Ανακάλυψε την τέχνη της μεταξοτυπίας μέσα από σεμινάρια

Ένα σεμινάριο για τις βασικές αρχές του τυπώματος με την τεχνική της μεταξοτυπίας, που απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.

Διαφημιση+βασικες+αρχες.jpg

Είσαι γραφίστας, εικονογράφος, εικαστικός, σχεδιαστής υφασμάτων, αρχιτέκτονας ή σε ενδιαφέρει απλά να ανακατευτείς με μελάνια, τελάρα και σπάτουλες και να πειραματιστείς; Αυτόν τον Νοέμβριο έρχονται σεμινάρια μεταξοτυπίας, μια εξελιγμένη μέθοδος στένσιλ, μια διαδικασία δημιουργική, διασκεδαστική, φιλική στο λάθος και στο τυχαίο, που δεν απαιτεί πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Χρησιμοποιώντας το φως, τα έντονα χρώματα, τελάρα, σπάτουλες και μελάνια, τυπώνουμε την εικόνα μας σε ευφάνταστες επιφάνειες όπως  χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, δέρμα, ξύλο κ.α. 

μεταξοτυπια.jpg

Κάθε άτομο δουλεύει πάνω σε μια εικόνα της επιλογής του, που αποτελείται από δύο χρώματα και βήμα-βήμα μαθαίνει όλη τη διαδικασία, από την προετοιμασία της εικόνας μέχρι το τελικό τύπωμα. Τα μελάνια που χρησιμοποιούνται είναι υδατοδιαλυτά, φιλικά προς το περιβάλλον και ιδανικά για χαρτί και ύφασμα, ενώ ο τρόπος εφαρμογής είναι τόσο απλός που μπορεί κανείς να ασχοληθεί με αυτό και στο σπίτι. 

Περιγραφή μαθημάτων:

Μάθημα 1: Εισαγωγή στην ιστορία της μεταξοτυπίας, παραδείγματα τυπωμάτων, γνωριμία με τα υλικά, προετοιμασία τελάρου και φιλμ, εμφάνιση τελάρου.
Μάθημα 2: Τύπωμα πρώτου χρώματος
Μάθημα 3: Τύπωμα δεύτερου χρώματος, αποκατάσταση τελάρου

Ένα τμήμα των 6 ατόμων, 3 συναντήσεις:
Παρασκευή: 11/11, 17:30-21:30
Σάββατο: 12/11 & Κυριακή 13/11, 11:00-15:00

Κράτηση θέσης με προκαταβολή 70€ εδώ

Κόστος 190 ευρώ ή 170 ευρώ αν κλείσεις τη θέση σου μέχρι τις 20/10.
Συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά* και ΦΠΑ 24%.

*Το κόστος των υλικών περιλαμβάνει: μελάνια (υδατοδιαλυτά), φωτογραφική emulsion, καθαριστικά, αναλώσιμα, 10 χαρτιά, 2 tote bags.
Εκτός από τα 10 χαρτιά που διαθέτουμε και τις δύο τσάντες, το κάθε άτομο που συμμετέχει μπορεί να κάνει 15 ακόμα τυπώματα σε διάφορες επιφάνειες της επιλογής του πχ. t-shirt, plexiglass, χαρτόνι, ύφασμα, ξύλο κλπ.

ή αλλιώς...βγάλαμε τον υπολογιστή από την πρίζα

μεταξοτυπια2.jpg

Σχετικά με τα σεμινάρια μεταξοτυπίας με στένσιλ, εκεί θα γυρίσουμε στις ρίζες της μεταξοτυπίας, πριν την επέλαση των ψηφιακών μέσων. Θα σχεδιάσουμε, θα κόψουμε, θα μοντάρουμε το στένσιλ μας στο τελάρο και θα τυπώσουμε πολλαπλά αντίτυπα χρησιμοποιώντας τα χέρια και τη φαντασία μας.
Το κάθε άτομο που θα συμμετέχει θα φτιάξει μια εικόνα που θα αποτελείται από δύο χρώματα, και θα την τυπώσει σε ποστεράκια και tote bags.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.

'Ενα τμήμα των 6 ατόμων
Σάββατο: 5/11, 11:00-16:00

Κόστος, 55€*
Kλείσιμο θέσης εδώ.

*Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο Loupes Printing Studio, Ερεσου 47-51 στα Εξάρχεια

 *το κόστος περιλαμβάνει: μελάνια (υδατοδιαλυτά), αναλώσιμα, δέκα χαρτιά, δύο tote bags και ΦΠΑ 24%

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"The Drawing Project": Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης

Τετρακόσια περίπου έργα, συγκομιδή της εργασίας του Νίκου Κυριακόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζονται υπό την μορφή μιας εγκατάστασης που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

Κλιματική Αλλαγή και Εμείς: Η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, με σκοπό να αντιληφθούμε τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Ένα ομαδικό καλλιτεχνικό show εξερευνά την έννοια του ιριδισμού

Μέσα από την πολυχρωμία και την πολυμορφία των έργων τους οι καλλιτέχνες μιλούν για έναν συγκεκριμένο συναισθηματικό ιριδισμό.

"Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους": Ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες της έκθεσης

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες να μιλούν για τα έργα τους, καθώς και για τον Φώτη Κόντογλου και την επιρροή που τους άσκησε.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα": Ένα διαχρονικό παιχνίδι γίνεται αφορμή για μια πολυμεσική έκθεση

Η Στέφανι Ίρις Οράτη διερευνά το πραγματικό, το αυτοσχέδιο και τις περσινές διακοπές.

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".

Όλα όσα θα δούμε στην 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης

Εκθέσεις, δράσεις, καινοτόμες προτάσεις, συναντήσεις και νέες συνεργασίες στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.