"ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ": Ένας διάλογος σύγχρονης και παραδοσιακής κεραμικής

Η έκθεση που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της 4ης καλλιτεχνικης διαμονής σύγχρονης κεραμικής τέχνης 2022.

'ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ'

Η Greek Ceramics Contemporary εγκαινιάζει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο MON COIN Studio, την έκθεση σύγχρονης κεραμικής με τίτλο "ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ" των καλλιτέχνιδων Αριάδνης Στροφύλλα και Beatrice Guilleman

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της 4ης καλλιτεχνικης διαμονής σύγχρονης κεραμικής τέχνης 2022 που διοργανώνει και συντονίζει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την πολύ σημαντική βοήθεια του κεραμίστα Κωνσταντίνου Νεοφύτου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου.

Αριάδνη Στροφύλλα, Beatrice Guilleman

Οι δύο καλλιτέχνιδες συμμετείχαν στην ερευνητική διαμονή με στόχο να εξερευνήσουν σημεία συνάντησης της τέχνης τους με τον τόπο και να φέρουν πιο κοντά την παραδοσιακή κεραμική της Ρόδου με τη σύγχρονη κεραμική τέχνη. Έχοντας μελετήσει το ροδιακό τοπίο, την ιστορία, τη φύση και την αρχιτεκτονική του νησιού, παρουσιάζουν έργα εμπνευσμένα από τις ιστορίες των Ιπποτών, τα σκαλιστά αναρριχώμενα φυτά των τειχών του κάστρου, τα αρχαία μαρμάρινα γλυπτά με μορφές ζώων και τα παραδοσιακά μωσαϊκά των κτιρίων, που δημιούργησαν με τοπικές παραδοσιακές τεχνικές αλλά και σύγχρονες τεχνικές πειραματισμού, φέρνοντας τα αντικείμενα του παρελθόντος πιο κοντά στο "τώρα".

Η έκθεση φιλοξενείται στο MON COIN Studio στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να "συστήσει" στο κοινό περιοχές της Ελλάδας με έντονη κεραμική δραστηριότητα και να προσελκύσει νέους ανθρώπους στο παραδοσιακό επάγγελμα της κεραμικής.

Εγκαίνια: 2/12 

Info: MON COIN Studio | 2-9/12 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ. - Σαβ.: 10 π.μ. - 5 μ.μ., Κυρ.: 10.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

MON COIN Studio

Θησείου 7, Μοναστηράκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2022

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την έκθεση "Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη"

Ο τρίτος κύκλος του εκθεσιακού πρότζεκτ παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

"Μικρά Ζωγραφικά Έργα" στη Sianti Gallery

Η καθιερωμένη ομαδική έκθεση της Sianti παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές.

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Μια κυριακάτικη βόλτα σε ένα πρότυπο πολιτιστικό αστικό πάρκο με σημαντικά εκθέματα σύγχρονης τέχνης.

Στον νέο του εκθεσιακό κύκλο, το ΕΜΣΤ εξερευνά την "αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του μουσείου, Κατερίνα Γρέγου, επιμελείται τη μεγάλη ομαδική έκθεση "Modern Love" η οποία μελετά την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.