Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

The Sea Around us

Αυτό το φθινόπωρο στον χώρο Tavros, η έκθεση "The Sea Around Us" εστιάζει στη διαχρονική σχέση των ανθρώπων με τη θάλασσα.

Μέσα από έργα σύγχρονης τέχνης που εμπνέονται από τη θάλασσα, τον μόχθο, την ανεμελιά, την προσδοκία, τη μοναξιά και τη συλλογικότητα, η εικαστική έκθεση προσφέρει μια σύγχρονη ανάγνωση της θάλασσας και των λιμανιών, ενώ μια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση διαπερνά τον χώρο του TAVROS και μας ταξιδεύει στα λιμάνια της Οδησσού και της Μασσαλίας μέσα από επιμελημένο αρχειακό υλικό που προέκυψε από τη διετή έρευνα του Εργαστηρίου Ιστορία και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής (ΕΜΠ).

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Μάρκου, Jacob Moe, Hira Nabi, Ευτύχης Πατσουράκης, Γιώργος Σαλαμέ, Lena Maria Thüring.

Εγκαίνια: 14/10 (6-10 μ.μ.)

Info: Tavros | 14/10/22-28/1/23 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Παράλληλο πρόγραμμα

The Sea Around us
Exotica, Erotica, Etc. της Ευαγγελίας Κρανιώτη, 2015,  Πορτρέτο: Ευαγγέλια Κρανιώτη © Πηνελόπη Μασούρη

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ένα παράλληλο πρόγραμμα θα αναπτύσσεται τόσο στον χώρο της έκθεσης όσο και στη γειτονιά του Ταύρου ανοίγοντας έναν ζωηρό διάλογο. Σειρά από προβολές επιλεγμένων ταινιών σε επιμέλεια της Delphine Leccas (AIN). Διαβάστε περισσότερα, εδώ. Ακόμη, ένα πρόγραμμα συζητήσεων-παρουσιάσεων οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Εκπαιδευτικά εργαστήρια από την Ναταλία Μπαζαίου (ομάδα Athens Superscript) και τον Βασίλη Τζαβάρα (ομάδα Γκνου) σε μαθητές,-τριες τoυ 2ου και 3ου Δημοτικού Ταύρου και από τον Παναγιώτη Βελισσάρη σε μαθητές,-τριες του 2ου Λυκείου Ταύρου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Lena Maria Thüring, Hanjin Palermo, 2015, HD βίντεο- εγκατάσταση, έγχρωμη δικάναλη προβολή με ήχο, 16:9, 15,3 λεπτά, αγγλικά

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Tavros

Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

ΥΠΠΟ: Επιχορηγήσεις σε δράσεις που ενισχύουν τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή

Οι επιχορηγήσεις εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος "Δημιουργική Ελλάδα – Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2025".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/07/2025

Οι εκδόσεις Gutenberg εκδίδουν τους "Άθλιους" του Ουγκό

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας έρχεται με νέα κεφάλαια που δεν συμπεριλήφθηκαν στην αρχική έκδοση, σε δύο τόμους και νέα μετάφραση του Ωρίωνα Αρκομάνη.

Μια όαση βιβλίων έρχεται στην καρδιά της Κυψέλης

Αγαπημένοι εκδοτικοί οίκοι συναντιώνται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για το 8ο Θερινό Βιβλιοστάσιο που θα περιλαμβάνει, εκτός από έκθεση βιβλίου, συζητήσεις και εκδηλώσεις.

Ο Κ. Βήτα έφτιαξε ένα εικαστικό ποίημα για τη σύγχρονη Ελλάδα

Ο γνωστός μουσικός παρουσιάζει μία νέα έκθεση στους Δελφούς.

"Τοπόσημα Διασύνδεσης" στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο: γνωρίστε τους φωτογράφους της έκθεσης

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες προτείνουν ένα διαφορετικό POV σε οικείους αστικούς προορισμούς στην έκθεση φωτογραφίας από τη LAMDA Development στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

9+1 βιβλία που ξεχωρίσαμε για τον Ιούλιο

Καλωσορίζουμε τον μήνα με δέκα φρέσκες προτάσεις για αναγνώσεις: λογοτεχνία με κασκαντέρ, εορτάζοντες, ορθοπεδικούς, εργαζόμενους σεζόν, ντετέκτιβ και μια μελέτη για το σκοτάδι.

Τι θα δούμε τον Ιούλιο στην Εθνική Πινακοθήκη

Ένας ζωντανός διάλογος με την τέχνη μέσα από μοναδικές δράσεις.