Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (2-8/1)

Η εικαστική σκηνή της πόλης υποδέχεται το νέο έτος με μια διατομική έκθεση στη Γκαλερί 7 κι ένα φωτογραφικό πρότζεκτ από τον John Stoddart.

It ain't even late in the day anymore.It's night

It ain’t even late in the day anymore. It’s night

Η Χλόη Ακριθάκη και ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εισβάλλουν στη Γκαλερί 7 και εξερευνούν όσα χωρίζουν το φως από το σκοτάδι, μέσα από μια διατομική έκθεση. Η Ακριθάκη περιπλανιέται στη χιονισμένη Αθήνα και φωτογραφίζει εικόνες που εστιάζουν στη σχέση φύσης-ανθρώπου. Χειμερινές εξερευνήσεις κάνει και ο Τσιτσόπουλος, ο οποίος εμπνέεται από τη μπαρόκ τέχνη και το μανιερισμό. Βάσει αυτών δημιουργεί έντονα ψυχογραφικές φωτογραφίες, ψηφιακά κολάζ και ένα βίντεο από το μονόπρακτο του Τένεσσι Ουίλιαμς "Το τελευταίο από τα ολόχρυσα ρολόγια μου",  που ισορροπούν μεταξύ του όμορφου και του τρομακτικού.

Εγκαίνια: 7/1 (12-4 μ.μ.)

Info: Γκαλερί 7 | 7-28/1 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Σαβ., 12 - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ., Παρ. 12 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

The Marilyn Project

The Marilyn Project John Stoddart

Ο διακεκριμένος φωτογράφος John Stoddart μελετά τις τελευταίες στιγμές της εμβληματικής Μέριλιν Μονρό, μιας μορφής συνώνυμης της ποπ κουλτούρας, και δημιουργεί ένα φωτογραφικό εγχείρημα με 25 έργα που μιλά για τη ματαιοδοξία του ανθρώπινου είδους και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εγκαίνια: 5/1 (5 μ.μ.)

Info: Retro Gastro – Funky Taverna | Τηλέφωνο Κρατήσεων 210/3427803 | Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη τις ώρες λειτουργίας του εστιατορίου

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.