"The (W)Ηole New History of Art": Η Ανδριάνα Βερβέτη "διασκευάζει" φημισμένα έργα τέχνης

Η έκθεση στη Batagianni περιλαμβάνει σχέδια με σινική μελάνη.

«The (W)Ηole New History of Art»

H γκαλερί Batagianni παρουσιάζει μια ενότητα έργων της Ανδριάνας Βερβέτη με τίτλο "The (W)Ηole New History of Art", η οποία αποτελείται από σχέδια με σινική μελάνη. Η έκθεση κάνει εγκαίνια το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου και την επιμελείται ο Αλέξανδρος Αβρανάς.

The (W)Ηole New History of Art

Στην ενότητα αυτή η καλλιτέχνιδα "διασκευάζει" έργα που η ιστορία της τέχνης έχει καταξιώσει για πάντα και στα οποία εικονίζονται πρόσωπα εξουσίας της εποχής τους, που σήμερα θα μπορούσαμε να τα θεωρούμε αρχέτυπα του ρόλου τους. Τα παρουσιάζει με άθικτη περιβολή αλλά με σάρκα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης παρά το ότι είναι εν ζωή και με πλήρη επίγνωση της ισχύος και της θέσης τους.

The (W)Ηole New History of Art

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και παρά την διάβρωση τους, τα πρόσωπα αυτά διατηρούν ολόκληρη την διαβρωτική τους δύναμη. Η Βερβέτη παρουσιάζει άρχοντες, ιερωμένους, δικαστές, κεφαλαιοκράτες, ισχυρούς του τύπου και άλλων μορφών εξουσίας που γνωρίζουν πώς να διατηρούν μεταξύ τους σκοτεινούς δεσμούς, προκειμένου να είναι, ανά πάσα στιγμή, σε ετοιμότητα για να ασκούν οργανωμένη πίεση σε αυτούς που θα έπρεπε εξ' ορισμού να υπερασπίζονται και να προστατεύουν. Αυτή η συνθήκη στασιμότητας που επιβάλλουν σε όσους εξουσιάζουν ακυρώνει την προωθούμενη ψευδαίσθηση ότι ο κόσμος αλλάζει.

Εγκαίνια: 14/1 (12-4 μ.μ.)

Info: Batagianni |14/1-18/2 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ. 4 - 8 μ.μ., Σαβ. 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gallery Batagianni

Αντήνορος 17, Παγκράτι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.