Το Bridge Festival 2022 είναι μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο

Το ετήσιο φεστιβάλ που λειτουργεί ως γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο.

Bridge

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τεχνών Bridge που δημιουργήθηκε για να λειτουργεί ως  γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα, διθοργανώνεται για δεύτερη χρονιά επιδιώκοντας να οικοδομήσει ισχυρούς δεσμούς με ιδρύματα, καλλιτέχνες και το κοινό στην Ευρώπη και διεθνώς.

Μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ Bridge 2021 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τις ημερομηνίες 2, 3, 4 Οκτωβρίου 2021, με τιμώμενη χώρα την Ελβετία και με την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ, η δεύτερη διοργάνωση με τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο φιλοδοξεί να αναπτύξει περισσότερο το φεστιβάλ, περιλαμβάνοντας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πρόγραμμα επαφής με αναγνώστες και έκδοση ανθολογίας, τις ημερομηνίες 16, 17, 18 Δεκεμβρίου 2022. Επιμελητές του προγράμματος είναι ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος (Καιρός) και Pascal Seil (Conservateur, Centre national de littérature).

Λογοτεχνικές συναντήσεις (16/12/22)
(Πολυχώρος Σ22, Σμολένσκη 22, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0360 7744)
Συντονισμός: Χρήστος Χρυσόπουλος (Καιρός), Pascal Seil (CNL). Αναγνώσεις σε Ελληνικά και Γαλλικά, συζήτηση στα Αγγλικά με διερμηνεία στα Ελληνικά
7 μ.μ-8.30 μ.μ  →  Elise Schmit
9 μ.μ -10.30 μ.μ →  Όλγα Βερελή 

Οι δύο συγγραφείς διαβάζουν και συζητούν με τους συντονιστές και το κοινό για το έργο τους, την την προσωπική τους θέση απέναντι στη γραφή και για τη συνάντηση λογοτεχνίας, πολιτικής και κοινωνίας.

Λογοτεχνικές συναντήσεις (17/12)

Πολυχώρος Σ22 (Σμολένσκη 22, Αθήνα), Τηλέφωνο: 21 0360 7744
Συντονισμός: Χρήστος Χρυσόπουλος (Καιρός), Pascal Seil (CNL). Αναγνώσεις σε Ελληνικά και Γαλλικά, συζήτηση στα Αγγλικά με διερμηνεία στα Ελληνικά.
7 μ.μ-8.30 μ.μ  → Tullio Forgiarini
9 μ.μ-10.30  μ.μ  →  Θοδωρής Χιώτης

Οι συγγραφείς διαβάζουν και συνομιλούν για την λογοτεχνική τους παραγωγή ανοίγοντας στο κοινό το εργαστήριο του συγγραφέα, αποτυπώνοντας τις τεχνικές και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν την οικοδόμηση του λογοτεχνικού έργου σε συνομιλία με τα εικαστικά και την τέχνη.

Λογοτεχνικές συναντήσεις (18/12)

Πολυχώρος Σ22 (Σμολένσκη 22, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0360 7744)
Συντονισμός: Χρήστος Χρυσόπουλος (Καιρός), Pascal Seil (CNL). Αναγνώσεις σε Ελληνικά και Γαλλικά, συζήτηση στα Αγγλικά με διερμηνεία στα Ελληνικά.
7 μ.μ-8.30 μ.μ  →  Tom Reisen
9 μ.μ-10.30 μ.μ  →  Μάριος Χατζηπροκοπίου

Οι δυο συγγραφείς διαβάζουν και συνομιλούν για τη λογοτεχνική τους διαδρομή και για τη γραφή ανάμεσα στα λογοτεχνικά είδη ως μια ευρεία αποτύπωση του ανθρώπινου βίου. Η φιλοσοφία και η εποπτεία της γλώσσας θα αποτελέσει κεντρικό πυρήνα της συνομιλίας τους.

O Καιρός Πολιτισμού είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον επιμελητή Χριστόφορο Μαρίνο και τον συγγραφέα Χρήστο Χρυσόπουλο με σκοπό να αναδείξει και να υποστηρίξει δημιουργικές δυνάμεις στον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και των γραμμάτων μέσω πολλαπλών εργαλείων όπως: φεστιβάλ, εκθέσεις, δράσεις, εκδόσεις, νέες αναθέσεις και παραγωγές. Δεύτερος στόχος του Καιρού είναι να φέρει σε επαφή την τέχνη και τον πολιτισμό με την εκπαίδευση και την έρευνα, μέσω προγραμμάτων που επιδιώκουν την ανάπτυξη νέου κοινού, τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού μας αποθέματος και την παραγωγή νέας γνώσης. Οι αξίες του Καιρού είναι η εξωστρέφεια και ο διάλογος ανάμεσα στις τέχνες, καθώς και η διεπαφή ανάμεσα στην τέχνη, την τεχνολογία και τη γνώση με κοινωνική συνείδηση και θετική δράση. Ο Καιρός Πολιτισμού είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου Acting Thtough Language που ιδρύθηκε στο Βερολίνο τον Ιούνιο του 2022 από φορείς πολιτισμού που ενώνουν τις δυνάμεις τους προς μια κοινωνικά υπεύθυνη και πολιτικά συνειδητή δράση στον χώρο της τέχνης.

Καιρός Πολιτισμού, Γ' Σεπτεμβρίου 144, Αθήνα, kairos.politismou@gmail.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.