Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα Χριστούγεννα!

Γιορτινά προγράμματα για οικογένειες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, κρυφές ιστορίες για τα εκθέματα, μοναδικές δημιουργίες στο κατάστημα και εορταστικά πιάτα στο εστιατόριο θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης.

Σταθερός προορισμός το Μουσείο Ακρόπολης. @Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Τα Χριστούγεννα έρχονται στο μουσείο Ακρόπολης, με ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων. Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου (11 π.μ.) το Μουσείο θα υποδεχθεί την περίφημη Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για μια χριστουγεννιάτικη συναυλία, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου (11 π.μ.), το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο CHÓRES θα παρουσιάσει παραδοσιακά κάλαντα και γνωστά τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, υπό τη μουσική διεύθυνση της Σιμέλας Εμμανουηλίδου.

Παιδική Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παιδική Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Παιδική Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οι δύο αυτές συναυλίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Για το κλείσιμο του έτους, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου (11 π.μ)., το Μουσείο θα φιλοξενήσει την Εύξεινο Λέσχη Επισκοπής Νάουσας Νομού Ημαθίας με παραδοσιακά κάλαντα και ποντιακούς χορούς.

Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο CHORES
© Valeria Isaeva
Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο CHORES

Κάθε Παρασκευή του Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. θα απολαύσετε έναν γοητευτικό περίπατο στην αίθουσα του Παρθενώνα, όπου μπορείτε να θαυμάσετε δύο μοναδικά αγγεία από το Τορόντο του Καναδά, η εικονογραφία των οποίων συνδέεται στενά με τη ζωφόρο του Παρθενώνα. Πηλός και μάρμαρο αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές των Μεγάλων Παναθηναίων και οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σάς περιμένουν στην αίθουσα του Παρθενώνα να τις ανακαλύψετε μαζί τους (συμμετοχή: εισιτήριο ημέρας). Μπορείτε να ολοκληρώσετε την εμπειρία επίσκεψης στο Μουσείο με μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, επιλέγοντας κάποιο από τα εορταστικά πιάτα ημέρας (από 20/12 έως και 8/1). Κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Δεκεμβρίου (με εξαίρεση τις 24/12 και τις 31/12),  για δείπνο με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη. 

Οικογενειακό πρόγραμμα Καλλικαντζαρο... μπερδέματα στο Μουσείο Ακρόπολης
Οικογενειακό πρόγραμμα Καλλικαντζαρο... μπερδέματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Ακόμα, φέτος τα Χριστούγεννα καλλικάντζαροι εισβάλλουν στο Μουσείο Ακρόπολης (28/12, 29/12,  4/1, 5/1, 10 π.μ. & 12 μεσημέρι, 5 - ετών). Εκεί συναντούν διάφορα σκανταλιάρικα πλάσματα της αρχαιότητας, όπως τους Σατύρους και τον Πάνα και… ανακατεύουν τις λεζάντες των εκθεμάτων, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να παίρνουν λάθος πληροφορίες! Στο πρόγραμμα αυτό, υπό μορφή διαδραστικού παιχνιδιού, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου ζητούν τη βοήθεια των παιδιών για να διορθώσουν το χάος και να κρατήσουν μακριά τους ταραξίες.

Κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου, (12:30 π.μ. ελληνικά & 10.30 π.μ. αγγλικά, εισιτήριο ημέρας) θα ανακαλύψετε μαζί με τους αρχαιολόγους τις κρυφές ιστορίες 20+1 αριστουργημάτων. Μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. 

Γούρι-κρεμαστό κόσμημα Μουσείου Ακρόπολης για το 2023
©Πάρις Ταβιτιάν
Γούρι-κρεμαστό κόσμημα Μουσείου Ακρόπολης για το 2023 από επιχρυσωμένο ορείχαλκο. Σχεδιαστής Κώστας Δημόπουλος

Τέλος, στο κατάστημα του ισογείου θα βρείτε όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας. Ανάμεσά τους το γούρι του Μουσείου για το 2023. Είναι εμπνευσμένο από την έλικα στην οποία απολήγει η σίμη (υδρορρόη) της στέγης του Εκατομπέδου, του μεγάλου ναού που οικοδομήθηκε γύρω στο 570 π.Χ., περίπου 120 χρόνια πριν ξεκινήσει να χτίζεται ο Παρθενώνας στην ίδια θέση. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
23/04/2024

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές έως 70% για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.