Η "Νήσος Ουτοπία" του Γιώργου Σταθόπουλου

Το φιλότεχνο κοινό μπορεί να περιηγηθεί ανάμεσα στις «ερωτικές» πόλεις του Σταθόπουλου που αποκαλύπτουν μια φύση «ποιητική», παραδομένη στο όνειρο, την αγάπη ή το αίνιγμα.

Ζευγάρι στο δειλινό - Γιώργος Σταθόπουλος

Η Sianti Gallery, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου με τίτλο "Νήσος Ουτοπία", ένας τίτλος που αποτυπώνει το ίδιο το εργαστήριο του καλλιτέχνη. Πίνακες με ζωηρά χρώματα και σύμβολα κλασικά παραδοσιακά, νεανικά γυναικεία πρόσωπα ή ποδηλάτισσες με σχεδόν γυμνό τον βωμό επί σέλας, σφριγηλά αγόρια ή και ερωτευμένα ζευγάρια μέσα σε μετέωρα κτίσματα συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό μιας εκρηκτικής χίμαιρας.

Κοπέλα με άλογο - Γιώργος Σταθόπουλος

Στον ρυθμό της πόλης - Γιώργος Σταθόπουλος

Από τις 4 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου το φιλότεχνο κοινό μπορεί να περιηγηθεί ανάμεσα σ' αυτές τις "ερωτικές" πόλεις του Σταθόπουλου που αποκαλύπτουν μια φύση "ποιητική", παραδομένη στο όνειρο, την αγάπη ή το αίνιγμα. Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Γιώργος Μυλωνάς χαρακτηριστικά γράφει: "Το προσφιλές στον ζωγράφο σκηνικό της πόλης εμφανίζεται από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 καθώς σχημάτιζε σπίτια ως μορφές, λες και προσπαθούσε να ανασύρει από τα ριζώματα της πόλης την ανθρώπινη διάσταση. Στην πόλη μοιάζει ν’ αποζητά ένα νήμα που ξετυλίγει την Ιστορία, αποκαλύπτει τη συνέχειά της.Το ζευγάρι πρωταγωνιστεί στο κέντρο κι αποκτά διάσταση ως το "θέμα" της πόλης, ως μια ουσία συγκολλητική που αρμοδένει τα κτίσματα".

Γιώργος Σταθόπουλος - Γιώργος Μυλωνάς

Γιώργος Σταθόπουλος - Βασιλική Σιαντή

Ο Σταθόπουλος ζωγραφίζει τις εντυπώσεις μιας καθημερινής οπτικής εμπειρίας με βάση τα εσωτερικά του βιώματα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα στον προσωπικό του χρόνο. Ο Μυλωνάς υπερασπίζεται με θέρμη αυτή την σχεδόν εμμονική με τις ερωτικές πόλεις ζωγραφική του Σταθόπουλου.

Εγκαίνια: 4/11 (7.30 μ.μ.)

Info: Sianti Gallery | 4-26/11 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Τετ.: 10 π.μ. - 3 μ.μ., Σαβ.: 10 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εικαστικός κύκλος Sianti

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Ευαγγελισμός
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.