H Μαρία Ηλιού μιλά για την παρουσία της "Πολυκατοικίας" στη λογοτεχνία και το σινεμά

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επιπλέον απόσπασμα από την νέα ταινία της σκηνοθέτιδας, “ Η Αθήνα και η Μεγάλη Ιδέα, 1896-1922”, η οποία θα κάνει πρεμιέρα τους προσεχείς μήνες.

Μαρία Ηλιού

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης "Πολυκατοικία", που επιμελούνται ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει ομιλία της Μαρίας Ηλιού.

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, η γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό σκηνοθέτις και σεναριογράφος μιλά για την παρουσία της ελληνικής πολυκατοικίας στη λογοτεχνία και τη μεγάλη οθόνη. Συνθέτοντας έναν καμβά με κινηματογραφικά και λογοτεχνικά αποσπάσματα, αλλά και προσωπικά βιώματα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επιπλέον απόσπασμα από την νέα της ταινία, " Η Αθήνα και η Μεγάλη Ιδέα, 1896-1922”, η οποία θα κάνει πρεμιέρα τους προσεχείς μήνες. 

Την ομιλήτρια θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος.

Η Μαρία Ηλιού είναι Ελληνίδα σκηνοθέτις, σεναριογράφος και παραγωγός, γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό τόσο για τις ταινίες μυθοπλασίας όσο και για τα ιστορικά ντοκιμαντέρ που σκηνοθετεί τα τελευταία χρόνια. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη. Οι πιο γνωστές της ταινίες είναι οι ταινίες μυθοπλασίας: Οι Τρεις Εποχές (1996), Αλεξάνδρεια μια Ερωτική Ιστορία (2002) και τα ιστορικά ντοκιμαντέρ Το Ταξίδι: Το Ελληνικό Όνειρο στην Αμερική (2007), Σμύρνη, Η Καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης, 1900-1922 (2012), Από τις Δυο Πλευρές του Αιγαίου (2012) και Αγαπημένη Θεία Λένα (2017). Τα έργα της έχουν προβληθεί σε διάφορες χώρες και έχουν πάρει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία.

Info: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης | 11/1 (7.30 μ.μ.) | Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Πολυκατοικία

  • Μεικτά Μέσα

Έργα φωτογράφων, αρχιτεκτόνων, αλλά και εικαστικών, συνομιλούν με γενικό θέμα την "Πολυκατοικία" ως ισχυρό κοινωνικό, αισθητικό και συναισθηματικό σύμβολο στην αστική ζωή των τελευταίων 100 χρόνων.

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.

"Σύνθωμα/ Sinthome": Αναδεικνύοντας την ποικιλία και την αντίθεση που χαρακτηρίζει τον κόσμο της τέχνης

17 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε σε αυτήν την πολυδιάστατη έκθεση τόσο τον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από́ τα μάτια των καλλιτεχνών, όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν τα έργα αυτά.