"ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ": Ένας διάλογος σύγχρονης και παραδοσιακής κεραμικής

Η έκθεση που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της 4ης καλλιτεχνικης διαμονής σύγχρονης κεραμικής τέχνης 2022.

'ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ'

Η Greek Ceramics Contemporary εγκαινιάζει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο MON COIN Studio, την έκθεση σύγχρονης κεραμικής με τίτλο "ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ" των καλλιτέχνιδων Αριάδνης Στροφύλλα και Beatrice Guilleman

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της 4ης καλλιτεχνικης διαμονής σύγχρονης κεραμικής τέχνης 2022 που διοργανώνει και συντονίζει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την πολύ σημαντική βοήθεια του κεραμίστα Κωνσταντίνου Νεοφύτου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου.

Αριάδνη Στροφύλλα, Beatrice Guilleman

Οι δύο καλλιτέχνιδες συμμετείχαν στην ερευνητική διαμονή με στόχο να εξερευνήσουν σημεία συνάντησης της τέχνης τους με τον τόπο και να φέρουν πιο κοντά την παραδοσιακή κεραμική της Ρόδου με τη σύγχρονη κεραμική τέχνη. Έχοντας μελετήσει το ροδιακό τοπίο, την ιστορία, τη φύση και την αρχιτεκτονική του νησιού, παρουσιάζουν έργα εμπνευσμένα από τις ιστορίες των Ιπποτών, τα σκαλιστά αναρριχώμενα φυτά των τειχών του κάστρου, τα αρχαία μαρμάρινα γλυπτά με μορφές ζώων και τα παραδοσιακά μωσαϊκά των κτιρίων, που δημιούργησαν με τοπικές παραδοσιακές τεχνικές αλλά και σύγχρονες τεχνικές πειραματισμού, φέρνοντας τα αντικείμενα του παρελθόντος πιο κοντά στο "τώρα".

Η έκθεση φιλοξενείται στο MON COIN Studio στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να "συστήσει" στο κοινό περιοχές της Ελλάδας με έντονη κεραμική δραστηριότητα και να προσελκύσει νέους ανθρώπους στο παραδοσιακό επάγγελμα της κεραμικής.

Εγκαίνια: 2/12 

Info: MON COIN Studio | 2-9/12 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ. - Σαβ.: 10 π.μ. - 5 μ.μ., Κυρ.: 10.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

MON COIN Studio

Θησείου 7, Μοναστηράκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.