆλθεν…

Ο Σπυριούνης αυτό αποτυπώνει στην νέα του ατομική έκθεση: τη λαχτάρα των τελευταίων καλοκαιρινών ημερών. Την αδημονία μιας ευχάριστης συνθήκης που οδεύει στο τέλος της, με τις άδειες σχεδόν έρημες παραλίες από τον νότια Εύβοια. Διότι, οι αποτυπώσεις αυτές εκκινούν τις μνήμες μας και μας μεταφέρουν σε τόπους παρελθόντος χρόνου.

Εγκαίνια: 19/1 (5.30-9.30 μ.μ.)

Info: Σκουφά | 19/1-11/2 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 10 π.μ. - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 10.30 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σκουφά

Σκουφά 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.