Ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος επανασυστήνει τους εγκαταλελειμένους χώρους του Ελληνικού

Μετά από την επιτυχημένη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Αρσενικό», ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος επιστρέφει στο Φουάρ με νέο φωτογραφικό project.

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Μετά από την επιτυχημένη φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Αρσενικό", ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος επιστρέφει στο Φουάρ, με το φωτογραφικό project "Πουθενά – παρακαλείται ο τελευταίος επιβάτης να επιβιβαστεί", η παρουσίαση του οποίου πραγματοποιείται από 11 έως 22 Ιανουαρίου, σε επιμέλεια Αθανασίας Πορτοκάλη. 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

"Πριν από κάποια χρόνια κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τα κτίρια του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Με στενοχώρησε αυτή η εγκατάλειψη. Εγώ από αυτό το αεροδρόμιο έχω αναμνήσεις. Ταξίδεψα ως παιδί. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο, της Ολυμπιακής. Θυμάμαι τη γιαγιά μου που πήγαινε στον γιο της στην Αμερική. Μόνο με Ολυμπιακή ταξιδεύω, παιδάκι μου, έλεγε, να μείνουν τα λεφτά στην Ελλάδα.” Το φωτογραφικό project "Πουθενά – παρακαλείται ο τελευταίος επιβάτης να επιβιβαστεί", παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στον πολυχώρο Magaze, στην Αιόλου και το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς στα πολιτιστικά δρώμενα του Δημου Ερμούπολης, στην Σύρο. Οκτώ χρόνια μετά, η έκθεση επανασυστήνεται με έναν διαφορετικό τρόπο και μια διαφορετική αισθητική, στον πολυχώρο Φουάρ, στο κέντρο της Αθήνας. 

Εγκαίνια: 11/1 (7 μ.μ.)

Info: Πολυχώρος Φουάρ | 11-22/1 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Πώς γινόμαστε συμπολίτες;": Μια ημερίδα για την ιθαγένεια και την πολιτειότητα στο ΕΜΣΤ

Το μουσείο εξερευνά θεματικές που συζητήθηκαν σε πρόσφατες εκθέσεις του, όπως την περσινή κεντρική ""Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος", αλλά και το "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2023

Ο Ανδρέας Καμουτσής φωτογραφίζει σκηνές μοναχικότητας

Παράλληλα με την έκθεση, θα διοργανώνονται εργαστήρια art therapy στον χώρο του TAF.

miss dialectic: Το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις" στοχάζεται το "ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα"

Μιλήσαμε με την Ελεάννα Παπαθανασιάδη, μέλος της miss dialectic, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του διακαλλιτεχνικού πρότζεκτ (και έκδοσης) "Μεταμορφώσεις", μια ομαδική έρευνα για τις σύγχρονες μορφές αφήγησης και τη σχέση τους με την τέχνη.

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Ζητάμε πολλά από την (τελετή έναρξης της) 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης;

Τι επίγευση αφήνει η πολυφωνική γιορτή της Ελευσίνας και τι υπόσχεται για τη συνέχεια;