Το project Ουράνιο Τόξο παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

22 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί εμπνέονται και δημιουργούν με αφετηρία το κίτρινο χρώμα.

Georgio Babili

Η καρδιά της Τέχνης αρχίζει να χτυπά και πάλι στην καρδιά της Αθήνας, στον Ελληνογαλλικό Συνδέσμο. 6 + 1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project Ουράνιο τόξο - Rainbow θα δώσουν χρώμα και βαθύτερα νοήματα έως το καλοκαίρι του 2023.

Η πρώτη έκθεση του project έχει θέμα το κίτρινο χρώμα και παρουσιάζεται στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέμου από τη Δευτέρα, 10 έως το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου. Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Jocasta M.

Κατερίνα Σακελλαρίδη

Το κίτρινο χρώμα είναι συνδεδεμένο με πολλούς συμβολισμούς. Κατεξοχήν με τον ήλιο, το φως, τον πλούτο, τη δόξα, την αισιοδοξία και την ευτυχία. Στην Κίνα θεωρείται το χρώμα της σοφίας. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στην Ευρώπη είχε αρνητική αντιμετώπιση, καθώς για άγνωστο λόγο είχε συνδεθεί με τον Ιούδα Ισκαριώτη. Έτσι, με αυτό χαρακτηρίζονταν και στιγματίζονταν οι Εβραίοι αλλά και οι αιρετικοί.

Θεόδωρος Ελευθεριάδης

Σήμερα, λόγω της φωτεινότητάς του χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις χαμηλής ορατότητας ή και ως προειδοποίηση, όπως το κίτρινο στα φανάρια της τροχαίας που προειδοποιεί ότι σε λίγα δευτερόλεπτα ακολουθεί κόκκινο φως. Επίσης, είναι το δημοφιλέστερο χρώμα διεθνώς στα ταξί, λόγω της έντονης φωτεινότητάς του, που το κάνει να ξεχωρίζει στο μάτι ευκολότερα από άλλα χρώματα.

Βάσια Μουστάκα

Στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και σε άλλες χώρες διεθνώς, το κίτρινο σχετίζεται με τη διασκέδαση, την ευγένεια, το χιούμορ, την ευτυχία και τον αυθορμητισμό.

Φωτεινή Κρητικάκη

Γιάννης Αμπατζόγλου

22 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί εμπνέονται και δημιουργούν με αφετηρία το κίτρινο χρώμα. Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Georgio Babili – Jocasta M. – Yiannis Kaminis - Γιάννης Αμπατζόγλου –Έλενα Αρσενίδου - Πόλυ Γεωργακοπούλου - Θεόδωρος Ελευθεριάδης – Στέλλα Κατεργιαννάκη - Πόπη Κρανίδη - Φωτεινή Κρητικάκη - Νίκη Κυριάκη - Ευαγγελία Λιάσκου – Χριστίνα Μακροπούλου – Βάσια Μουστάκα – Αντιγόνη Παγώνα – Κώστας Παπαϊωάννου – Βάιος Παρασκευάς – Κατερίνα Σακελλαρίδη – Μανταλένα Τάνη – Όλγα Αικατερίνη Τσουρή – Μαρία Χατζηθεοδώρου – Δημήτρης Ψωμοδότης 

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με τη Διεθνή Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB ATHENS / Art for social change.

Εγκαίνια: 10/10 (5 – 9 μ.μ.)

Info: Ελληνογαλλικός σύνδεσμος | 10-29/10 | Ώρες λειτουργίας:  Δευτ., Τρ., Πεμ., Παρ. 5 – 9 μ.μ., Σαβ. 12 – 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
25/04/2024

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.