Ο Γιάννης Κανάκης μας παρουσιάζει ένα διαφορετικό "Photo Album"

Η εγκατάσταση αποτελείται από τρία άλμπουμ με φωτογραφίες, τις οποίες ο καλλιτέχνης έχει συλλέξει από κάδους απορριμάτων και παζάρια τα τελευταία δέκα χρόνια.

Photo Album, 2022 - Κανάκης

Το Closing Soon παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιάννη Κανάκη, "Photo Album". Η εγκατάσταση αποτελείται από τρία άλμπουμ με φωτογραφίες, τις οποίες ο Κανάκης έχει συλλέξει από κάδους απορριμάτων και παζάρια τα τελευταία δέκα χρόνια. Η χρήση φωτογραφικού εξοπλισμού για την παρουσίαση των άλμπουμ, καθώς και η επιλογή των φωτογραφιών στοχεύουν στην ανάδειξη αφενός της καλλιτεχνικής ποιότητας της κάθε μεμονωμένης φωτογραφίας και αφετέρου, της δυναμικής που αποκτούν ως κομμάτια μίας συλλογικής αφήγησης.

Ο Γιάννης Κανάκης  ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα. Από το 2009 εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας.

Info: Closing Soon | 21-27/10 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 7-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

 © φωτογραφίας εξωφύλλου: Photo Album, 2022, clamps, lamp, found photographs, magic arms, photo album, plywood, tripods, dimensions variable (detail)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σπάνιες συλλογές ψηφιακών έργων στην έκθεση "Above Olympus to the Dogstar"

Οι παράλληλοι κόσμοι των "Above Olympus" και του Τζόναθαν Βόιντ συναντιούνται σε είκοσι ειδικές οθόνες για NFTs.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

NFT Ελλήνων καλλιτεχνών στη Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη.

Η τέχνη μπαίνει στο "Αίνιγμα του Δάσους"

Εικαστικοί καλλιτέχνες, επιμελητές, θεωρητικοί αλλά και τροφοσυλλέκτες-τροφοσυνθέτες επισκέπτονται το "Αίνιγμα του Δάσους" μέσα από δικές τους εμπειρίες, έργα και αναζητήσεις.

"Time of Wonder": Σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τη μαγεία των Χριστουγέννων

Παράλληλα, στον πρώτο όροφο της Γκαλερί Σκουφά θα παρουσιαστούν έργα από το ντεπό, γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.