Η Μυρτώ Ξανθοπούλου κατασκηνώνει προσωρινά στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη

Η έκθεση "Καταιγίδα (δεν έχω στυλό)", που σχεδιάστηκε ειδικά για το μουσείο, περιλαμβάνει μια σειρά γλυπτά και ένα βίντεο τα οποία απλώνονται σε τρεις συνεχόμενες αίθουσες.

Έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου 'ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ (δεν έχω στυλό)'

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου με τίτλο "Καταιγίδα (δεν έχω στυλό)". Την έκθεση διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη", στο πλαίσιο του Culture is Athens.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Outset Contemporary Art Fund (Greece) και τη συνεργασία του Εργαστηρίου Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας. Πρόκειται για μια site-specific εγκατάσταση με θέμα τη χειρωναξία, την ύλη και τον λόγο και το πώς αλληλοσυμπληρώνονται στην αναζήτηση νοήματος. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου

Στην πέμπτη ατομική της έκθεση, η Μυρτώ Ξανθοπούλου κατασκηνώνει προσωρινά στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη. Η έκθεση, που σχεδιάστηκε ειδικά για το μουσείο, περιλαμβάνει μια σειρά γλυπτά και ένα βίντεο, τα οποία απλώνονται σε τρεις συνεχόμενες αίθουσες. Στην κεντρική αίθουσα, πάνω από το περίτεχνο τζάκι, δεσπόζει μια σύνθεση με ριζόχαρτα ζωγραφισμένα με μπλε στυλό. Η φράση "Η βρύση στάζει", που αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στην επιφάνειά τους, στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο δεν χρήζει απαραίτητα αποκωδικοποίησης. Άλλωστε για την Ξανθοπούλου η γλώσσα είναι κώδικας· όταν γράφει μια φράση εννοεί πάντα κάτι άλλο.

Έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου

Εγκαίνια: 26/10 (6 -10 μ.μ.)

Info: Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" | Διάρκεια έκθεσης: 26/10 - 27/11 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Παρ. 11 π.μ. - 4 μ.μ., Σαβ., Κυρ. 10 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα φεστιβάλ για την ελληνική λαογραφία έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Εργαστήρια, χορός, μουσικής, ομιλίες και πολλές εκπλήξεις μάς περιμένουν στην καρδιά της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/10/2025

"Οικείες Μορφές" από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου ζωντανεύουν σε μία νέα έκθεση

Η τέταρτη παρουσίαση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας της Συλλογής.

H νέα έκθεση του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού τοποθετεί στο επίκεντρο τις εθνικές ενδυμασίες

Το αφιέρωμα "Οι ιστορίες πίσω από την έκδοση Ελληνικαί εθνικαί ενδυμασίαι" είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας.

"Μπλε Αλφάβητο": Πώς μετατρέπεις έναν κεραυνό σε έργο τέχνης;

Η νέα έκθεση στη Roma Gallery αποκαλύπτει ένα ιδιόμορφο εικαστικό αλφάβητο.

Συνεχίζεται το shutdown στην Αμερική: Κλείνει το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν

Το ίδρυμα ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των υποδομών του με αφορμή το κυβερνητικό "λουκέτο" του Τραμπ.

Πώς λέμε "κουήρ" στα αραβικά;

Η πολιτιστική ομάδα Bustan παρουσιάζει το βιβλίο του Marwan Kaabour "The Queer Arab Glossary", με ένα τριήμερο πρόγραμμα συζητήσεων και drag περφόρμανς που ενώνει Ελλάδα και Λίβανο.