Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (2-8/1)

Η εικαστική σκηνή της πόλης υποδέχεται το νέο έτος με μια διατομική έκθεση στη Γκαλερί 7 κι ένα φωτογραφικό πρότζεκτ από τον John Stoddart.

It ain't even late in the day anymore.It's night

It ain’t even late in the day anymore. It’s night

Η Χλόη Ακριθάκη και ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εισβάλλουν στη Γκαλερί 7 και εξερευνούν όσα χωρίζουν το φως από το σκοτάδι, μέσα από μια διατομική έκθεση. Η Ακριθάκη περιπλανιέται στη χιονισμένη Αθήνα και φωτογραφίζει εικόνες που εστιάζουν στη σχέση φύσης-ανθρώπου. Χειμερινές εξερευνήσεις κάνει και ο Τσιτσόπουλος, ο οποίος εμπνέεται από τη μπαρόκ τέχνη και το μανιερισμό. Βάσει αυτών δημιουργεί έντονα ψυχογραφικές φωτογραφίες, ψηφιακά κολάζ και ένα βίντεο από το μονόπρακτο του Τένεσσι Ουίλιαμς "Το τελευταίο από τα ολόχρυσα ρολόγια μου",  που ισορροπούν μεταξύ του όμορφου και του τρομακτικού.

Εγκαίνια: 7/1 (12-4 μ.μ.)

Info: Γκαλερί 7 | 7-28/1 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Σαβ., 12 - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ., Παρ. 12 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

The Marilyn Project

The Marilyn Project John Stoddart

Ο διακεκριμένος φωτογράφος John Stoddart μελετά τις τελευταίες στιγμές της εμβληματικής Μέριλιν Μονρό, μιας μορφής συνώνυμης της ποπ κουλτούρας, και δημιουργεί ένα φωτογραφικό εγχείρημα με 25 έργα που μιλά για τη ματαιοδοξία του ανθρώπινου είδους και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εγκαίνια: 5/1 (5 μ.μ.)

Info: Retro Gastro – Funky Taverna | Τηλέφωνο Κρατήσεων 210/3427803 | Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη τις ώρες λειτουργίας του εστιατορίου

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι εκδόσεις Ίκαρος καλωσορίζουν τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό με την βραβευμένη συλλογή "Αστείο"

Η νέα αυτή συνεργασία εγκαινιάζεται με την επανέκδοση της βραβευμένης του συλλογής διηγημάτων που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες, ενώ θα ακολουθήσει και η επανέκδοση της συλλογής "Το παιδί".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/02/2024

Μια ανορθολογική βραδιά συζητήσεων για την εκμετάλλευση του δημόσιου χώρου

Το Γραφείο Ανορθολογικής Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων παρουσιάζει μια έκθεση των δράσεων που πραγματοποίησε κατά την περίοδο Δεκέμβριος 2023-Ιανουάριος 2024, με καλεσμένους διακεκριμένους εικαστικούς.

4+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κέδρος

Ξένη και ελληνική πεζογραφία, μελέτες, δοκίμια και ελληνική ποίηση στις νέες εκδόσεις.

Η αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος-Δεξαμενή" παρουσιάζει δύο εκθέσεις ζωγραφικής με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ο Κώστας Λαμπρόπουλος δημιουργεί συνθέσεις κατά βάση ανθρωποκεντρικές, ενώ η Βασιλική Πανταζή αφηγείται αυτοσχέδια και αυτοαναφορικά γοητευτικά παραμύθια.

Τριήμερο επιστημονικό συνέδριο στο πλαίσιο της έκθεσης "Χαιρώνεια"

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει ένα συνέδριο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Columbia στη Νέα Υόρκη και την Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

"Αστικά σημεία": Ο Γιώργος Κρανίος εστιάζει σε αρχιτεκτονικά στοιχεία της σημερινής Αθήνας

Μέσα από 20 περίπου ελαιογραφίες μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων, ο καλλιτέχνης δημιουργεί στη ζωγραφική επιφάνεια ποιητικά σπαράγματα ενός αστικού τοπίου.

"Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη": Το Ίδρυμα της Βουλής αφηγείται ένα ακόμα κεφάλαιο του Ολοκαυτώματος

Η έκθεση αποτελεί συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Αρχείου Γ. Κωνσταντινίδη.