"Ευτυχώς, κάποτε η π-οίηση τελειώνει": Ο Μάριος Φούρναρης μελετά τον κοινωνικό χαρακτήρα της τέχνης

Ο καλλιτέχνης μελετά σε βάθος την ιστορία και την ιστορία της τέχνης και θίγει εκ νέου, στο σήμερα του, το ζήτημα της ύπαρξης μιας τέχνης με κοινωνικό χαρακτήρα.

Marios Fournaris Ευτυχώς, κάποτε η π-οίηση τελειώνει ©Marios Fournaris

Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει στον νέο της χώρο την Κυριακή 13 Νοεμβρίου την έκτη ατομική έκθεση του Μάριου Φούρναρη με τίτλο "Ευτυχώς, κάποτε η π-οίηση τελειώνει". Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Νίκη Παπασπύρου.

Marios Fournaris
©Marios Fournaris

Τα περίπου σαράντα έργα παρουσιάζονται ως τμήματα μιας σύνθεσης – εγκατάστασης, αναπτύγματα των εννοιολογικών και εικαστικών αναζητήσεων του καλλιτέχνη. Η διαδικασία της σύνθεσης είναι ο πυρήνας του εικαστικού έργου του Μάριου Φούρναρη. Η σχέση των υλικών και η σύνδεση μεταξύ διαφορετικών, ποικίλων αντικειμένων της καθημερινότητας δομούν και καθορίζουν μορφολογικά το κάθε έργο.

Marios Fournaris
©Marios Fournaris

Κάθε γλυπτική σύνθεση είναι το ανάπτυγμα άλλοτε μιας αυθόρμητης δημιουργικής παραγωγής και άλλοτε μιας προβληματικής πάνω σε θέματα καθημερινά, κοινωνικά, πολιτικά. Οι συνθέσεις του είναι ένα παιχνίδι συμβολισμών, ισορροπιών και αντιθέσεων.

Marios Fournaris
©Marios Fournaris

Ο Μάριος Φούρναρης μελετά σε βάθος την ιστορία και την ιστορία της τέχνης και θίγει εκ νέου, στο σήμερα του, το ζήτημα της ύπαρξης μιας τέχνης με κοινωνικό χαρακτήρα. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται έξι ατομικές εκθέσεις και πλήθος συμμετοχών σε ομαδικές, ενώ έργα αποτελούν μέρος δημόσιων και ιδιωτικών συλλογών, στη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγκαίνια: 13/11 (7 μ.μ.) 

Info: ΕΝΙΑ Gallery | 13/11/22 - 11/3/23 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 12 - 8 μ.μ., Σαβ.: 12 - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Enia Gallery

Μεσολογγίου 55, Πειραιάς
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

07/12/2022

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.

Oμαδική έκθεση "μικρού μεγέθους" στη Manifactura Gallery

Ζωγραφική, φωτογραφία, χαρακτικά, κατασκευές, έργα με μεικτή τεχνική, εκθέτουν οι 13 καλλιτέχνες στην ομαδική έκθεση "small size".

Χριστούγεννα στην Εθνική Πινακοθήκη

Η ανανεωμένη και με νέο όραμα Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τα Χριστούγεννα τις πόρτες της στο κοινό προτείνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων.

Το "Ωμό Μουσείο" της Ελευσίνας μετακομίζει στον τόπο αναφοράς του

Μετά την επιτυχημένη της πρώτη παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση για τα μυστήρια και τη μοναδικότητα της Ελευσίνας φιλοξενείται στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.