Το Bridge Festival 2022 είναι μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο

Το ετήσιο φεστιβάλ που λειτουργεί ως γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο.

Bridge

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τεχνών Bridge που δημιουργήθηκε για να λειτουργεί ως  γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα, διθοργανώνεται για δεύτερη χρονιά επιδιώκοντας να οικοδομήσει ισχυρούς δεσμούς με ιδρύματα, καλλιτέχνες και το κοινό στην Ευρώπη και διεθνώς.

Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ Bridge 2021 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τις ημερομηνίες 2, 3, 4 Οκτωβρίου 2021, με τιμώμενη χώρα την Ελβετία και με την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ, η δεύτερη διοργάνωση με τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο φιλοδοξεί να αναπτύξει περισσότερο το φεστιβάλ, περιλαμβάνοντας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πρόγραμμα επαφής με αναγνώστες και έκδοση ανθολογίας, τις ημερομηνίες 16, 17, 18 Δεκεμβρίου 2022. Επιμελητές του προγράμματος είναι ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος (Καιρός) και Pascal Seil (Conservateur, Centre national de littérature).

Λογοτεχνικές συναντήσεις (16/12/22)
(Πολυχώρος Σ22, Σμολένσκη 22, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0360 7744)
Συντονισμός: Χρήστος Χρυσόπουλος (Καιρός), Pascal Seil (CNL). Αναγνώσεις σε Ελληνικά και Γαλλικά, συζήτηση στα Αγγλικά με διερμηνεία στα Ελληνικά
7 μ.μ-8.30 μ.μ  →  Elise Schmit
9 μ.μ -10.30 μ.μ →  Όλγα Βερελή 

Οι δύο συγγραφείς διαβάζουν και συζητούν με τους συντονιστές και το κοινό για το έργο τους, την την προσωπική τους θέση απέναντι στη γραφή και για τη συνάντηση λογοτεχνίας, πολιτικής και κοινωνίας.

Λογοτεχνικές συναντήσεις (17/12)

Πολυχώρος Σ22 (Σμολένσκη 22, Αθήνα), Τηλέφωνο: 21 0360 7744
Συντονισμός: Χρήστος Χρυσόπουλος (Καιρός), Pascal Seil (CNL). Αναγνώσεις σε Ελληνικά και Γαλλικά, συζήτηση στα Αγγλικά με διερμηνεία στα Ελληνικά.
7 μ.μ-8.30 μ.μ  → Tullio Forgiarini
9 μ.μ-10.30  μ.μ  →  Θοδωρής Χιώτης

Οι συγγραφείς διαβάζουν και συνομιλούν για την λογοτεχνική τους παραγωγή ανοίγοντας στο κοινό το εργαστήριο του συγγραφέα, αποτυπώνοντας τις τεχνικές και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν την οικοδόμηση του λογοτεχνικού έργου σε συνομιλία με τα εικαστικά και την τέχνη.

Λογοτεχνικές συναντήσεις (18/12)

Πολυχώρος Σ22 (Σμολένσκη 22, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0360 7744)
Συντονισμός: Χρήστος Χρυσόπουλος (Καιρός), Pascal Seil (CNL). Αναγνώσεις σε Ελληνικά και Γαλλικά, συζήτηση στα Αγγλικά με διερμηνεία στα Ελληνικά.
7 μ.μ-8.30 μ.μ  →  Tom Reisen
9 μ.μ-10.30 μ.μ  →  Μάριος Χατζηπροκοπίου

Οι δυο συγγραφείς διαβάζουν και συνομιλούν για τη λογοτεχνική τους διαδρομή και για τη γραφή ανάμεσα στα λογοτεχνικά είδη ως μια ευρεία αποτύπωση του ανθρώπινου βίου. Η φιλοσοφία και η εποπτεία της γλώσσας θα αποτελέσει κεντρικό πυρήνα της συνομιλίας τους.

O Καιρός Πολιτισμού είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον επιμελητή Χριστόφορο Μαρίνο και τον συγγραφέα Χρήστο Χρυσόπουλο με σκοπό να αναδείξει και να υποστηρίξει δημιουργικές δυνάμεις στον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και των γραμμάτων μέσω πολλαπλών εργαλείων όπως: φεστιβάλ, εκθέσεις, δράσεις, εκδόσεις, νέες αναθέσεις και παραγωγές. Δεύτερος στόχος του Καιρού είναι να φέρει σε επαφή την τέχνη και τον πολιτισμό με την εκπαίδευση και την έρευνα, μέσω προγραμμάτων που επιδιώκουν την ανάπτυξη νέου κοινού, τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού μας αποθέματος και την παραγωγή νέας γνώσης. Οι αξίες του Καιρού είναι η εξωστρέφεια και ο διάλογος ανάμεσα στις τέχνες, καθώς και η διεπαφή ανάμεσα στην τέχνη, την τεχνολογία και τη γνώση με κοινωνική συνείδηση και θετική δράση. Ο Καιρός Πολιτισμού είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου Acting Thtough Language που ιδρύθηκε στο Βερολίνο τον Ιούνιο του 2022 από φορείς πολιτισμού που ενώνουν τις δυνάμεις τους προς μια κοινωνικά υπεύθυνη και πολιτικά συνειδητή δράση στον χώρο της τέχνης.

Καιρός Πολιτισμού, Γ' Σεπτεμβρίου 144, Αθήνα, kairos.politismou@gmail.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.