Τα μουσεία γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο

Τέσσερις χώροι πολιτισμού ανοίγουν δωρεάν τις πόρτες τους για το κοινό τιμώντας την Επέτειο του Όχι.

μουσείο ακρόπολης

Αν και υποτίθεται πως έχουμε μπει για τα καλά στο φθινόπωρο, ο καιρός δεν φαίνεται να πτοείται και εξακολουθεί να μας χαρίζει ηλιόλουστες μέρες. Τι πιο ιδανικό λοιπόν από μια βόλτα σε αγαπημένα αθηναϊκά μουσεία για να γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μουσεία της χώρας περιμένουν τους επισκέπτες με δωρεάν είσοδο την Παρασκευή 28/10, καλώντας μας να ξαναεπισκεφτούμε τις πολύτιμες συλλογές τους αλλά και να γνωρίσουμε νέες περιοδικές εκθέσεις στους εκθεσιακούς τους χώρους.

Το ασύγκριτο Μουσείο Ακρόπολης

28η Οκτωβρίου: Δωρεάν είσοδος και στο Μουσείο Ακρόπολης μαζί με τους χώρους που υπάγονται στο ΥΠΠΟΑ

Το μουσείο δίπλα στον ιερό βράχο είναι πάντα η ιδανική λύση για μια χαλαρή εξόρμηση στο κέντρο. Από τις απαρχές της Ακρόπολης στην αρχαϊκή της περίοδο, τα μνημεία του οικοδομικού προγράμματος του Περικλή και την επιβλητική αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα, οι εκθεσιακοί χώροι του κτιρίου είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαιότητα. Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα εκθέματα και την ιστορία του κτιρίου, σε κάθε δωμάτιο διατίθενται οδηγοί ακουστικής ξενάγησης για ενήλικες και για οικογένειες με παιδιά. 

Και φυσικά, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα την Αρεοπαγίτου στο καφέ του μουσείου ή να δειπνήσετε στο εστιατόριο, που θα είναι ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ώρες λειτουργίας μουσείου: 8 π.μ. – 10 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Το καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού γεμίζει τέχνη

αρχαιολογικό.jpg

Πέρα από τις φημισμένες συλλογές που στεγάζει το μουσείο στην Πατησίων, εδώ και λίγες μέρες φιλοξενεί μια ζωγραφική έκθεση στο καφέ του, ένα ομαδικό πρότζεκτ εμπνευσμένο από την ιαπωνική τέχνη kintsugi. Η επιμελήτρια Έλλη Γρίβα ανέλαβε τη "συγκόλληση" των ζωγραφιών έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο νέο έργο, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του kintsugi.

Παράλληλα, στην "Aίθουσα του Bωμού" θα εκτίθενται έως 19 Δεκεμβρίου δύο "μικροί Έρωτες από τη Σμύρνη", στο πλαίσιο της δράσης "Αθέατο Μουσείο" που προβάλλει αθέατες αρχαιότητες από τις αποθήκες του μουσείου. Τα μαρμάρινα αγάλματα διακοσμούσαν μια πολυτελή σαρκοφάγο από το ξακουστό στην εποχή του εργαστήριο γλυπτικής του Δοκιμείου και παρουσιάζονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ώρες λειτουργίας μουσείου: 8.30 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Το Πολεμικό Μουσείο αναβιώνει

Πολεμικό Μουσείο

Μετά τα εντυπωσιακά εγκαίνια του θερινού του κινηματογράφου, το Πολεμικό Μουσείο συνεχίζει να ανανεώνεται προγραμματίζοντας έργα αποκατάστασης των κεντρικών εκθεσιακών του χώρων, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής. Για την ώρα, εμείς μπορούμε να περιηγηθούμε στην εκτενή συλλογή του, μαθαίνοντας για την εποχή του λίθου και του χαλκού, περνώντας στα γρήγορα από την Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο καθώς και τα γεγονότα του ‘21 και καταλήγοντας σε πιο πρόσφατες ιστορικές στιγμές όπως τη γερμανική εισβολή το ’41 και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στον εξωτερικό χώρο του μουσείου βρίσκεται επίσης μεγάλος αριθμός πυροβόλων όπλων που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό, πλήθος αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και εκθέματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ώρες λειτουργίας μουσείου: 9 π.μ. – 7 μ.μ.

Η Ελλάδα μέσα από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Μέγαρο Παλαιάς Βουλής αποτελεί πλέον την έδρα ενός από τα σημαντικότερα μουσεία-αφηγητές της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Γλυπτά, ζωγραφικά έργα, αρχιτεκτονικά σχέδια, παραδοσιακές ενδυμασίες, πολεμικός εξοπλισμός και πολλά άλλα ευρήματα διηγούνται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, ξεκινώντας ένα ταξίδι από την περίοδο της τουρκοκρατίας και φτάνοντας μέχρι τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις που διαμόρφωσαν το ελληνικό κράτος όπως το ξέρουμε σήμερα.

Ώρες λειτουργίας μουσείου: 9 π.μ. – 4 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Πολεμικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Παλιά Βουλή, Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

29/11/2022

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Η ΜΑΤ. "Μπουσουλάει" στην Κάμιρο

Τον Δεκέμβριο έρχεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού στον πολιτιστικό χώρο της Κυψέλης.

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.