Σπάνιες συλλογές ψηφιακών έργων στην έκθεση "Above Olympus to the Dogstar"

Οι παράλληλοι κόσμοι των «Above Olympus» και του Τζόναθαν Βόιντ συναντιούνται σε είκοσι ειδικές οθόνες για NFTs.

Above Olympus to the Dogstar

Η έκθεση με τίτλο "Above Olympus to the Dogstar" ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό τo Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (7 μ.μ-12 μ.μ) στη The Blender Gallery, σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία "Jab Labs".

Είκοσι ειδικές οθόνες για NFTs θα στηθούν στον εκθεσιακό χώρο της γκαλερί και θα προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών έργων των "Above Olympus" και του Τζόναθαν Βόιντ, ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Νίκος Αθανασόπουλος) θα παρουσιάσει μια εγκατάσταση που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. 

Above Olympus to the Dogstar

Πίσω από το έργο των Above Olympus, βρίσκεται μια ομάδα τριών νέων φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του καλλιτέχνη της συλλογής Martus. Ο Τζόναθαν Βόιντ είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης που εκδηλώνει το δημιουργικό του όραμα μέσα από τη ζωγραφική, τη ψηφιακή τέχνη και τη μουσική. Η τελευταία NFTs συλλογή του, "They Came from the Dogstar", προέρχεται από πρωτότυπα έργα του και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό αυτό το Δεκέμβριο. Οι παράλληλοι κόσμοι των "Above Olympus" και του Βόιντ θα συναντηθούν καθώς θα παρουσίασουν και συνεργατικά έργα. 

Above Olympus to the Dogstar

Το έργο APNEA 3.0 του Niklas είναι μια συλλογή κεραμικών αντικειμένων (παραχώρηση της "sealed earth") από πορσελάνη που σχεδιάστηκαν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, υλοποιήθηκαν με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή (3d printer) και καταχωρήθηκαν ως NFTs. Ο σχεδιαστής προσπαθεί να φέρει τα αποτελέσματα της ψηφιακής τεχνολογίας στον υλικό κόσμο. Ειδική παρουσίαση της δουλειάς του προγραμματίζεται στα μέσα Ιανουαρίου. 

Above Olympus to the Dogstar

Η "Jab Labs", εταιρεία διαχείρισης δράσεων στο Metaverse, εγκαινιάζει το πρώτο της summit γύρω από το Metaverse με τη συγκεκριμένη έκθεση. Το summit θα έχει διάρκεια δύο μηνών κατά τη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες, networking events και workshops. Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να εκπαιδεύσουν το φιλότεχνο κοινό ως προς το πώς μπορεί να συμμετέχει σε αγοραπωλησείες τέχνης στο Metaverse και να εξετάσουν θέματα όπως NFTs & Sustainability, Legality in the Metaverse, The Social Aspect of NFTs κ.ά. Το πρόγραμμα του summit θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς και μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ενδεικτικά, 17 και 18 Δεκεμβρίου θα φιλοξενηθεί το crypto conference του V as in Metaverse στο οποίο ειδικός καλεσμένος θα είναι ο Rick Carter - o product designer & special effects supervisor ταινιών όπως το Back to the Future, Jurassic Park, Αvatar και άλλα. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Above Olympus to the Dogstar

  • Νέα μέσα

22 ειδικές οθόνες για NFTs προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών των Above Olympus και του Jonathan St. Void , ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Nikos Athanasopoulos) θα παρουσιάσει ένα installation που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. Η έκθεση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Jab Labs και είναι ουσιαστικά μια συνομιλία ζωγραφικής, ψηφιακής τέχνης, μουσικής και κεραμικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.